2018-2019 Okul Sporları faaliyetleri kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesi’nde yapılan ve 12 lisenin katıldığı Oryantiring İl Birinciliği yarışlarında Önsen Şehit Ahmet Altun ÇPAL, Genç Kızlar A ve B ile Genç Erkekler A ve B kategorilerinde toplam 20 sporcu ile mücadele verdi. Genç Kızlar B kategorisinde bireysel olarak 1 sporcusunun ikincilik elde ettiği yarışlarda Önsen Şehit Ahmet Altun ÇPAL, takım halinde de il ikincisi olarak kupaya uzandı ve grup yarışlarında ilimizi temsil etmeye hak kazandı. Öte yandan Genç Erkekler B kategorisinde ise takım halinde il dördüncülüğü kupasını kazanan Önsen Şehit Ahmet Altun ÇPAL öğrencileri, diğer kategorilerde de ortaya koydukları mücadelelerle takdir gördü.

Yarışlarla ilgili konuşan Önsen Şehit Ahmet Altun ÇPAL beden eğitimi öğretmeni Akif Kaplan, “Oryantiring, ülkemizde popülaritesi yeni artmaya başlayan bir spor olduğu için öğrencilerimiz bu spor hakkında pek fazla bilgi sahibi değildi. Bizim de amacımız bu yıl öğrencilerimizin bu sporla tanışarak kendilerini geliştirmeleri ve önümüzdeki yıllarda daha başarılı bir hale gelerek ilimizi oryantiring sporunda ülkemizde en iyi şekilde temsil etmeleridir. Elde ettiğimiz il ikinciliği ve il dördüncülüğü başarısı, doğru yolda olduğumuzun kanıtıdır.

Bu yolda öğrencilerime verdikleri emekler için, okul yönetimimize ise yarışlara hazırlanmamızda bize verdikleri destekler için teşekkür ederim.” Okul Müdürü Mehmet Gazi Ergören ise öğrencilerinin oryantiring sporunda elde ettikleri başarı için mutlu olduğunu belirterek, “Bu sporu öğrencilerimizle tanıştıran ve onları başarıya taşıyan beden eğitimi öğretmenimiz Akif Kaplan’a ve okulumuz adına mücadele eden tüm öğrencilerimize teşekkür ederim. Bundan sonraki amacımız ilimizi grup yarışlarında en iyi şekilde temsil etmektir. Ayrıca gelecek yıllarda elde ettiğimiz başarının çıtasını daha fazla arttırmak istiyoruz” dedi.


 

Editör: Mahmut Beyaz