Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’nın tanıtım toplantısına, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke ve Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halil Bozdağ katıldı.
Tanıtım programında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’nde ilk kez Türkiye Şampiyonası’nı düzenlediklerini belirterek, “Akarsularımız adeta saklı bir şekilde durmaktaydı, bizde bunu turizme açalım dedik Büyükşehir Belediyesi olarak” dedi.

‘KAHRAMANMARAŞ’TA BU BİR İLK’
Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’nde düzenlenecek olan Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’nın Kahramanmaraş’ta ilk kez düzenleneceğini belirten Başkan Erkoç, şunları kaydetti: “Kılavuzlu bölgesi, Kahramanmaraş’ımızın en güzel görselleri olan bölgelerinden biridir. Ceyhan nehrimizin geçtiği ve müthiş bir bitki örtüsü olan Tarihi taş köprüyü hepimiz biliyoruz. Hafta sonu burada su sporları Türkiye şampiyonasını düzenleyeceğiz. Kahramanmaraş’ta bu bir ilk, bu Türkiye genelinde yapılan bir yarışma ve burada düzenleyeceğimiz de 3’üncü Etabı olacak. Kahramanmaraş su kaynakları olarak, Türkiye’nin GAP bölgesinden sonra en çok ve en zengin su kaynaklarına sahip, Barajlarımız, Nehirlerimiz, Akarsularımız adeta saklı bir şekilde durmaktaydı, bizde bunu turizme açalım dedik Büyükşehir Belediyesi olarak. Spor Kulübümüz bünyesinde Rafting ve su sporları ile ilgili bir birim oluşturduk. Hem nehrimiz de bir Rafting yapılması hem de jet skiler ve su sporları gibi araçlarla, buralarda insanlarımızın bu alışkanlıkları edinmesi için çalışıyoruz, gençlik il müdürlüğümüz ve gençlik sporluğumuzla beraber. Gençlik sporluğumuzla ve müdürlüğümüzle beraber çok önemli çalışmaların temelini oluşturduk aslında. Bu hafta sonu, özellikle Pazar günü finaller olacak kılavuzlu barajında, bu yüzden tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi ve bölgede ki tüm ziyaretçilerimizi davet ediyoruz. Bu vatandaşlarımızın spora daha yakın olması için çok önemli, gelip görmeleri lazım. Amacımız bu tür yarışmaların Kahramanmaraş’ta her yıl yapılması. Kayak merkezi, su sporları merkezi, termal tesisler ve doğa turizmi ile beraber Kahramanmaraş, önümüzde ki yıllar da turizm pastasından çok önemli bir pay alacak. Amacımız ve gayemiz bu. Düzenlenecek olan yarışmamızın hayırlı olmasını diliyorum.”

HEYACAN 7 FARKLI SINIFTA YAŞANACAK
Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’nın3. Ayak yarışı, Kahramanmaraş’ta 30 Eylül-01 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. Şampiyonada sporcular 7 farklı kategoride mücadele edip, Flyboard ile Ceyhan Nehri üzerinde şovlar gerçekleştirilecek. Bu kapsam da Rafting gösterileri (Cuma-cumartesi), Kano, kürek müsabakaları (cumartesi), yüzme, trekking ve yamaç paraşütü (Pazar) günü yapılacak. Öte yandan Flyboard Turkey sporcusu Türkiye Şampiyonu Uğur Piro’nun,Taş Köprü’de yaptığı şov izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. 30 Eylül Cumartesi günü serbest antrenmanlar, 01 Ekim Pazar günü de birbirinden zorlu yarışlar Kılavuzlu Barajı üzerinde yer alan Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’nde start alacak. Su Sporları Festivali kapsamında rafting gösterileri (Cuma-Cumartesi), kano, kürek müsabakaları (Cumartesi), yüzme, trekking ve yamaç paraşütü (Pazar) yapılacak. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından şampiyonayı takip etmek isteyen vatandaşlar için ücretsiz servisler kaldırılacaktır.

KILAVUZLU SU SPORLARI MERKEZİ
Kılavuzlu Baraj Göleti üzerinde yer alan Kılavuzlu Su Sporları Merkezi modern kayıkhane binasına sahip. 2015 yılından itibaren Bulutoğlu mevkiinde Türk sporuna hizmet vermektedir. Tesiste fitness salonu, idari kısım, soyunma odaları, dinlenme alanları, su üzeri yüzer iskele ve antrenman havuzu ile ödül platformları yer almaktadır. Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’nde aktif olarak Kano ve Kürek branşlarında çalışmalar yapılmakta, tesis yelken, ve gösteri amaçlı su kayağı, su jeti, dragon yarışları, yelkenli kano yapılmasına elverişlidir.
Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz