Kahramanmaraş’ın tek profesyonel takımı olan Kahramanmaraşspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında sahasında konuk ettiği Süper Lig ekibi Aytemiz Alanyaspor’u 2-1 yenmesine karşın ilk maçta aldığı farklı mağlubiyet sebebiyle kupadan elendi. Mücadelenin tamamlanmasının ardından Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Hayati Soydaş ve Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“MORALE İHTİYACIMIZ VARDI”

İlk olarak Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Hayati Soydaş konuşma yaparken, takımın morale ihtiyacı olduğunu ve galibiyetinde motivasyon için önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bizim son haftalarda ki olumsuz neticelerden dolayı bir morale ihtiyacımız vardı. Burada güçlü bir rakibe karşı ağır bir sahada hem izleyenlere keyifli bir maç izlettiğimize hem de kendimize moral motivasyon için önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Bize tur getirmedi ama en azından özellikle 1-0 öne geçtikten sonra beraberlik ve arkasından daha evvel yaşadığımız kırılganlıklar olmadı. Takımın kazanma isteği, oyuncuların motivasyonu gerçekten beni mutlu etti. İnşallah bundan sonra da takımımızı daha yukarılara taşırız. Bu devre arasına girmek için morale ihtiyacımız vardı onu da kazandık” dedi.

“TAKIMA TAKVİYE ŞART”

Futbolda kötü sonuçların alınabileceğini fakat takıma ikinci yarı için takviye yapılması gerektiğine dikkat çeken Soydaş, “Futbolun içerisinde bazı şeyler iyi gitmeyebiliyor. Gitmediği için takıma takviye yapılması lazım. Bu arada bazı oyuncularla da belki yolumuzu ayırabiliriz. Bunlar futbol içerisinde olan şeyler. Önemli olan burada doğru takviyeleri yapmak, bizim ihtiyacımız olan bölgelere oyuncular almak. Bununla ilgili de çalışmalara başladık. İnşallah 1-2 gün içerisinde bazı kararlar verip kimlerle devam edeceğimizi kimlerle ayrılacağımızı deklare ederiz. Ondan sonra da bize katkıda bulunacak sadece yarım sezonluk değil bundan sonrası içinde bizimle beraber olacak arkadaşları almak için çalışmalara başladık. İnşallah başarılı oluruz” ifadelerini kullandı.

“KAMPIMIZI BURADA YAPACAĞIZ”

Kamp takviminin de belli olduğunu dile getiren Soydaş, “Kamp takvimimiz belli oldu. Büyük ihtimalle kampı burada yapacağız. 25 Aralık günü toplanacağız 30 Aralık gününe kadar 5 gün çalışıp 2 gün izin verip ondan sonra 2 Ocakta tekrar toplanıp ondan sonra devam edeceğiz. 20 Ocak günü maçımız var. Maç haftasına kadar yoğun bir şekilde çalışacağız. Hava şartları gideceğimiz yerlerde bu kadar çok farklı değil daha rahat oluruz diye buradaki ortamımız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Cerem Talha Dinçer'in şuan da ameliyat sonrası rehabilitasyon dönemi var. Burada 2 gün bizle beraber özel antrenman yaptı. 2. Devrede takımda olarak bizle beraber başlayacak. Bu takıma ciddi katkılar verecek olan bir oyuncu” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANMARAŞSPOR’U TEBRİK EDİYORUM”

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise yaptığı açıklamada, “Bana göre 2 tarafta iyi mücadele etti. Çok ağır zeminde oynadılar hava şartları çok futbol oynamaya müsait değildi ama 2 tarafta iyi mücadele etti. Kazandıkları için Kahramanmaraşspor'u tebrik ediyorum. İlk maçtaki skor ikinci maçın temposunu ve konsantresini birazcık aşağı düşürdü. Maçta çok farklı bir skor vardı. Ama bizim için iyi bir maç oldu diye düşünebiliriz. Oyunculara şans vermek için az süre alan oyuncuları kullanmaya çalıştık ve onlarda iyi mücadele etti. Bizim için kupa önemli. Kupada devam etmek istiyoruz son 16 turu var önümüzde. Hafta sonu çok ciddi bir maç oynayacağız. Ondan sonraki konsantremizi tamamen cumartesi oynayacağımız Başakşehir maçına vermek istiyoruz. 3 Günlük bir süre var. İyi hazırlanıp o maçtan çok iyi bir skor almak istiyoruz. Bundan sonrası için tek hedefimiz bu” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz