Sosyal Belediyecilik anlamında birçok yeniliğe imza atarak vatandaşların ihtiyacına cevap veren Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren 17 Amatör Spor Kulübüne malzeme yardımı yaptı.

 

Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasından sonra Merkez ilçe olan Onikişubat Belediyesi, henüz kurulalı 2 yıl olmasına rağmen odak noktasını vatandaşa hizmet olarak belirleyerek birçok alanda ilçesinde ki vatandaşa ilkleri yaşattı. Sosyal belediyecilik anlamında vatandaşa hizmetin her türlü imkânını sunarak takdir toplayan Onikişubat Belediyesi, bu kapsamda Kahramanmaraş’ta Amatör Spor branşında faaliyet gösteren 17 kulübe malzeme yardımında bulundu. . Batıpark Stadında düzenlenen törenle malzemeler kulüp idarecilerine ve sporculara teslim edildi. Düzenlenen törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana daha önce 1999-2000 yılları arasında yaptığımız görevde de her zaman amatör spor Kulüplerimizin yanında olduk. Diğer branşlarda da belediyemizin imkânları ölçüsünde spor yapan kardeşlerimize katkıda bulunmaya çalıştık. 2014 yılından bu yana göreve geldiğimizden beri her yıl böyle sezon başında amatör spor Kulüplerimize malzeme yardımı yapıyoruz ve inşallah yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

‘EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANLARA OLAN YATIRIMDIR’

Bu ülkenin yöneticilerinin her şeyi yapabilecek potansiyelde olduğunu söyleyen Başkan Mahçiçek, en önemli yatırımın insanlara olan yatırım olduğunu belirtti. Başkan Mahçiçek, “Bizde yöneticiler olarak yol, kaldırım ve park gibi birçok şey yaparız. Fakat en önemli yatırım insanlara olan yatırımdır. Daha açık bir sözle böyle bir ortamda ülke şartları içerisinde ne kadar gencimiz spor yaparsa o kadar gencimiz kötü alışkanlıklardan uzak duracak demektir. Bizim de esas vizyonumuz görevimiz odur. Siz gençlerimizin vatanına, Milletine ve bayrağına bağlı gençler olarak kötü alışkanlıklardan uzak durup spor yaparak hem ülkemize hem de Kahramanmaraş'ımıza daha hayırlı, sonraki dönemde daha başarılı hizmetlere imza atacaksınız. İnşallah bu ülkeye yakışır gençler olarak yetişmeniz lazım” şeklinde konuştu.

 

‘GENÇLERE FAİR-PLAY ÇERÇEVESİNDE SAHADA YER ALMALI’

Gençlere Fair-Play çerçevesinde sahada yer almaları tavsiyesinde bulunan Başkan Mahçiçek, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Yakın zamanda inşallah 2 tane bilgi ve kültür evi açacağız. Spordan arta kalan vakitlerinizde orada ders çalışmaya geleceksiniz inşallah. Sizleri oralarda ücretsiz olarak Anadolu liseleri ve üniversite imtihanlarına hazırlayacağız. Ayrıca değerlerimizi kaybetmemiz için oralarda usul adap öğreteceğiz inşallah. 15 Temmuz hareketi gösterdi ki bu Millet büyük Millet. Bu Milet’in gençleri de büyük olacak inşallah. Küçüklerimize sevgiyi, büyüklerimize saygıyı, oturup kalkmasını adabımızı çok iyi öğretmemiz lazım. Gerçekten örnek insanlar örnek gençler olmamız lazım. İnşallah bizde oralarda gerekli bilgileri sizlere aktarmaya çalışacağız. Buradan maçlarınızda daha centilmen şimdi ki adıyla Fair-Play oynayıp sakatlıklara dostluklara zarar verecek durumlardan kaçınmazdır. Hem Kahramanmaraşspor'da oynayacak hem de daha üst seviyelerde oynayacak yetenekte futbolcular olduğunu düşünüyorum. Bu noktada aklımızla ayağımızı birleştireceğiz. Her şey de olduğu gibi futbolda zekâ ile oynanır. Buradan herkese başarılar diliyorum. Hep iddialı oynamak lazım ki rekabet başarı getirir. Yeni sezonun başarılı geçmesini temenni ediyorum. Bilindiği üzere ve adından da belli olduğu gibi amatör parayı dikkate almayan bu işi zevk için yapan bir olgudur. Kulüplerimizin özellikle semt Kulüplerimizin hangi mali yapıda olduğunu belediyece Başkanlarımız ve Meclis üyelerimizin bu çok yakından biliyorlar.”

 

Konuşmaların ardından ASKF Başkanı Önal Başkan Mahçiçek’e plaket verdi. Program, malzemelerin teslimi, gençlerin Başkan Mahçiçek’e çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz