Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, okullardaki öğrencileri spora teşvik etmek, bireyleri geleceğe daha sağlıklı, daha sağlam ve daha sporcu kişilikler olarak hazırlamak için her yıl düzenlediği Okul Spor etkinlikleri, Osman Sayın Spor Salonu’nda düzenlenen açılış seremonisinin ardından Hentbol kategorisi genç kızlar dalında Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında oynanan müsabakayla start aldı. Düzenlenen açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı sporun önemine vurgu yaptı.

SPORUN ALT YAPISI OKULLARDIR”
Sporun alt yapısı olarak okulları gösteren Kabakcı, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Spor denildiğinde gerçekten, başta okul sporları organizasyonlarımız olmak üzere değerli öğrencilerimizin, okul sporu organizasyonu içerisinde göstermiş oldukları faaliyet, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü olarak ve Sporu yöneten bir teşkilat olarak bizim için çok önem arz etmekte. Sporun alt yapısı okullardır. Okul içerisinde beden eğitimi öğretmenlerimizin altyapısını hazırladığı bu çalışmalar, ülkemizin ve milletimizin spor gelişiminde önemli bir yer tutmaktadır. O yüzden Okul Spor Organizasyonlarını çok önemsiyoruz. Kahramanmaraş’ta yaklaşık 280 bin spor yapabilecek öğrenci kapasitesine sahip olduğumuzu biliyoruz. Geçen yıl 36 Branşta yaklaşık 23 bin gencimize Okul Spor Organizasyonları içerisinde faaliyet yaptırdık. Gelişen, değişen ve büyüyen ülkemizde başta olimpiyatlara giden 80 milyon nüfusuyla çok büyük bir potansiyele sahip olan ülkemizde bizler, okul sporlarındaki çalışmalarımızda, altyapımızda ki gelişmelerle hedef koyan, çok daha büyük sporcular yetiştiren ve milletimizin neler yapabileceğini, gençliğimizin neler yapabileceğini ortaya koyan bir çalışma içerisinde olmamız gerekiyor.”

ÖĞRETMENLERİMİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”
Öğrencileri spora teşvik etme noktasında öğretmenlere çok önemli görevler düştüğünü belirten Kabakcı, şöyle konuştu: “Herkesin 7’den 70’e spor yaptığı, aynı zamanda da okullarımızda performans sporcularımızın çıktığı ve özelliklede 2024-2028 olimpiyatlarında bu gençliğimizin Türk Milletinin olimpiyat oyunlarında bu nüfusuyla neler yapabileceğini de ortaya koymak adına, başta Olimpik Sporlar olmak üzere tüm Okul Spor Organizasyonları adına tekrar tekrar çok ehemmiyet verdiğimizi söylememiz gerekiyor. Bunun içinde Bakanlığımız olarak, teşkilat olarak hem illerimizde hem de ilçelerimizde büyük spor tesisleri ve alanlar inşa ediyoruz. Bu alanların geçmişte olmadığını çok iyi biliyoruz. Onun içinde başta bizlere, değerli öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bu alanda önemli görevler düşüyor.”

SPORU ASLA GERİ PLANA ATMAMALIYIZ”
Sporun hiçbir zaman geri plana atılmaması gerektiğine vurgu yapan Kabakcı, hem sağlık hem de performans adına sporun tüm hayata yerleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kabakcı, “Sporu asla geri plana atmamalıyız. Hem sağlık açısından hem performans adına sporu hayatımıza ve okul yaşantımıza mutlaka yerleştirmemiz gerekiyor. Bu vesile ile bundan sonrasında da inşallah Kahramanmaraş olarak spor ve sporun gelişiminde okullarımız önemli bir yer tutacak. Bu potansiyelimizi bu tesislerimizde değerlendirerek, geleceğin teminatı olan gençlerimiz olarak ta sporun ve performans sporcusu olarak ta ülkemizi, al bayrağımızı, milletimizi temsil etmek adına buralardan bir çıkış sağlayacaklarını düşünerek 2017-2018 Okul Sporu Organizasyonlarının, başta milletimize, ülkemize, Milli Eğitim camiamıza ve Gençlik Hizmetleri Spor İl müdürlüğümüz ile Bakanlığımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü ise şunları kaydetti: “Ben 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okullar arası yapılacak müsabakaların gençliğimizin kaynaşmasına, birliğine ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum. Spor dediğimizde aklımıza ilk gelen, bedenen ve zihnen diri gençlik geliyor. Sporu seven, spora yardım eden değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize 2017-2018 yılında kazasız, belasız bir spor müsabakalarının geçilmesini diliyorum. Bütün sporcularımıza ve öğretmen arkadaşlarımıza müsabakalarının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz