2015 SODES kapsamında kabul edilen ve Maraşgücü Spor Kulubü Derneği tarafından yürütülen “Sporla Engelleri Yıkın, Mutluluk Yakın-2” projesi futbol, basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi, satranç, halk oyunları, tiyatro ve resim olmak üzere 9 branştaki kurslarıyla devam ediyor. 
Kahramanmaraş'ta bir çift tarafından 2012 yılında kurularak faaliyete başlayan Maraşgücüspor Kulübü, özelliklede 3. Ligde kadın futbol takımı ile ilgi çekiyor. Son yıllarda Kahramanmaraş sporu adına önemli atılımlar yapan Kulüp, bir çok spor branşında aldığı destekler ile gençleri geleceğe sporla hazırlıyor.
 
DAĞLI: 'İNŞALLAH GELECEK YILLARA İYİ BİR GENÇ NESİL YETİŞTİRİRİZ'
Maraşgücüspor Kulübü Başkanı Özlem Dağlı, gençleri spora teşvik ettiklerini söyledi. 2012 yılında eşi ile birlikte bu Kulübü kurduklarını belirten Dağlı, "Eşim ve ben Beden Eğitimi Öğrenmeniyim, dolayısı ile işimiz gereğide sporla iç içe olduğumuzdan dolayı eşimle fikir birliği yaparak bir spor Kulübü kuralım dedik ve Maraşgücüspor Kulübünü kurduk. İlk yılımızda genç kızlarımızı sporla tanıştırmak için Kahramanmaraş'ta da büyük bir eksikliği hissedilen kadın futbol takımını kurarak bu işe başladık. Daha sonrasında ilgi ve alakanın had safhada olduğunu görerek, daha farklı branşlara yöneldik ve bundada başarılı olduk. Şu anda da 2015 SODES projesi kapsamında kabul edilen “Sporla Engelleri Yıkın, Mutluluk Yakın-2” projesi futbol, basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi, satranç, halk oyunları, tiyatro ve resim olmak üzere 9 branşta faaliyet gösteriyoruz. Hedefimiz gençlerimizi kötü alışkanlıktan korumaktır. Bunun içinde eşim ve ben gençler için spor adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve yapıyoruzda.İnşallah gelecek yıllara iyi bir genç nesil yetiştiriz" dedi.
 
Başkan Dağlı faaliyet gösterdikleri spor branşlarını şöyle sıraladı:
FUTBOL
Haftanın 3 günü dolu dolu spor yapma imkanı. Erkek ve kızlarımıza yönelik kurslarımız Batıpark Futbol Sahası ve Saim Çotur Spor Kompleksinde aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda her yaş grubuna özel takımlar kurulup liglerde mücadele etmeleri destekleniyor.

BASKETBOL
Haftanın 3 günü Spor Lisesi Salonunda ve Piri Reis Orta Okulunda verilen kurslarımız aralıksız devam etmektedir. Mahallemizin artık bir basketbol takımı var.!

VOLEYBOL
Aktif olarak en üst kategori düzeyinde liglere katılacak takımlarımız için güzel bir çalışma alanı oluşturulurken aynı zamanda genç kızlar ve yıldız kızlarda takımlar çıkarılarak sporcularımızın sosyalleşmesi hedeflenmektedir. Zira sosyalleşen birey topluma faydalı nesil haline gelir. Çalışmalarımız Spor Lisesi Salonunda haftanın 3 günü devam etmektedir.

HENTBOL
Hentbol branşında alanında tecrübeli antrenörlerimizle haftada 3 gün Osman Gazi Orta Okulu hentbol sahasında ve Sümbüllü Orta Okulu sahasında çalışmalar yapılmaktadır. Hedefimiz kurslar sayesinde çocuklarımızın aktif liglere katılarak teog puanına katkı sağlamak ve bireyin sosyalleşmesine katkıda bulunmaktır.

MASA TENİSİ
125.Yıl Engelli Orta Okulunda verilen eğitimler neticesinde engelli olan yavrularımıza sahip çıkıyoruz. Zira engelli olmak engel değildir. “Esas engel insanın zihnindedir” sloganımızla çalışmalarımıza yavrularımız neşe içinde devam etmektedir.

SATRANÇ
Dumlupınar Orta Okulunda verilen eğitimlerimizde bireylerimizin hızlı düşünebilme kabiliyetini geliştirme ve karar yetisi yüksek birey yetiştirme arzumuzdan milletine faydalı nesil amacındayız.

HALK OYUNU
Halk Oyunları Derneğinde verilen eğitimlerimizde özellikle gençlerimizin bu alanda rehabilite edilmelerine olanak sağlıyoruz. Bununla birlikte projemiz finalinde gösteri hazırlayarak izleyenleri etkileyecek çalışmalarımız devam etmektedir.

TİYATRO
Piri Reis Orta Okulunda yine rol yeteneği olan öğrencilerimizin oluşturduğu karegrofi ve tiyatro kurslarımız öğrencilerimizin kendini rahat ifade edebilmelerini sağlayacaktır. Sanat gecemizde sergilenecek çalışmalarımız güzel çeşitler sunma adına azimle çalışmaya devam ediyor.

RESİM
Binevler Orta Okulunda devam eden çalışmalarımız sanat gecemiz öncesi yapılacak sergimize hazırlık yapılmaktadır. Kurstaki öğrencilerimiz hünerlerini sergilemek için canla başla çalışma yapmaktalar.
 Haber: Mahmut Beyaz
 
 
 
Editör: Mahmut Beyaz