Kahramanmaraş Üstad Satranç Spor Kulübü sporcuları, şampiyonaya hazırlanıyorlar.
Türkiye Satranç Federasyonu faaliyet programında yer alan 'Türkiye küçükler ve Türkiye yıldızlar satranç şampiyonası' 23-29 Ocak 2016 tarihlerinde Antalya/Manavgat'ta yapılacak. Yapılacak olan Türkiye küçükler ve Türkiye yıldızlar satranç şampiyonasına, Kahramanmaraş'ı temsilen Üstad Satranç Spor Kulübü'nden 5 sporcu katılacak. Düzenlenecek olan şampiyonaya Üstad Satranç Spor Kulübü'nden, 4 sporcu küçükler şampiyonasına, 1 sporcuda yıldızlar şampiyonasında boy gösterecek.Turnuva öncesi kampa giren sporcular, yoğun bir çalışma temposu içine girdiler.



'ŞAMPİYONAYA 5 SPORCU İLE KATILACAĞIZ' 
Üstad Satranç Spor Kulübü Başkanı Adem Yüksekoğlu, düzenlenecek olan şampiyonadan dereceler elde ederek döneceklerini söyledi. Bu şampiyonaya 5 sporcu ile katılacaklarını ifade eden Yüksekoğlu, "İlimizde Santranç sporunu geliştirmek için çaba gösteriyoruz. Son yıllarda Kahramanmaraş'ta gerçekten Satranç sporu yaygın hale geldi, veliler çocuklarını kendi elleri ile getirip bu spora teşvik ediyorlar. Bu sporda da Kahramanmaraş artık söz sahibi haline gelmeye başladı. 23-29 Ocak 2016 tarihlerinde Antalya/Manavgat'ta 'Türkiye küçükler ve Türkiye yıldızlar satranç şampiyonası' düzenlenecek. Bu şampiyonaya 5 sporcu ile katılacağız. Sporcular kampa girdi ve iyi bir hazırlık dönemi geçirerek bu turnuvaya hazırlanıyoruz. Sporcularımıza güveniyorum, aylardır çalışıyorlar ve emeklerinin karşılığını inşallah alacaklardır. İlimizi ve Kulübümüzü en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum ve inşallah buradan Kahramanmaraş'a dereceler yaparak döneceğiz" dedi.

'DERECEYE GİRENLER MİLLİ TAKIM HAVUZUNA ALINIYOR'
Turnuva hakkında bigilerde veren Yüksekoğlu, "Her yıl sömestr tatilinin ilk haftası yapılan küçükler ve yıldızlar Satranç şampiyonaları, Türkiye Satranç Federasyonunun düzenlediği en prestijli turnuvalar arasındadır. Bu turnuvaya katılmak için öncelikle illerde yapılan küçükler ve yıldızlar Satranç turnuvalarına katılmak gerekiyor. Türkiye Satranç Federasyonu bu turnuvadan sonra her yaş kategorisinde belli bir kotada dereceye girenleri Milli Takım havuzuna alıyor, böylelikle Satranç A Milli Takımı'nın temelleri atılıyor. Bu turnuva 9 tur üzerinde İsviçre sistemi üzerinden oynanıyor. Küçükler şampiyonasına yaklaşık 2000 kişi, yıldızlar şampiyonasına da 500 kişi civarında sporcu katılması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

TURNUVAYA KATILACAK SPORCULAR İSE ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:
7 yaş kızlar kategorisinde Defne Göçer
8 yaş kategorisinde Ahmet Efe Özberk
11 yaş kategorisinde Ahmet Toygun Karslıgil
12 yaş kategorisinde Mekin Tan Kuşoğlu
13 yaş yıldızlar kategorisinde Onur Saygın Göçer
 Haber: Mahmut Beyaz

 

Editör: Mahmut Beyaz