Bu sezon katılımın yüksek olduğu 2. Amatör Küme Büyükler Ligi A ve B grubunda 16 takımın katılımıyla gerçekleşiyor. Büyükler Ligi 2016-2017 futbol sezonunda hafta sonu 11. Hafta karşılaşmaları oynandı. Deplasmanlı oynanan karşılaşmalar birbirinden çekişmeli ve bir o kadarda heyecan içerisinde geçerken B grubu takımlarından Ekinözü Cela Belediyespor, hafta sonu Elmalarspor ile karşı karşıya geldi. Oynanan bu maçı 4-2 kazanmasını bilen Ekinözü temsilcisi sezonun tamamlanmasına son 3 maç kala 31 puan toplayarak şampiyonluğunu ilan etti. Ekinözü Cela Belediyespor’un şampiyon olması ilçede büyük bir sevince neden oldu.

‘GELECEK SEZON DA HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUKTUR’

Bu sezon takıma her türlü maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, takıma gelecek sezonda desteklerinin devam edeceğini söyledi. Sporun bir şehri tanıtımında etkin rol oynadığını ifade eden Çeleğen, “Ekinözü son yıllarda Kahramanmaraş’ın gözde ilçeleri haline gelmiştir. İlçemizi daha çok tanıtma açısından spora da önem veriyoruz. Bu kapsamda bu sezon 2. Amatör Küme Büyükler Ligi’nde mücadele ettik ve sezonun tamamlanmasına 3 maç kala takımımız şampiyonluğu hak ederek 1. Amatör Kümeye yükseldi. Gelecek sezon da hedefimiz şampiyonluktur. Şampiyonluğu bizlere yaşatan başta futbolcular ve Teknik ekip ve yönetim kurulumuza teşekkürlerimi bildiriyorum” dedi.

3 TAKIM DAHA SONRA BELLİ OLACAK

Öte yandan Ekinözü Cela Belediyesporla aynı grupta bulunan Andırın Yeşildağspor 28 puanla 2’nci, Ekberoğluspor’da 25 puanla 3’üncü sırada yer alıyor. A grubunda ise, As Vefaspor ve Çağlayanceritspor’un 25’er puana sahipken, Pazarcıkspor’da 22 puanla 3’üncü sırada yer alıyor. Lig sonunda puan cetvelinde gruplarında ilk 2 sırayı alan toplam 4 takım 1.Amatör Kümeye yükselecek. Böylelikle 1.Amatör Kümeye çıkan ilk takım Ekinözü Cela Belediyespor oldu.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz