Coğrafi yapısı ile Dağcılık sporuna en uygun illerden birisi olan Kahramanmaraş’ta, Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüplerinin sorunları tartışıldı.

Kahramanmaraş’ta ve ilçelerinde bulunan Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüplerinin temsilcileri, istişare toplantısında bir araya geldiler. Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Başkanlığında bir araya gelen Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüplerinin temsilcileri, sorunlarını masaya yatırdılar.

‘DAĞCILIK SPORUNU VE KULÜPLERİNİN YAPTIĞI ÇALIŞMALARI ÖNEMSİYORUZ’
Yapılan istişare toplantısında konuşan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Coğrafi yapısı ile Dağcılık sporuna en uygun illerden birisinin Kahramanmaraş olduğunu söyledi. Kahramanmaraş’ta Dağcılık sporunun benimsenerek, sevilen ve hızla yaygınlaşan bir spor dalı olduğunu kaydeden Müdür Kabakçı, “Dağcılık sporu 2003 yılına kadar atıl kalmış, oysaki İlimizin coğrafi yapısı bu spora çok uygun dağlarla çevrilidir. Son yıllarda görüldüğü gibi hem merkezde hem ilçelerde Dağcılık Spor Kulüplerinin sayısı artmaktadır. Bu anlamda bizde Müdürlük olarak, Dağcılık Sporunu ve Kulüplerinin yaptığı çalışmaları önemsiyoruz. Bizler çeşitli Federasyon temsilcilikleri ve yöneticileri ile bir araya geliyoruz, özelliklede müsabık olan Federasyonumuzla da sık sık bir araya geliyoruz. Dağcılık sporu temsilcileriyle ilk defa bir raya geliyoruz. Esas amacımız, şehrimizin gerçekten tabiat ve sportif dağcılık anlamında çok güzel mekanlara sahip olması ile birlikte Dağcılık Federasyonumuzun programları dahilinde il temsilciliğinin yaptığı programlar içerisinde bizler bir çok Federasyonun çalışmasını çok daha kapsamlı bir şekilde yürüttük, ama son dönemde özellikle Dağcılık alanında isteğimiz bir çalışma formatına ulaşamadığımızı görüyoruz. Burada nihai amacımız Dağcılık kulüplerimizin sorunları neler yapabiliriz konularını ele almak” dedi.

Müdür Kabakçı’nın konuşmasından sonra Dağcılık Kulüplerinin temsilcileri söz alarak, sorunlarını dile getirdiler. Toplantı toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu.
Haber: Mahmut Beyaz

 

Editör: Mahmut Beyaz