Ligde oynadığı maçlarda galibiyet yüzü görmeyen Kahramanmaraşspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçında rakibi Hacattepespor’u 2-1 yenerek bir üst tura yükseldi.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve sezon öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirmesine karşın ligde oynadığı 3 maçı da kaybeden Kahramanmaraşspor, rakibi Hacattepespor’u mağlup ederek büyük bir moral buldu. Hafta içiresinde yaptığı çalışmalar ile Hacattepespor maçına mutlak 3 puan parolası ile çıkan temsilcimiz, rakibi ile 12 Şubat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Az sayıda taraftarın izlediği maçta Kahramanmaraşspor, saha ve seyirci desteğini arkasına almasına karşın maçın ilk yarısını 0-1 mağlup kapattı. İkinci yarıda ise âdete fırtına gibi esen Kırmızı-beyazlılar, maçın 57. Dakikasında ve 89. Dakikasında bulduğu goller ile rakibini 2-1 mağlup etmesini bildi. Kahramanmaraşspor, aldığı bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası 3. Tura yükseldi.

İLK GOL RAKİPDEN GELDİ

12 Şubat Stadyumu’nda oynanan karşılaşma ev sahibi ekip Kahramanmaraşspor’un vuruşu ile başladı. Maçın ilk dakikalarında oyuna daha istekli başlayan Kahramanmaraşspor olurken, geliştirdiği cılız ataklarla rakibi kalesinde etkisiz kaldı. Özellikle sol kanattan rakip ceza sahası içine pozisyonlar geliştiren temsilcimiz, aradığı golü bir türlü bulamadı. Dakikalar 25’i gösterdiğinde Hacattepespor atak geliştirdi, bu atakta ceza sahası içine yapılan ortada Onur, kafa vuruşuyla takımın öne geçiren golü kaydetti. Yediği golün şokunu üzerinden atmak isteyen Kahramanmaraşspor, oyun kontrolünü bir türlü sağlayamazken, kendi yarı sahasında da zaman zaman açıklar verdi. Maçın ilk yarısı Hacattepespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA BAMBAŞKA KAHRAMANMARAŞSPOR VARDI

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Kırmızı-beyazlılar oldu. İkinci yarının başında Aykut’un yerine oyuna Eser dâhil oldu. Eser’in oyun girmesi ile birlikte orta sahası güçlenen ve ilk yarıya oranla ikinci yarıya daha derli toplu başlayan Kahramanmaraşspor, aradığı golü 57. Dakikada Kayhan ile buldu. Bu dakikada defansın arkasına hareketlenen Sulçuk’u iyi gören Uğur pasını ona aktardı, Selçuk’un ceza sahası içine ortasında top karambolde kaldı topu önünde bulun Kayhan, yerden sert bir vuruşla takımının beraberlik golünü kaydetti. Maçta eşitliği yakalayan Kahramanmaraşspor, sağlı sollu geliştirdiği ataklar ile rakibini adeta kendi yarı sahasına hapsetti. Maçta çok ciddi pozisyonlar bulan temsilcimiz, Yakup ve Uğur ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Herkes karşılaşmanın beraberlikle bitip uzatmaya gideceğini beklerken 89. Dakikada yine sahneye çıkan futbolcu ilk golün sahibi Kayhan oldu. Orta sahadan atılan pasta sağ kanatta bulunan Onur Balduk topla buluştu. Onur’un ceza sahası içine kestiği topta arka direkte bekleyen Kayhan kafa vuruşu ile takımın 2-1 öne geçiren golü attı. Bu dakikadan sonra takımların pozisyonları sonuç vermezken karşılaşma Kahramanmaraşspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Alınan bu sonuçla Kahramanmaraşspor Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçına yükseldi.

Haber: Ahmet Özkars

Editör: Mahmut Beyaz