5 Nisan Madalya günü nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen turnuva, geçtiğimiz hafta içerisinde start almıştı. Yoğun katılımın olduğu turnuvada sporcular, dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Turnuvanın dün ise ödül töreni yapıldı. Osman Sayın Spor Salon’unda gerçekleşen ödül törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve birçok sporcu katıldı. Burada konuşma yapan Başkan Erkoç, satranç oyununun önemine yer vererek, “Kahramanmaraş’ta satrancı yaymaya çalışıyoruz” dedi.

EN MUTLU GÜNÜMÜZ 5 NİSAN MADALYA GÜNÜMÜZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yaptığı konuşmada, “Satranç çok önemli. Satranç zeki nesiller için çok önemli bir spor. Çevik ve zeki nesiller için, Çünkü bir sonraki hamleyi hesaplayarak geleceğe daha güvenli, daha güçlü yürümek için çocuklarımızı satranç öğrenmesi santranca özendirilmesi çok önemli. Gelecek ülkenin planlanmasında çalışırken ya da gelecekle ilgili planlama yaparken bence temel ders satranç. Kahramanmaraş’ta bu satrancı yaymaya çalışıyoruz. Özellikle çocuklarımız ve yeni nesillerimizin öğrenmesi için özendirmeye çalışıyoruz. En mutlu günümüz 5 Nisan madalya günümüz bizim. İstiklal Madalyamız Övünç kaynağımız ve onun anısına 7 Ülkeden ve Tüm Dünyadan sporcular katıldı. Çok güzel bir turnuvaydı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geleneksel hal daha da güçlenerek devam edecek. Cumhurbaşkanımız çocuklara yoğun şekilde satranç dağıttı. Bizde onu örnek alaraktan gittiğimiz yerlerde bizde dağıtıyoruz. Her evde bir satranç takımı bulunmalı diye düşünüyorum. Özellikle çocuklarımızın gelişimi açısından, zekâ gelişimi açısından bu çok önemli, çocuklarımızı daha zeki, daha çevik, daha planlamacı hale getirmekte. Katılan tüm sporcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GENÇLERİMİZİ ZARARLI ALIŞKANLIKTAN ALIKOYUP, OLUMLU ALIŞKANLIKLARA YÖNLENDİREN ÇOK ÖNEMLİ BİR ZEKÂ OYUNU”

AK Parti Milletvekili İmran Kılıç ise, “ Güzel bir turnuva oldu. Kazananlarımızın başarılarının devamını diliyorum. Satranç aynı zamanda insanların zekâsını geliştiriyor. İnsanların ufkunu genişletiyor. Bu satranç turnuvaların sürerek, artarak devam etmesini diliyorum. Bu turnuvalara emek veren, düzenleyen, katılan herkese sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Ve çok önemli bir gün adına bu turnuvalarımız düzenleniyor.5 Nisan Kahramanmaraş’ın madalya günüdür. Kahramanmaraş büyük fedakârlıklarla düşmanı kovduktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bu fedakârlığı yapan, bu mücadeleye girişen ve bu başarıyı yakalamanın bu başarının yakalanmasında emeği geçenlerin listesi istenince o günkü Maraşlılar diyorlar ki, Düşmanla mücadelede 1 kişi 5 kişi değil top yükün Maraşlıların hepsi mücadele etti diyorlar. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisimiz 5 Nisan 1925 Kırmızı şeritli İstiklal Madalyasını Tüm Kahramanmaraşlılara görüyor. Bu madalyamız her 5 Nisanda Şanlı Bayrağı’mıza belediye başkanımız tarafından takılıp tüm halkımız Kahramanmaraş bu madalya gününde tarihi bir daha hatırlar o coşkuyu sanki bugün olmuş gibi bir da ha yaşar ve nesillerimiz, çocuklarımız ve gençlerimiz bu onura şahit olurlar ve kendilerine yeniden ecdatlarına intikal eden güven bir daha gelir. Bu turnuvamız çok önemli bir turnuva. Emeği geçenleri tekrardan kutluyorum. Başarı sağlayanları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz