Kahramanmaraş 1’inci Amatör Küme Büyükler Ligi A grubunda, Sakaryaspor rakibi Dumlupınarspor’u 5-0 mağlup etti.

Sakaryaspor, rakibi Dumlupınarspor’u 5-0’la geçti. Kahramanmaraş 1’inci Amatör Küme Büyükler Ligi’nin 2’inci hafta maçında, A grubunda Sakaryaspor ve Dumlupınarspor takımları karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde kapatan Sakaryaspor karşılaşmanın ikinci yarısında da 4 gol daha bularak, sahadan 5-0 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

İLK YARI 1-0 TAMAMLANDI
Kahramanmaraş 1’inci Amatör Küme Büyükler Ligi’nde, haftanın en önemli ve derbi niteliği taşıyan maçlardan birisi dün Sakaryaspor ile Dumlupınarspor arasında oynandı. Bu sezon yaptığı transferlerle Bölgesel Amatör Ligi’ni hedefleyen takımlardan olan Sakaryaspor ve Dumlupınarspor arasında oynana karşılaşma, saat 13.00’da Saim Çotur Futbol sahasında oynandı. Ligin ilk maçında Sakaryaspor deplasmanda Göksun Belediyespor’u 3-0 mağlup ederken, Dumlupınarspor ise ilk haftayı maç oynamadan geçirmişti. Her iki takımında mutluk galibiyet için çıktığı karşılaşma Dumlupınarspor’un vuruşu ile başladı. Karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümünde Sakaryaspor rakibi karşısında cılız ataklarla etkili olmaya çalıştı, ancak bu ataklarda sonuçsuz kaldı. Bu dakikadan sonra Dumlupınraspor oyunda ağırlığını hissettirmeye çalışsa da aradığı golü bir türlü bulamadı. Karşılaşmanın 35’inci dakikasında kontra ataktan bulduğu golle Sakaryaspor maçta 1-0 öne geçen taraf oldu. Sakaryaspor bulduğu bu golden sonra birçok pozisyonu ise cömertçe harcadı ve maçın ilk yarısını 1-0 önde kapattı.

2’İNCİ YARI DAHA FARKLI OLDU
Karşılaşmanın 2’ici yarısına oyuncu değişiklikleri ile başlayan Sakaryaspor, daha ikinci yarının hemen başlarında 2’inci golü buldu. 2-0’ın verdiği avantajla rakip kalede etkili olmaya başlayan Sarı-siyahlılar, maçın 54’üncü dakikasında durumu 3-0’a getiren golü buldu. Dumlupınarspor, yediği bu gollerden gollerden sonra maçta iyice düştü. Sakaryaspor daha fazla gol bulmak için rakip kalede atak üstüne atak geliştirmeye devam etti. Karşılaşmanın 68’inci ve 83’üncü dakikasında 2 gol daha bulan Sakaryaspor maçtan 5-0 galip gelmesini bildi. Sakaryaspor ligde aldığı 2’inci galibiyetle puanını 6’ya çıkarttı.

MAÇ SONUNDA ARBEDE YAŞANDI
Dün oynan Sakaryaspor Dumlupınarspor maçında Dumlupınarspor taraftarı takımını yalnız bırakmadı. Maç boyunca takımlarına destek veren taraftarlar, maç sonunda hakemin yanlı tutum yaptığı gerekçesi ile hakeme tepki gösterdiler. Bu tepki zaman zaman rakip futbolcu ve Dumlupınarspor taraftarları arasında da arbedeye neden oldu. Sahada bulunan güvenlik güçlerinin araya girmesi ile bu arbede büyümeden önlendi.
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz