Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) yıllarını amatör spora adamış kişileri ödüllendirmek, spor camiasını bir araya getirerek kaynaşmasını sağlamak amacıyla düzenlediği ‘Vefa Gecesi’nin bu yıl 2’ncisi gerçekleştirildi. Madoevi’nde düzenlenen geceye TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ASKF Başkanı Ergün Önal’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Oldukça güzel ve renkli görüntülere sahne olan gecede spora hem gönlünü hem de yıllarını vermiş kişilere ödülleri teslim edildi.

“AMATÖR SPOR BAŞLI BAŞINA BİR SEVDADIR”
Düzenlenen gecede konuşan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, amatör sporun başlı başına bir sevda olduğunun altını çizdi. Amatör sporun rantı olmadığını ifade eden Güvenç, “Bu tür toplantıların çok faydası var. Ama her yıl tekrarlanırsa çok daha önemli bir faydası var. İnsanlığa, gençliğe hizmet etmek lazım. Çünkü ömür geçip gidiyor. Bu anlamda hizmetin en çileli tarafında bulunan sizleri içtenlikle selamlıyorum. Amatör sporun rantı yoktur. Amatör spor başlı başına bir çiledir. Amatör spor başlı başına bir sevdadır ve bu güzel ideal için bu güzel iş için emek veren ömür veren sizlerin her türlü saygıyı hak ettiğini düşünüyorum. Bardağın dolu tarafı da var, boş tarafı da var. Bugün düne göre ben dolu tarafının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Kahramanmaraşspor ligdeyken tarlada top oynuyordu, ligden düşürdüler. Ama bugün hamt olsun amatör takımlarımızın bir kısmı gerçek çimde ama hepsi diğer çim sahalarda topunu oynuyor. Amatör evi rüyamız dedik. Kayseri’deki amatör evini gezdim. Kahramanmaraş’a ondan daha iyisi yakışır. Kayseri’deki yetmez. Fatih Erkoç başkanımızdan söz almıştık. Yeni dönemde inşallah Hayrettin Güngör başkanımızdan o sözü alacağız. Dulkadiroğlu ve Onikişubat’a da ayrı ayrı birer tane Amatör evi yakışır diye düşünüyorum. O ilçedeki amatör takımların başını sokacağı, soyunma odası olarak kullanacağı, malzemelerini koyacağı bir amatör evi yapmak lazım” şeklinde konuştu.  

“PROFESYONEL FUTBOL AYAĞA KALKACAKSA ÖNCE AMATÖR SPOR AYAĞA KALKACAK”
Türkiye’de profesyonel futbolun ayağa kalkabilmesi için önce amatör sporun ayağa kalkması gerektiğini belirten Güvenç, “Her ilçede sahamız var. Aşağı yukarı her yerde salonumuz var ve şuna inanın Türkiye’de profesyonel futbol ayağa kalkacaksa önce amatör spor ayağa kalkacak. Dünyanın en büyük takımları altyapıdan getirdiği çocuklarla ayakta duruyorlar. Türk futbolu dip yaptı, ama bu hafta 2 kulübümüzde 15 ve 16 yaşında iki çocuğa forma şansı verdiler. Bu yolda çalışmamız lazım. Bu yol kutsal ve güzel bir yol. Futbolun üzerinden sporun üzerinden parayla, pulla yapamayacağınız kadar ülke reklamı yaparsınız. Daha sağlıklı bir toplum oluşturursunuz. Daha kendine güvenen bir gençlik oluşturursunuz. Sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Bugüne gelinen noktada hamt olsun sporun bu yönü kabul görmekte, öne çıkmakta. Bunun için bir arada olacağız ve birbirimize sahip çıkacağız. Siyasi kredimizi Ankara’da spor için kullanmaktan hiçbir zaman çekinmedik, çekinmemeye de devam edeceğiz. Ne gerekiyorsa her türlü derdinizi Ankara’ya taşımada destek almada belediyelerimizin bu konuda daha aktif çalışması için ne gerekiyorsa yeni dönemde yapacağız. Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

