Uzun süredir Kulübün başkanlığını yapan Faruk Köklü, yeni yönetimiyle basın karşısına çıkarak, bundan sonraki süreçte kentte Pehlivanlar Spor Kulübü’nün ses getireceğini söyledi. Son zamanlarda Kahramanmaraş’ta artan güreş faaliyetleri ve güreşin gelişmesine katkı sağlamak için kurulan Pehlivanlar Spor Kulübü, kente ve ülke adına şampiyonalar yetiştirmek için, ilk toplantısını yaptı. Toplantıya katılan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Geleneksel Spor Dalları Türkiye As Başkanı Şahin Hopur ile birlikte Pehlivanlar Spor Kulübü Başkanı Faruk Köklü güreşe dair önemli açıklamalarda bulundu. Pehlivanlar Spor Kulübüne her türlü desteği vereceklerini ve bu kulübün kentte iyi işler yapacağını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Kulübümüze sonuna kadar desteğimizi vermeye hazırız” dedi.

“GÜREŞİN İÇİNDEN GELMİŞLİĞİMİZ VAR”
Pehlivanlar Spor Kulübü’nün kentte kendini güncellemesin kendilerini çok mutlu ettiklerini söyleyen Kabakcı, “Bizimde güreşin içinden gelmişliğimiz var, her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Kabakcı, “İlimizin Spor gelişimine büyük destekler vermiş olan Faruk Köklü ağabeyimize bizde çok minnettarız. Kahramanmaraş’ta yıllardan bu yana sporun, güreşin gelişimi için büyük mücadeleler verdiler. Özellikle sporun ve gelişmesinde büyük emekleri olan, yol gösteren camiayı toparlayan, aynı zamanda da dediğim gibi özellikle günümüz toplumunda sporun öneminin bir kez daha ortaya çıkması teknolojik ve dezavantajlı kesimlerin daha olumsuz bir şekilde ortaya çıkmasıyla, spor kulüplerimizin daha fazla artarak, çalışmalar yapmasını biz önemsiyoruz. Gerçekten Kahramanmaraş’ta da bu görevi icra eden birçok kulübümüz var ama güreş kenti, yiğitlerin harman olduğu bir şehirde de pehlivanlar spor kulübü olarak tekrar bu spor kulübünün güncellenmesi, bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizden elimizden geleni destekleyeceğiz ve ortaya koyacağız. Bizler omuz omuza verdiğimiz de, ilimizdeki gençlerimizi, çocuklarımızı başta milli ve manevi değerlerimizi ortaya koymak adına gelişmelere vesile olması, aynı zamanda da sportif ve güreş adına önemlidir. Dünyada ve Olimpiyatlarda derece yapmış birçok şampiyonumuz var. biz başka yerde görev yapsak ta güreşin içinden gelmişliğimiz var. o yüzden güreşi önemsememiz gerekiyor. Ben bu vesile ile Kulübün hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizde bu kulübümüzü her zaman destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ, ZİNDE BİR GENÇLİK YETİŞTİRMEK”
Pehlivanlar Spor Kulübü Başkanı Faruk Köklü, kurulan bu kulübün gençliği spora teşvik ettiğini ve her türlü zararlı maddelerden kurtarmak adına çalışacaklarını söyledi. Köklü, “Gençliğe sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan korumak, barlardan kafelerden, spor alanlarına çekerek milli değerlerine bağlı vatanını ve milletini seven, zinde bir gençlik yetiştirmek amacıyla 1993 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Spor Kulübünün ismini 24 Ekim 2017’de yaptığımız genel kurul sonunda Kahramanmaraş Pehlivanlar Spor Kulübü olarak değiştirdik. Bu vesileyle ilk toplantımızı burada yapıyoruz. Bizlere her konuda yardımcı olan Kahramanmaraş’ta sporun gelişmesine, tesisleşmesi için ömrünü ortaya koyan Gençlik Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı Bey’e çok minnettarız. özellikle iş adamlarımızdan, Milletvekillerimizden, Belediye Başkanlarımızdan bu kulübe destek olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ABİLERİMİZDEN GÖRDÜKLERİMİZİ YAPMAYA ÇALIŞTIK”
Geleneksel Spor Dalları As Başkanı Şahin Hopur, Kendisinin güreş döneminde yaptıkları işleri büyüklerinden örnek alarak yaptıklarını belirterek, Pehlivanlar Spor Kulübü’nün de bu kapsamda iyi işler çıkaracağını söyledi. Hopur konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İl Müdürüm Ali İhsan Bey, özellikle biz güreşçi olduğumuz için güreş kulübüne destekleri sürdü. Yeni kurulan Pehlivanlar Spor Kulübüne bundan sonra şahsının ve bizimde Federasyon olarak elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Güreş İhtisas Kulübü Yönetiminden başlayıp, tekrar Sütçü İmam Üniversitesi’nde kulüp kurulup Kahramanmaraş’ta yıllarca festivallerin düzenlenmesinden güreş ihtisas kulübü olarak, Sütçü İmam Üniversitesi olarak yıllarca gayret gösterdiler, çaba gösterdiler. Biz bu abilerimizden ve babamdan gördüklerimizden bir şeyler yapmaya çalıştık. Ama hocaların faaliyet yaptıkları zamanda tırnaklarıyla, dişleriyle gidip bir iş adamına ‘arkadaşlar şuraya üç ya da beş katkınız olsun, güreş organizesi yapacağız’ deyip bir maliyet çıkarıp ve bunu güreşin davulcusundan hakemine, sporcusuna, bekçi bakıcısına kadar nasiplenir, rızkını sağlardı. Maalesef ki o günlerde, o zamanlarda biz bunun kıymetini bilmedik. Hep bir kıskançlıkla bakardık. Ama Allah’ın izniyle bundan sonra bizlerinde oturduğu yerde, bulunduğumuz yerde bu şeyleri konuşmamız lazım. varsa babayiğit yine aynı şekilde dilenip, deşirip böyle bir organizasyon yapacak anlından öperim. Biz faaliyet ya da organizasyon yapıyoruz ama devleti arkamıza alıp yapıyoruz. Bizlerin yaptığı faaliyetler kolay, basit. Onun için bu konuda hocalarıma geçmişte memleketimize ve güreşe yaptıkları katkılardan ve hizmetlerden dolayı çok minnettarız. Ben kulübümüzün tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Haber: Hakan Aydın

 



 

Editör: Mahmut Beyaz