Türkiye Boks Federasyonu’nun Üst Minikler Avrupa Şampiyonası için Kastamonu ilinde düzenlediği kampta önemli başarı gösteren Gençlikspor Kulübü Boks takımı sporcusu Muhammet Tayyar Türkoğlu, Milli takıma girmeye hak kazanmıştı. Kahramanmaraşlı sporcu 17-26 Temmuz 2017 tarihlerinde Romanya’nın Valcea kentinde düzenlenen Üst Minikler Avrupa Şampiyonasına katıldı. Romanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası’nda sporcumuz Muhammet Tayyar Türkoğlu, Avrupa üçüncülüğüne imza attı. Hem Türkiye, hem de Kahramanmaraş adına gurur yaşatan Muhammet Tayyar Türkoğlu, memleketi Kahramanmaraş’ta davul zurnayla karşılandı. Kahramanmaraş terminalinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve ekibi tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Türkoğlu, omuzlarda taşındı. Tayyar’a konvoyla şehir turu attırılarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne getirildi.

‘GURUR DUYULACAK BİR TABLO’

Muhammet Tayyar Türkoğlu’nu başarısından dolayı tebrik ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, “Türkoğlu spor kariyerini yıldızlarla doldurmaya ve hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. 2015 yılında minikler kategorisinde Türkiye ikincisi, 2016 yılında yine minikler kategorisinde Türkiye ikincisi, 2017 yılında üst minikler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu ve şimdi de Avrupa Şampiyonasında Bronz madalya alan Sporcumuz azimli çalışması, antrenörünün gayretleri ve ailesinin desteği ile Olimpiyat hedefine emin adımlarla yürümeye devam ediyor. 17-26 Temmuz 2017 tarihlerinde Romanya’nın Valcea kentinde düzenlenen Üst Minikler Avrupa Şampiyonasında gösterdiği başarı ile Türkiye’ye büyük bir sevinç yaşattı. Gerçekten gurur duyulacak bir tablo. Sporcumuzun hedefi inşallah bundan sonra 2024-2028 olimpiyatları. O fizik kapasitesi, düşünce kapasitesi var” şeklinde konuştu.

‘BUNDAN SONRAKİ HEDEFİM 2024 TOKYO YA DA 2028 OLİMPİYATLARI’

Avrupa üçüncüsü olan Muhammet Tayyar Türkoğlu’da, “Her şeyden önce İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı’ya teşekkür ederim. Ailemde çok destek oldu ve onlara da teşekkür ediyorum. Önümde ki hedef 2024 Tokyo ya da 2028 olimpiyatlarında bir derece yapıp Kahramanmaraş’ın adını duyurmak. Önemli olan memleketim. Ben sadece buradan hocam alacak diye bekliyordum. Böyle kalabalık görünce bana sürpriz oldu ve çok mutlu oldum. Her şey için teşekkür ederim.”

Sporcunun Antrenörü Ömer Köse’de şunları ifade etti: “Tayyar Türkoğlu bizi gururlandırdı. Sıra da Abdullah Kuzu var, şu anda kampta zaten. Ona da buradan sevgilerimizi, saygılarımızı yolluyoruz. Ona da bir moral olur, şampiyon olur gelir inşallah. Tayyar elemeleri geçtikten sonra yarı finalde ki maçında hakemlerin Türkiye’ye almış oldukları bir tepki vardı. Ben Tayyar’ı şuanda şampiyon olarak görüyorum.  Önümüzde Yıldızlar dünya şampiyonası, Avrupa Şampiyonası var gereken cevabı orada vereceğiz.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz