Lige şampiyonluk parolasıyla başlamasına rağmen istediği sonuçları alamayan Kırmızı-Beyazlı ekip, 14 maçta 7 puan toplayabildi. Ligin ilk maçında Nazillispor’a deplasmanda 1-0 yenildikten sonra kötü gidişatın önüne geçemeyen Kahramanmaraşspor, daha sonra ki maçlar da ise sadece 1 galibiyet alabildi. Takımın bir türlü toparlamamasından sonra Teknik Direktörlük değişikliğine giden temsilcimiz Kahramanmaraşspor, bu kulva

rda değiştirdiği 2 teknik hocayla da anlaşamayarak puan kayıplarına devam etti. Ziraat Türkiye Kupası eşleşmelerinin açıklanmasından sonra ilk olarak Tokatspor ile eşleşen Kırmızı-beyazlılar, deplasmanda Tokatspor’u yenerek büyük avantaj yakalamış ve 4. Tura yükselmişti. 4. Turda ise TFF 1. Ligin güçlü ekiplerinden Çaykur Rizespor ile eşleşen Kahramanmaraşspor, bu turda da Çaykur Rize’yi 1-0 yenerek kupaya bir adım daha yaklaşmış ve 5. Tura yükselmişti. Ligde ki kötü gidişatını unutup kupa maçına yönelen Kırmızı-Beyazlılar, 5. Turda ise Süper Ligin dişli rakiplerinden Medipol Başakşehir ile eşleşti. 5. Tur maçını da kazanarak kupaya bir adım daha yaklaşmak isteyen Kahramanmaraşspor, hafta içi oynanan 5. Tur ilk maçında Medipol Başakşehir’e kendi sahasında 1-3 kaybetti. Başakşehir maçındaki performansından dolayı büyük takdir toplayan Kahramanmaraşspor, umudunu bir sonra ki oynanacak olan rövanş maçına sakladı. Başakşehir maçı sonrası tekrar lig maçlarına odaklanan Kırmızı-Beyazlı ekip, 15. Hafta maçında kendi evinde Zonguldak Kömürspor’u ağırlayacak. Aslanlar, Zonguldak Kömürspor maçını kazanıp uzun bir aradan sonra tekrar galip gelmek istiyor. Lig de ilk yarının bitmesine 3 maç kala kötü gidişatını unutup Zonguldak Kömürspor maçıyla çıkış yakalamak isteyen Kahramanmaraşspor, ilk devrede kalan 3 maçı da kazanarak alt sıralardan kurtulmak istiyor. Yarın saat 13.00’da 12 Şubat Stadyumu’nda oynanacak olan Kahramanmaraşspor – Zonguldak Kömürspor karşılaşmasını, İzmir Bölgesinden Davut Çelik yönetecek.

TAKIMIN GOL ÜMİDİ YAKUP

Öte yandan takımın geçtiğimiz sezon gol ayaklarından olan ve bu sezonda yine Kahramanmaraşspor’un formasını terleten Yakup Ramazan Zorlu, sezonun ilk maçın olan Nazilli deplasmanında sakatlanmıştı. Uzun bir sakatlık dönemi yaşayan golcü futbolcu nihayet sakatlıktan kurtularak hafta içi oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçın da takımdaki yerini aldı. Oynanan maçta golde atan Yakup, moral mende kendine geldi. Yarın oynanacak olan Zonguldak maçında Kahramanmaraşspor’un gol ümidi, sahalara tekrar dönen Yakup Ramazan Zorlu olacak.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz