Kahramanmaraş'ta kurulduğu günden beri eğitimdeki başarısını sporda da gösteren Kahramanmaraş Spor Lisesi, 2015-2016 Okul Sporları Genç Erkek ve Genç Kızlar Futbol turnuvasının şampiyonu oldu.

Kahramanmaraş'ta Okullar arası Genç Erkekler Futbol Turnuvası, Kahramanmaraş Spor Lisesi ve Anadolu Lisesi arasında oynanan final maçı ile sona ererken, şampiyonluğu Spor Lisesi elde etti.
2015-2016 Okul Sporları faaliyet programı kapsamında daha önce Güreş ve Voleybol İl şampiyonluğunu gögüsleyen Kahramanmaraş Spor Lisesi, şimdide Genç Erkekler Futbol şampiyonluğunu kazandı. 04-20 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Genç Erkekler kategorisi 4 grupta toplam 19 takımın katılımı ile gerçekleşti. Vali Saim Çotur Futbol sahasında oynanan maçlarda rakiplerini bir bir eleyen Kahramanmaraş Spor Lisesi ve Anadolu Lisesi futbol takımları final maçında karşı karşıya geldi. Maçın başlaması ile birlikte rakibini geliştirdiği sağlı sollu ataklarla pozisyona boğan Kahramanmaraş Spor Lisesi, maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı. İyi futbolunu maçın ikinci yarısında da devam ettiren Spor Lisesi, bu yarıda da 1 gol daha bularak maçtan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Aldığı bu sonuçla Spor Lisesi, 2015-2016 Okul Sporları Genç Erkekler Futbol turnuvasının İl şampiyonluğunu kazandı. Oynanan final maçından sonra kupa ve madalyalarını alan sporcular, büyük sevinç yaşadılar. Kahramanmaraş Spor Lisesi Mart ayı içerisinde yapılacak olan Futbol Grup müsakabalarında, Kahramanmaraş'ı temsil edecek.

KIZLARDA ŞAMPİYON
Kahramanmaraş Spor Lisesi, 15-20 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılan Genç Kızlar Futbol Turnuvası kategorisinde de şampiyonluğu elde etti. Yine Vali Saim Çotur Futbol sahasında finalde rakibi Sevim Şirikçi Kız Meslek Lisesi'ni 9-0 mağlup eden Spor Lisesi, Genç Kızlar Futbol Turnuvası şampiyonluğunu ilan etti.

'SPOR LİSESİ'NE BİR BAŞARI DAHA KATMAYI ARZU EDİYORUZ'
Şampiyon oldukları için mutlu olduklarını kaydeden Kahramanmaraş Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni İhsan Erkan, Kahramanmaraş'ı grup maçlarında başarı ile temsil edeceklerini söyledi. Bu başarının iyi bir çalışma ile geldiğini ifade eden Erkan, "Öncelikle oynadığımız bu final maçında oyuncularımız iyi bir oyun ortaya koyarak, galip gelmesini bildiler. Biz kendi oyunumuzu sergilemeye çalıştık. Tabiki de rakibede saygı duyarak bunları yapmak istedik. Oyun anlaşışından dolayı öğrencilerimi kutluyorum, inşallah her geçen gün daha iyiye gidecektir. Geçtiğimiz aylarda yapılan Güreş ve Voleybol Okul müsabakalarında Okulumuz il birincisi olmuştu, aldığımız bu şampiyonlukla futbolda da başarılı olduğumuzu ortaya koyduk. Kahramanmaraş Spor Lisesi olarak özellikle futbolda bu yaş grubunda bir Türkiye finalleri hedefi koymuştuk, bu hedef doğrultusunda ilk basamağı yani İl birinciliğini geçtik. Mart ayı içirisinde grup müsabakaları karşılaşmaları yapılacak. Bu maçlarda da dereceler elde ederek, Spor Lisesi'ne bir başarı daha katmayı arzu ediyoruz" dedi.



GOL KRALI OZAN KÜRTÜL

Okullar arası Genç Erkekler final maçında Anadolu Lisesi ile karşılaşan Spor Lisesi'nin 3-0 galip geldiği bu maçta 2 gol, 1 asist yapan forvet oyuncusu Ozan Kürtül, göz doldurdu. Okul Sporları faaliyet programı kapsamında yer alan Futbol Turnuvasında Kahramanmaraş Spor Lisesi Okul futbol takımında forma giyen Ozan Kürtül, çıktığı 6 maçta 26 gol atarak, Genç Erkekler Futbol maçlarının gol krallığına imza attı. Kürtül, Mart ayında yapılacak olan grup müsabakalarında gollerine devam edeceğini kaydetti.


Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz