Bu sezon ligde inişli-çıkışlı bir grafik sergilemesine karşın 10 haftalık periyotta grubunda 10 puan toplayarak geçmiş sezonlara oranla iyi performans sergileyen Kahramanmaraşspor, hafta içi 12 Şubat Stadyumunda Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur eleme maçında Süper Lig ekibi Atiker Konyaspor’u 3-0’lık bir sonuçla yenerek rakibini kupanın dışına itmiş ve adeta tarih yazmıştı. Kupa maçında elde ettiği galibiyet ile bir üst tura adını yazdıran ve büyük bir moral bulan Kırmızı-beyazlılar, yarın grupta 15 puanla 8. Sırada yer alan Sivas Belediyespor’u konuk edecek. Kupa maçını unutup yeniden lige dönen Kahramanmaraşspor, hazırlıklarını galibiyet üzerine yaptı. Geçtiğimiz hafta yine kendi sahasında Tarsus İdmanyurduspor ile karşılaşan ve maçı 2-0 kaybeden temsilcimiz, Sivas maçında aynı hatayı yapmamak için çalışıyor. Teknik Sorumlu Erdal Alpaslan, yapılan çalışmalarda futbolcuları yaptıkları hatalara karşı sık sık uyararak, Sivas maçının da önemini anlattı. Yarın 12 Şubat Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 13.00’da başlayacak. Maçı ise, Malatya bölgesi hakemlerinden Batuhan Gültek yönetecek.

TARAFTAR EN BÜYÜK ETKEN OLACAK

Kahramanmaraşspor’un en kötü zamanında bile en büyük destekçisi olan taraftarlar Sivas maçında da yine takımı ateşleyen isim olacak. Hafta içi oynanan Konya maçında yaklaşık 10 bin taraftarın büyük desteği ile maçı 3-0 kazanan Kırmızı-beyazlılar, Sivas Belediyespor maçını da yine taraftar desteği ile kazanmak istiyor. Taraftarlar ise gerek sosyal medyadan, gerekse kentin çeşitli yerlerine astıkları afişlerle Sivas maçı için örgütleniyor.

SİVAS MAÇINA MORALLİ VE MOTİVASYONU YÜKSEK BİR TAKIM OLARAK ÇIKACAĞIZ

Kahramanmaraşspor Teknik Sorumlusu Erdal Alparslan, yaptığı açıklamada taraftarın biraz sabırlı olmasını istedi. Alpaslan, “Geçen sezonki kadromuzdan bu yılki takımımızda 3 ya da 4 futbolcu yer almakta, dolayısıyla bu sezon yeni bir kadro oluşturduk, oluşturduğumuz kadromuzda bazı arkadaşlarımız takıma sonradan katılan isimlerdir. Ona karşın oynadığımız maçlarda görüyoruz ki iyi futbol oynuyoruz ve rakibe karşı ezilmiyoruz. En son oynadığımız maçta görüldüğü üzere futbolcularım sahada iyi mücadele vererek rakibimiz Süper Lig takımı olmasına karşın sahadan net bir skorla ayrıldık. Yarın ise kendi sahamızda Sivas Belediyespor’u ağırlayacağız. Aslında bir yönden Konya maçı bizim için Sivas maçı öncesi de moral olmuş oldu. Çünkü Sivas maçına takım olarak daha moralli ve motivasyonu yüksek bir takım olarak çıkacağız. Futbolcularımda bu maçın öneminin bilincindeler. İnşallah Sivas maçından 3 puan alıp çıkışımızı sürdüreceğim inancındayım. Taraftarımız biraz sabırlı olsun, Kahramanmaraşspor’u daha iyi günler beklemektedir” dedi.
Haber: Selma Erdemgür

Editör: Mahmut Beyaz