3 yıl önce Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları tarafından Türkiye’yi ele geçirmek amacıyla gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında darbenin önemli isimlerinden General Semih Terzi'yi vurarak darbenin seyrini değiştiren ve başarısız olmasında önemli payı olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, minnet ve rahmetle tüm Türkiye’de anılıyor. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir için başta memleketi Niğde olmak üzere Türkiye’nin bütün illerinde adının anıldığı etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerin en dikkat çekenleri ise kahraman Halisdemir’in memleketi Niğde’de düzenlendi.

MASTER TAKIMINI OKUMUŞ YALNIZ BIRAKMADI!

Hain girişiminin 3’ncü yıl dönümü olması sebebiyle organize edilen anma etkinliklerinin en dikkat çekeni hemen hemen Türkiye’nin bütün illerinden katılımın olduğu Veteranlar Futbol Turnuvası oldu. Şehit Ömer Halisdemir’in adının verildiği 15 Temmuz Şehit Ömer Halisdemir Masterler Futbol Turnuvası’na Kahramanmaraş Büyükşehir Veteran takımı da katılarak Kahramanmaraş’ı temsil etti. Tüm Spor Adamları Derneği ve Büyükşehir Taraftarlar Derneği’nin organizasyonu ile turnuvaya Kahramanmaraş’tan 20 kişilik bir kafile katıldı. Niğde protokolü ile Niğde 51 Mastır takımı arasında dostluk maçları oynandı. 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir adına düzenlenen futbol turnuvasında şehidin kardeşi Soner Halisdemir de futbol maçında forma giydi. Kahramanmaraş Büyükşehir Veteran takımını Niğde’de Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş yalnız bırakmadı.

TARİHİNİ DESTANLA YAZAN BİR MİLLETİZ”

Şehit Ömer Halisdemir'in kardeşi olan Vakfın Genel Başkanı Soner Halisdemir, etkinliklerde yaptığı konuşmada, vatanın bir ferdi olarak tüm şehitlerin kahramanlık destanını yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

Milli birlik ve beraberlik ruhunu gelecek nesillere aktarmak için çalışacaklarını belirten Halisdemir, şunları dile getirdi: “Vatanın bölünmez bütünlüğünün korunmasında yeni nesillere bu duyguyu ve kültürün verilmesine destek olmayı hedefliyoruz. Kahramanlarımızın Türk milletine emanetleri olan şehit ve gazi ailelerinin yanında olacağız. 15 Temmuz’da asil milletimizin gösterdiği kahramanlığı anma adına başta şehidimiz Ömer Halisdemir olmak üzere tüm aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun, kıymetli gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Biz, Türk milleti olarak tarihimizden bu yana felsefe yapan bir millet değil, tarihini destanla yazan bir milletiz.”

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Veteran takımını yalnız bırakmayan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise, “15 Temmuz Kahramanı şehit Ömer Halisdemir’in doğduğu Niğde Çukurkuyulu’da gerçekleştirilen ve üç gün süren anma etkinlikleri başladı. Vatan Yıldızları Vakfı’mızın düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şehitleri Anma Programına katıldık. 3 yıldır yapılan Şehit Ömer Halisdemir Futbol Turnuvasına da İlimizden katılan futbolcularımıza başarılar dilerim. Ömer Halisdemir, bu memleketin birliği ve bütünlüğü açısından önemli bir simge durumundadır. İnşallah, memleketimizin birliği ve bütünlüğü yönünde bu manevi ruh daim olacaktır. Bugün de memleketin birliğine, bütünlüğüne, sınır ötesine yönelmiş bütün şerleri defetmek üzere bütün insanlarımız birleşmiş durumda. Kahramanmaraş'ımızda da bu en yüksek durumdadır. Ömer Halisdemir de Sütçü İmam ruhuyla, şehadete yürüyen her zaman şükran ve minnet borçlu olduğumuz bir isim. Onu rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün onun anısını burada yaşatıyoruz” ifadelerini kullandı.

SÜTÇÜ İMAM’IN ŞEHRİNDEN NİĞDE’YE SELAMLAR”

Kahramanmaraş Büyükşehir Veteran Takımı’nın Niğde’de organizatörlüğünü yapan Ömer Lütfi Güldoğan ise, “Ömer Halisdemir Futbol Turnuvası’nda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş Büyükşehir Veteran Takımı olarak biz de böyle anlamlı bir organizasyona elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Önümüzdeki yıllarda da bu etkinliği devam ettirmeyi ümit ediyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle böyle bir etkinlik düzenlenmesinden memnuniyet duyuyoruz, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilere acil şifalar ve uzun ömrüler diliyorum. Sütçü İmam’ın torunları olan Kahramanmaraş’tan Niğde’ye selamlar getirdik, kahramanımız Ömer Halisdemir’i rahmetle andık. Bizlere hem Kahramanmaraş’ta hem de burada destek olan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz