Sosyal Güvenlik Kurumu Spor Kulübü tarafından “Sosyal Güvenlik Haftası” kapsamında düzenlenen kurumlar arası futbol turnuvası 16 takımın katılımıyla 13 Nisan’da start almıştı. Büyük bir heyecan içerisinde geçen turnuvanın final maçı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü arasında oynandı. Batıpark Futbol Sahasında oynanan maçta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye’si rakibi Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nü 8-3 mağlup ederek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ikinci olurken, üçüncü ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi oldu. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü arasında oynanan final maçını Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Sosyal Güvenlik Kurumu Kahramanmaraş İl Müdürü Hüseyin Karagöz, Onikişubat Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Kadir Gemci birlikte izledi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrası  Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Hüseyin Karagöz ve Onikişubat Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Kadir Gemci turnuvada dereceye giren takımlara ödüllerini verdi. Turnuvayı 3. olarak tamamlayan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin ödülleri Onikişubat Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Kadir Gemci tarafından verildi.  2.  olan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün ödüllerini ise  SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Hüseyin Karagöz verirken,  1. olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kupa ve madalyasını ise Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek takdim etti.

“SPOR, DOSTLUKLAR KAZANDIRAN BİRİNCİ ETKEN”

Turnuva sonrası açıklamalarda bulunan Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, sporun dostlukların kazanılmasında birinci etken olduğunu söyledi. Herkese örnek olacak centilmence geçen maçların izlendiğini belirten Çek, “16 takımın katılmış olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’muzun düzenlediği organizasyona katılan bütün sporcuları tebrik ederim. Spor, dostlukların kazanılmasında birinci derecede etken. Katılan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, İnşallah gelecekte de bu tür sportif etkinlikler devam eder. Gençlerimiz özellikle spora alışkanlık kazanır, ülkemizi dünyada başarılarla temsil eder diye temenni ediyorum. Böyle güzel bir organizasyonu düzenlediği için de Sosyal Güvenlik Kurumumuza ve Sosyal Güvenlik İl Müdürümüze teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

“SOSYAL GÜVENLİK BİLİNCİNİ ANLATIYORUZ”

Sosyal Güvenlik Kurumu Kahramanmaraş İl Müdürü Hüseyin Karagöz ise yaptığı açıklamada, sosyal güvenlik bilincini anlatmak adına önemli bir organizasyona imza attıklarını söyledi. Karagöz, “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle böyle bir turnuva düzenledik. Uzun bir maraton sonrasında finale geldik. Buradaki amaç Sosyal Güvenlik Kurumu olarak bir farkındalık yaratmaktı. İnsanlarımıza, vatandaşlarımıza sosyal güvenlik bilincini anlatmak adına düzenlemiş olduğumuz farklı bir sosyal etkinlikti. Bu etkinlikte de aynı zamanda hem sporun, dostluk, kardeşlik, arkadaşlık babında bir turnuva olması, insanların birbirleri ile kaynaşmasıydı. Kurumuzun adının da Sosyal Güvenlik olması sebebiyle byl bir sosyal etkinlik düzenledik. Güzel bir turnuva oldu. Centilmence, kaynaşma ve dostluk içerisinde turnuvayı sonuçlandırdık. Takımlarımızı tebrik ediyorum. Bizleri yalnız bırakmayan Aksu TV’ye ve Manşet Gazetemize teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel ve daha iyi şartlarda kurumlarımızı kaynaştırma adına organizasyonlarda buluşmak üzere diyorum” ifadelerini kullandı. 

“KURUMLAR ARASI BİRLİKTELİK ÇOK ÖNEMLİ”

SGK Spor Kulübü Başkanı Erdoğan Keskin’de böyle turnuvaların kurumlar arası birliği pekiştirdiğini söyledi. Keskin, “İl Müdürümüz Hüseyin Karagöz’ün talimatları doğrultusunda SGK Spor Kulübü olarak bu turnuvayı organize ettik. Turnuvaya katılım oldukça iyiydi. İnşallah bu turnuvayı önümüzdeki yıllarda daha fazla yapmayı hedefliyoruz. Böyle turnuvalar kurumlar arası birlikteliği sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haber:Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz