Spor Toto 2. Lig Beyaz Gruba bu sezon iyi bir başlangıç yapamayarak ilk yarıda istediği sonuçları alamayan Kahramanmaraşspor, ikinci yarıya adeta fırtına gibi bir başlangıç yaptı. İlk yarıyı 14 puanla 15’inci sırada kapattıktan sonra alt sıralardan kurtulma planları içerisine giren Kırmızı-Beyazlı ekip, ligin ikinci yarısına büyük umutlarla başlamak istiyordu. İkinci yarıda oynadığı 7 karşılaşmada sadece 1 mağlubiyet alan Kahramanmaraşspor, kalan diğer 6 karşılaşmanın ise 3’ünü kazanmayı bildi. İkinci yarı da sadece Altay deplasmanından 3-1’lik mağlubiyetle ayrılan temsilcimiz, Karagümrük, SBS Kırklareli ve Sakaryaspor karşılaşmalarından 3 puanla ayrılmayı bildi. Özellikle son haftada evinde oynadığı Sakaryaspor’u 2-1 mağlup eden Kahramanmaraşspor, çıkışını sürdürerek galibiyet serisini devam ettirdi.


TAKIMIN BEL KEMİĞİ OLDU
2016 yılında Kahramnanmaraşspor’a geldiğinde takımda kendine çok yer verilmeyen Yakup Ramazan Zorlu, son karşılaşmalarda oynadığı futbolla taraftarların ve takımın gözdesi haline geldi. İlk yarıdaki karşılaşmalarda kadroda çok yer alamayan Zorlu, ligin ikinci yarısındaki bütün maçlarda görev aldı. İkinci yarıda oynanan 7 müsabakada kadroda yer alan Yakup Ramazan Zorlu, takımına 3 golle katkı sağladı. Özellikle son dakika golleri ile takımını adeta uçurum kenarından döndüren Zorlu, takımın bel kemiği haline geldi. Ligin 22’nci haftasında Fethiyespor karşılaşmasında 2-1 mağlup durumdayken 88’inci dakikada sahneye çıkan Yakup Ramazan Zorlu, takımını mağlubiyetten kurtardı. 23’üncü haftada ise zorlu Kırklareli deplasmanında 10 kişi kalmasına rağmen rakip filelere 61’inci dakikada topu gönderen Zorlu, yine takımına büyük bir katkı sağlayarak, haftayı 1 puanla kapattırmıştı. Geçtiğimiz hafta Pazar günü oynanan Sakaryaspor karşılaşmasında 1-0 mağlup durumdan 2-1’lik galibiyeti yakalayan Kahramanmaraşspor, yine Yakup Ramazan Zorlu’nun 68’inci dakikada takımını öne geçiren golü atmasıyla öne geçmişti. Son dakikalarda takımın adeta umudu olan Yakup Ramazan, Kahramanmaraşsporlu taraftarlarında sahalarda büyük desteğini görüyor. Teknik Direktör Erdal Alparslan’ın en gözde oyuncusu olan Zorlu, kalan karşılaşmalarda da takımda yer alması bekleniyor.

ÇIKIŞ SÜRDÜRÜLMEK İSTENİYOR
Öte yandan küme düşme hattından adım adım uzaklaşan Kahramanmaraşspor, ikinci yarıdaki çıkışını sürdürmek istiyor. Ligin son iki haftasında Kırklarelispor ve Sakaryaspor’dan aldığı 3 puanı kalan 10 haftada da sürdürüp, alt sıralardan kurtulmak isteyen Kahramanmaraşspor, 10 maçta 5 galibiyet aldığı takdirde küme düşme sırasından uzaklaşmış olacak.


GOL KRALLIĞINDA GERİLERDE KALDIK
Diğer yandan ligin ilk yarısında istediği sonucu alamayarak gol yollarında etkisiz sonuçlar alan Kahramanmaraşspor, oynadığı 24 karşılaşmada rakip filelere 23 gol atarken, kalesinde ise 35 gol gördü. İkinci yarıda oynadığı 7 maçta 8 gol atan Kahramanmaraşspor, ligde son 7 haftada en fazla gol atma başarısını elde etmiş oldu. Gol yollarındaki alınamayan sonuçları ikinci yarıda yaptıkları transferlerle güçlendiren Kahramanmaraşspor, ilk yarının aksine ikinci yarıda oynadığı 7 karşılaşmanın 6’sında da gol buldu. Gol krallığında ise ilk 10’da ismi olmayan Kırmızı-Beyazlılar da en fazla gol atan Devrim Taşkaya 22’nci sırada yer aldı.


TARAFTARLAR DAHA ÇOK GELMEYE BAŞLADI

Ligin ilk yarısında alınan kötü sonuçlar sonrası taraftarlarının kaybına uğrayan Kahramanmaraşspor, bu kaybı ikinci yarının başıyla birlikte ortadan kaldırdı. İkinci yarıya fırtına gibi bir başlangıç yaptıktan sonra taraftarların da daha çok gelmesine vesile olan Kahramanmaraşspor, arkasına taraftarı alarak moral buldu. Her geçen maçta 3 binleri aşkın taraftar sayısıyla hem hakemi hem de oyunda kontrolü elinde bulunduran Kahramanmaraşspor, taraftar desteğini lig bitimine kadar bekliyor.

Haber:

Editör: Mahmut Beyaz