“BÜTÇEMİZ ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, şunları kaydetti: “Geçmişi anmak, bugünü konuşmak çok önemli şeyler ve nitekim günler süren hatta geceler, gündüzler süren bir çalışmayla ülkemizin bütçesini bağladık. Bütçemiz ülkemiz için hayırlı olsun. Bütçemizi bağlarken geçmiş bütçeleri de konuşuyoruz. Hem gelecek yılın bütçesini konuşuyoruz hem geçmiş bütçemizle alakalı neler yapıldı, ne oldu bunların hepsi konuşuluyor. Yeni bir yıla da giriyoruz. Bugün ülke genelindeki tüm camilerimizde ve Kahramanmaraş’ımızdaki camilerimizde yeni yılı da içine alan bir hutbe okudu hocalarımız. O hutbede de ömrün muhasebesinden bahsettiler. Yani bir yılda neler yaptık? Bu yılımızı artılarıyla, eksileriyle nasıl geçirdik? Bundan sonra neler yapmalıyız? Yani faydalı bir hayat geçirmek faydalı bir ömür sürmek için neler yapmalıyız konusunda çok önemli bir hutbe idi. Bu anlamda yeni yıla girerken de mevcut yılımızın da mevcut yıldaki geçirdiğimiz günlerimizin de bir muhasebesini yapmamızda fayda var.”

“SPOR AKIL VE RUH SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ BİR AKTİVİTEDİR”
Sporun akıl ve ruh sağlığı için önemli bir aktivite olduğunu anlatan Kılıç, “En büyük amacımız çocuklarımız, gençlerimiz, insanımız, eğitimli, donanımlı, sağlıklı olsunlar. Şehirlerimiz, ilçelerimiz, mahallelerimiz yaşanılabilir şehirler yaşanılabilir ilçeler yaşanılabilir mahalleler olsun, ülkemiz bayındır olsun, milletimiz huzur bulsun, en büyük amacımız bu. Eğitim çok genel bir konu. Bu eğitim içerisinde genel eğitim konularıyla beraber ruh eğitimi de var, değerler eğitimi de var, eski tabiriyle beden eğitimi de var. Büyükler insan vücudunu bir gemiye benzetiyorlar. Bu gemi de akıl kaptan, ruh ise dümen. Bunlar birbirinden etkileşiyor. Ruh bedeni ve aklı akıl bedeni ruhu ve her bir şeyi etkiliyor. İşte bunun için sağlam akıl dinç akıl sağlam bedende bulunur sözü gerçekten yerli yerince söylenmiş bir sözdür. Sporun beden eğitiminin her türlüsü insan ruhuna, insan aklına insan vücuduna faydalı olan her bir türü yapılmıştır. Bu anlamda emek veren herkesten Allah’tan razı olsun. Aynı zamanda sporun faydalı olan her türü insanları bu söylediğimiz şekilde faydalı işlere yöneltir, faydalı şeylerle meşgul ederken zararlı şeylerden de alıkoyuyor. Çünkü vakit altın gibidir. İnsan vaktini ya faydalı yönde kullanır veya vaktini faydalı yönde kullanamayacaksa faydalı yönde kullanılamayan vakit zararlı yönde kullanılmış demektir” dedi.

“SPORUN BÜTÜN DALLARINA EMEK VERİYORUZ”
Sporun bütün dallarının gelişebilmesi adına emek verdiklerini söyleyen Kılıç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Gençliğimizin dinç bir akıl sağlığı olması, vaktini faydalı yönde harcaması, vaktini bu faydalı yönler ile geçirirken bir taraftan da faydalı yönde geçirmiş olduğu vaktini çeşitli alanlarda faydasını görmesi açısından gerçekten güzel bir meşguliyet. Bizde Kahramanmaraş’ımızda sporun bütün dallarının altyapısı, üstyapısı, desteklenmesiyle alakalı milletvekili arkadaşlarımızla ve ilgili bütün taraflarla emek veriyoruz. Bu anlamda bugüne kadar Kahramanmaraş sporuna katkı sunan herkesten Allah razı olsun. İnşallah gelecek günlerimiz bugünümüz gibi güzel olsun.”

“BU TOPLANTILARI DAHA GENİŞ KAPSAMLI BİR HALE GETİRECEĞİZ”
ASKF Başkanı Ergün Önal’da, “Bu geceyi düzenlemekteki esas amacımız geçmişte spora hizmet eden ve birçok yeni arkadaşımızın tanımadığı hatta ve hatta hayatta olmalarına rağmen birbirlerini göremeyen arkadaşlarımızın bir araya gelerek hemhal olmalarını sağlamak, vekillerimizle tanıştırmaktı. Umarım bu toplantıları daha geniş kapsamlı bir hale getiririz. Bazı arkadaşlarımızın serzenişleri var. Neden ben yokum? Şeklinde. Bütün arkadaşlarımız bizim kalbimizdedir. Ancak bugün bu kadar sayıdaki dostlarımızı buraya davet edebildik. İlerleyen günlerde çağıramadığımız arkadaşlarımızı davet edeceğiz” diye konuştu.

Program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz