Göreve geldiği günden bu yana spor faaliyetleri alanında kentte önemli projelere imza atarak sporcu sayısının artmasında büyük başarılar sağlayan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, bu kez de bölgenin en büyük Spor Tesisi olma özelliğini taşıyan Merkez Spor Kompleksini şehre kazandırarak büyük bir projeye daha imza atmış oldu. Merkeze ve ilçelere yapılan spor salonları ile birlikte gençlerin spora yönlenmesini her geçen gün arttıran Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bu kapsam da Kahramanmaraş’a irili ufaklı 59 adet Spor Tesisi kazandırarak, Kahramanmaraş’ı aktif sporcu sayısında Türkiye’nin en büyük ikinci şehri yaptı. Şehre yaklaşık 5 dakika uzaklıkta bulunan ve 120 dönümlük arazi üzerine kurulu olan Merkez Spor Kompleksi, ulusal ve uluslararası yarışmaların da yapılabileceği bir Spor Kompleksi olma özelliği taşıyor. Ayrıca Kompleksin içerisinde 200 yataklı 5 yıldızlı Otel konforunda Olimpik Kamp Eğitim Merkezi bulunuyor. Yapılan bu Spor Kompleksiyle ilgili Gazetemiz Muhabiri Hakan Aydın’a önemli açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Ali İhsan Kabakcı, yapılan Spor Kompleksiyle birlikte kentte sporcu ve antrenör sayısında artış olacağını söyleyerek, “İlimize spor yapmak için başta grup ve Türkiye Şampiyonlarından dışarıdan gelen misafirlerimizin toplam rakamı geçen yıl 6 bin civarındaydı, bunu daha fazla organizasyonla daha çok yukarıya çekerek hem Kahramanmaraş ilimizi tanıtabilmek hem de Kahramanmaraş’ımıza Türkiye Şampiyonaları adı altında birçok faaliyetlerle yapılmayanları yapmak adına çalışacağız” dedi.


“İLİMİZDE 59 TESİSİN İNŞASINI TAMAMLADIK”
Merkez Spor Kompleksi’nin de yapılmasıyla birlikte şehirde ki tesis sayılarının her geçen yıl arttığını belirten Kabakcı, “Spor Tesislerimizin yapımında Büyükşehir Belediyemiz ve Milletvekillerimizin de büyük emekleri oldu” dedi. Kabakcı, “İlimizde irili ufaklı 59 tesisin inşasını tamamlamış bulunuyoruz ama en önemlisi Kahramanmaraş merkezde otogar arkasında bulunan yaklaşık 120 dönümlük arazinin üzerinde birçok tesisin, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milletvekillerimizin de desteği ile çok güzel bir alana kavuşması oldu. Bu tesisin içinde en önemlisi de üçlü spor salonunun, Tartan Atletizm sahasının, Amatör ve Profesyoneller için iki tane büyük futbol sahasının, kapalı ve açık tenis kortunun ve iki tane de küçük futbol sahasının olduğu bir tesise kavuştuk. Önümüzde ki günlerde de başta Kamp Eğitim Merkezi, Türkiye Olimpik Eğitim Merkezi olmak üzere 150 yataklı bir Kamp Eğitim Merkezi’nin temelini atmış olacağı” şeklinde konuştu.

ÇOK AMAÇLI BİR TESİS”
Yapılan Spor Tesisinin her türlü imkanlara olanak sağlayacağını ifade eden Kabakcı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kahramanmaraş’ımızın uzun yıllardır böyle bir kompleks tesisine ihtiyacı vardı. Bu kompleks Tesisi gençlerimizin her branşı rahatlıkla yapabileceği tesis oldu. Birçok branşlarda, takım sporlarında ve ferdi branşlar olmak üzere, çok çeşitlilik gerektiren alanlar, bir de tesise girildiğinde her türlü imkânların olduğu, ulaşımların kolay olduğu bir alana kavuşmuş olduk. Şehrimiz adına gençliğimiz adına sevindirici bir gelişme. Bizimde bundan sonra spora emek veren gönül veren, hizmet eden herkesin bu alandan yararlanması için çalışma tempomuzu arttıracağız. Antrenör sayılarımızı, branşlarda ki artışlarımızı ve buradan yararlanacak olan sporcularımızın burada hangi alanda çalışabileceklerini ortaya koyacağız. Daha bir profesyonel anlayışla başta ilimizin daha sonra ilçemizin sporuna katkı yapacak, alt yapı oluşturulacak çalışmalar ortaya koyacağız. Dediğim gibi en önemlisi tesistir. Tesisin yapımının bitmesiyle birlikte bundan sonra spor ve sporcunun gelişimi için personellerimizle birlikte daha fazla çalışma gayreti içerisinde olacağız.”


“SPORCU VE ANTRENÖR SAYISINDA ARTIŞ OLACAKTIR”
Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte kentte sporcu sayısında artış olacağını vurgulayan Kabakcı, “Tesisimizin yapılmasıyla birlikte mutlaka sporcu ve antrenörlerimizde artış olacaktır. Tabi tesis demek çok şey demek. Dolayısıyla da tesis olduğu zaman sporcu ve antrenör olur. Bugün bu kompleksin içerisinde müthiş bir sporcu artışı da olacak, antrenör artışı da olacak. Bizler başta okullarımıza Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte, Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortak protokol ve projeleri devreye sokuyoruz. Tüm gençlerimizi burada, bu ortak protokol kapsamında yararlanmaya ve aynı zaman da spor yapmaya davet edeceğiz. Zaten Büyükşehir Belediyemizle de birlikte Yaz Spor Okullarında yaptığımız protokol anlaşmasıyla bugün ilimizde sporcu kartı sayısında Türkiye’de ilk ikiyi yakaladı. Bu her yıl zaten artarak devam ediyor. Bu tesis, başta sporcu sayılarımızı daha nitelikli ve daha olimpik yolda ilerleyen sporcularımızın da çıkmasına vesile olacak. Çünkü o imkânları vereceğimiz alanlarımız ve antrenörlerimiz var. Bu imkânları alan gençlerimiz de daha olimpik sporcu ve performans sporcusu olma yolunda ilerleyecektir” ifadelerini kullandı.


“BU TESİSİN ŞEHRİMİZE ÖNEMLİ BİR KAZANIMI OLACAKTIR”
Kabakcı, “Bu tesiste başta spor salonları olmak üzere daha büyük organizasyonları federasyonlarımızdan ve Bakanlığımızdan talep edeceğiz. Çünkü içerisinde ki spor salonu Türkiye şampiyonları için her hangi bir branşta yapılması için uygun bir tesis. İçinde iki tane de büyük antrenman salonlarının olduğu ve parke zemin üzerinde Uluslararası nitelikte Basketbol ve Voleybol maçlarının oynanabileceği bir alan. Başta Ulusal ve Uluslararası müsabaka ve organizasyonlar yapma gayreti içinde olacağız, bunu da umarım en kısa zaman da ortaya koyarız. Çünkü spor turizmini çok önemsiyoruz. İlimize spor yapmak için başta grup ve Türkiye Şampiyonlarından dışarıdan gelen misafirlerimizin toplam rakamı geçen yıl 6 bin civarındaydı, bunu daha fazla organizasyonla daha fazla yukarıya çekerek hem Kahramanmaraş ilimizi tanıtabilmek hem de Kahramanmaraş’ımıza Türkiye Şampiyonaları adı altında birçok faaliyetlerle yapılmayanları yapmak adına çalışacağız. Amacımız, bu tesisleri dolu dolu kullanıp hem il bazında hem Türkiye Şampiyonası genelinden hem de Uluslararası organizasyonlarda yararlanarak ortaya koyacağımız proje ve çalışmalarla hem ilimizin tanıtımına hem de spor turizmine katkı sağlar diye düşünüyorum” dedi.


“SU SPORLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ”
Kentte su sporları alanında da çalışmalar yapılacağını söyleyen Kabakcı, şunları kaydetti: “Su sporları geçen yıl itibari ile tamamlanmasıyla birlikte bizler ilk defa Ulusal bazda çok önemli bir su sporları festivali yaptık. Başta Su Jeti Şampiyonası, Flyboard Şampiyonası, Kano ve Kürek Şampiyonası, özellikle Kahramanmaraş’ta Rafting yapılabilir mi denilen ortamlar da Rafting yapılabileceğini net bir şekilde ortaya koyduk. Büyükşehir Belediyemizle birlikte ilimizde bu spor branşlarının yapıldığını hem Türkiye spor camiasına hem de kentimizde ki spor camiasına deklare ettik. Çok ta güzel bir su sporları organizasyonu oldu. Bizim bundan sonra amacımız, Su Sporları Tesislerinde Ulusal bazda ve Uluslararası bazda organizasyonlarımıza devam etmek, bir de kürek ve kano Milli takımlarına burada ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bizlerin bu tesisi çok daha dolu dolu kullanıp, ilimizin su sporlarında da bir sahil kent, deniz kent gibi anılması ve buradan u faaliyetlerin nasıl yapıldığını ortaya koymamız açısından önemli olacaktır.”

SPOR SALONU OLMAYAN İLÇEMİZ KALMADI”
Kentte ve ilçede bir çok Spor tesisinin yapıldığını söyleyen Kabakcı, yapılan bu tesislerle birlikte sporcu sayısında da artış olacağını söyledi. Kabkacı cümlesini şu şekilde sürdürdü: “İlçelerimiz de yoğun bir şekilde devam eden tesis çalışmaları şuan zaten tamamlandı. Hemen hemen spor salonu olmayan ilçemiz kalmadı. Şuan da Çağlayancerit’te bir spor salonu inşaatı devam ediyor. Afşin İlçemizde yine bir Gençlik Merkezi inşaatı devam ediyor. Ekinözü ilçemizde yine Sentetik bir saha çalışması devam ediyor. Elbistan ilçemizde de büyük bir spor salonu inşaatı devam ediyor. Bu demek oluyor ki ilçelerimizle birlikte tüm alanlarımız spor tesislerine kavuştu, yalnız bir tesis değil, kompleks olarak spor alanlarına kavuşmuş olduk. Bu komplekslerde de bugün ilçelerimizde öğrencilerimiz ve sporcu adaylarımız yararlanıyor ve yararlanmaya da devam edecek. Bugüne kadar ilçelerimizde maalesef böyle tesisler yoktu ama bugün her ilçemizde spor salonu, sentetik futbol sahası, gençlik merkezleri, tenis kortları yapıldı ve devam ediyor. Bunlarında il olarak hem spor anlamında hem gençlik anlamında güzel sonuçlarını hep beraber göreceğiz”


“SPOR HAYATA TUTUNMANIN BİR DALIDIR”
Sporun insan hayatında ki önemine de yer veren Kabakcı şunları söyledi: “Gençliğin spora yönlenmesi Türkiye’de başta sağlık açısından tüm gençlerimizi hatta 7’den 70’e herkesi spora yapmaya davet ediyorum. Spor sağlıktır, spor hayata tutunmanın bir dalıdır, bunu böyle algılamak lazım. Aynı zamanda da geçmişte olmayan tesislerimizle birlikte herkesin aileleri ile birlikte spor yapması lazım. Ülkemizde sağlık açısından sağlığa harcanan para çok büyük bir yer tutmakta. Spor yapan nesiller ve insanlar, sağlığa giden harcama da önemli bir pozitif anlamda katkı yapıyor. Sağlık harcamalarımızın düşürülmesinde en büyük vesile spordur. Onun için herkesi spor yapmaya davet ediyorum. Özellikle de gençlerimizi hareketsizliğin başladığı, obezitenin başladığı, dünyada obezitenin öne çıktığı ülkeler gibi bizim ülkemizde de rakamlara baktığımızda çok üst seviyeler ulaşan gençler nazarında da obezitenin ileri seviyeye ulaştığını gördüğümüzden dolayı bu tehlikeyi göz önüne aldığımızda, tüm herkesi spor yapmaya teşvik etmek lazım. Bizim alanlarımız hazır, 7 gün 24 saat tesislerimiz halkımızın hizmetindedir. İmkânları olmayan bir tesis diye bir şey yok. Herkesi bu spor tesislerimize bekliyoruz.”
Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz