Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Geleceğimiz Amatör Spor Kulüplerimiz’ isimli projesi kapsamında amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı. Batıpark Spor Salonu’nda düzenlenen programa, mütevazi kişiliğinin yanı sıra futbol başta olmak üzere sporun bütün branşlarına verdiği destekle spor sevdalılarının gönüllerini kazanan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç de katıldı. Proje Koordinatörü Mustafa Dağlı’nın başarılı çalışmaları neticesinde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Geleceğimiz Amatör Spor Kulüplerimiz’ isimli projesi kapsamında kentte faaliyet gösteren 22 amatör spor kulübüne 69 bin 940 TL değerinde spor malzemesi yardımında bulunuldu.

“22 KÜLÜBÜMÜZE 69 BİN 940 TL DEĞERİNDE MALZEME DESTEĞİ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Proje Koordinatörü Mustafa Dağlı yaptı. Proje hakkında bilgiler veren Dağlı, “Geleceğimiz Amatör Spor Kulüplerimiz adlı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum ve İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün kabulünde gerçekleştirmiş olduğumuz projemizin gurur tablosunu yaşamaktayız. Hayatlarının en güzel hafta sonlarını bu ülkenin geleceği olan gençlere feda eden amatör kahraman spor emekçilerini canı gönülden kutluyorum. Proje kapsamında 22 kulübümüze, bunlar mahalli kulüpler olmak üzere gerçekten ihtiyacı olan kulüplerimizdi. Bunlara can suyu olduğu için, başta İçişleri Komisyonu Başkanımız Celalettin Güvenç olmak üzere Valimize ve İl müdürümüze şükranlarımı arz ederim. Projemizin toplam bütçesi 69 bin 940 TL olup, bunun 3 bin TL’sini federasyonumuz karşılıyor, geri kalan miktarı İçişleri Bakanlığımız destekliyor. Bu manada desteği için Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak dava arkadaşlarımı, federasyon başkanıma ve siz değerli haziruna teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“SALON SPORLARI VE FERDİ SPORLARDA DA YARDIMLAR YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ergün Önal da amatör spor kulüplerinin her zaman yanında olduklarını belirterek, “Bizim gelecekte iki projemiz daha var, İnşallah onlara Güçlü Türkiye sloganını ekleyeceğiz. Proje müracaatımızda arkadaşlarımızla belirlediğimiz miktar, 109 bin TL’ydi, ancak İçişleri Bakanlığı’mızla yapılan revizyon sonucunda bu miktar 69 bin TL’ye düşürüldü. Dolayısıyla yardım yapacağımız kulüp sayısı da azalmış oldu. Burada hiç kimseyi ayırmadık, özellikle set kulüplerimize yardım konusunda takdirimizi ve tercihimizi bu yönde kullandık. Biz bunlarla memnunuz, sanıyorum kulüplerimiz de memnun. Ama şunun da sözünü tekrar veriyorum. Yapacağımız o iki projede de yanımızda ve bizimle olacağına inandığımız milletvekilimize de teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız, gece-gündüz bir telefon kadar bize yakındır, amatörümüzün de yanındadır. Bizim Ankara’da elimiz, kolumuz, yüreğimizdir. Onunla iftihar ediyoruz, iki projede de desteğini alacağız. Bundan sonra da salon sporları ve ferdi sporlarda da yardımlar yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANMARAŞ’TA ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR OLUYOR”

Kahramanmaraş’da spor anlamında çok güzel gelişmelerin olduğunu kaydeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ise, “Öncelikle teşkilatımız adına gerçekten sevindirici bir gün. Çünkü bu tesisleri, bu spor alanlarını dolu dolu kullanan, buralarda sporculara ve sporun tüm alanlarına büyük destekler veren spor kulüplerimize güzel yardımlarda bulunarak, güzel projelerine de destek veren amatör spor kulüplerimizin başkanlarına ve tüm yönetimine teşekkür ediyorum. Gerçekten de Kahramanmaraş’ımızda çok güzel gelişmeler oluyor, özellikle de spor ve tesisleşme alanında, tesisleşme ile birlikte de sporcu gelişiminde güzel ve güzelin de ötesinde çok üst düzey başarılar da ortaya çıkmaya başladı. Hem olimpiyat yolunda hem de Avrupa ve dünya şampiyonalarında branş çeşitliliği artarak devam ederken, başarılı sporcularımızla siz değerli kulüplerimizin verdiği desteklerle çok iyi bir noktaya geldik. Bu tabloyu da gördükçe seviniyoruz. Başta hükümetimizin bize verdiği destekler, aynı zamanda bugün bizi yalnız bırakmayan sporun, sporcunun her zaman yanında olan çok kıymetli başkanımıza şükranlarımızı iletiyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZ HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ, YENİ PROJELERİ DESTEKLEYECEĞİZ”

Sözlerine, “Biz her yaşta, herkese spor sloganına inanıyoruz” ifadeleriyle başlayan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç de yaptığı konuşmada, “Burada sizlerle beraber olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Sevgili gençler sizin için buradayız, hepinizi içtenlikle selamlıyorum. Biz her yaşta, herkese spor sloganına inanıyoruz. Bunun için istiyoruz ki gençlikten itibaren, çocukluktan itibaren herkes spor yapsın. Sağlam toplum spor yapan toplumdur diyoruz. Bunun için gücümüzün yettiği kadar sizlerin sporla tanışmasını, sporla meşgul olmasını ve sizlerin sportmen olmasını çok arzu ediyorum. Bunun için tüm gücümüzle alt yapı tesislerini yapmaya, bu alanları genişletmeye çaba gösteriyoruz. Allah’a hamdolsun gelinen noktada düne göre spor tesisi bakımından çok mesafe aldık. İnanılmaz yol aldık. Hemen her yerde semt sahalarımız, spor salonlarımız ve diğer imkanlarımız var. Spora bu kadar destek veren Cumhurbaşkanımıza tüm gençler adına teşekkür ediyorum. Amatör spora gönülü, fedakar ağabeylerinize şükranlarımızı sunuyorum. Hep birlikte daha güçlü, daha sağlam bir toplum inşa edeceğiz. Sizler, bizden daha iyi bir Türkiye’de yaşayacaksınız. Daha çok spor yapacaksınız, daha çok başarılı olacaksınız. Biz her zaman yanınızda olacağız, yeni projeleri destekleyeceğiz, ne gerekiyorsa onu yapacağız. Sizlere helal olsun, herşeyin en iyisine layıksınız” açıklamalarında bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından malzeme dağıtım töreni gerçekleştirildi. Güvenç öncülüğündeki protokol mensupları genç sporcularla bol bol fotoğraf çektirdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz