Kahramanmaraş'ta Okullar arası Genç Erkekler Futbol Turnuvası başladı. 2015-2016 Okul Sporları faaliyet programı kapsamında yer alan Futsal, Güreş, Basketbol, Hentbol, Halter, Atletizm, Voleybol, Hentbol ve Masa Tenisi müsabakaları geride kalırken, şimdi de Genç Erkekler Futbol Turnuvası start aldı.
Vali Saim Çotur Futbol sahasında oynanan karşılaşmalar, birbirinden heyecanlı ve çekişmeli maçlara sahne oluyor. A, B ve C grubu olmak üzere 3 grupta oynanan karşılaşmalara 17 takım katılırken maçlar, puan usulüne göre oynanıyor.
Günün ilk maçında A grubu ve B grubunda toplam 4 karşılaşma oynandı. A grubunda Kahramanmaraş Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik And.Lisesi'ni karşılaşmanın ikinci yarısında bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Yine A grubu takımlarından Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi'ni 5-2'lik skorla yenmesini bildi. B grubu takımlarından İbrahim Çalık Anadolu Lisesi'de, Toki 21.Yüzyıl Mesleki ve Teknik And.Lisesi'ni 11-1 mağlup etmeyi başardı. B grubunun ikinci maçında ise, Süha Erler Anadolu Lisesi, 19 Mayıs Anadolu Lisesi'ni 3-2'lik skorla mağlup etti.

İŞLER: 'BU GALİBİYETİ HAK ETTİK'
Rakibi Fatih Anadolu Lisesi'ni 5-2'lik skorla mağlup etmeyi başaran A grubu takımlarından Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Beden Eğitimi Öğretmeni Celal İşler, galibiyetle başladıkları için mutlu olduklarını söyledi. İyi bir hazırlık dönemi geçirerek maçlara hazırlandıklarını kaydeden İşler şöyle konuştu: "Gerçekten oynadığmız bu ilk karşılaşmada sporcularımız bu soğuk havaya rağmen iyi futbolu ortaya koyarak galip gelmesini bildiler. Öncelikle sporcularımı galibiyetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Takımımız koşan, mücadele eden ve ayağa pas yapan bir takım olgusu içinde. Bu ligin ilk maçının önemini takım olarak biliyorduk ve bu galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin geçmiş yıllarda futbolda dünyü üçüncülüğü bulunuyor. Bu geçmişte ki başarı hala unutulamıyor. İnşallah o yakalanan ve uzun yıldan beri yakalanmayan başarıyı bizim bu yılki futbol takımımız yakalayacaktır. Bizim her takımı yenecek gücümüz var. Rakibin küçüğü büyüğü yoktur. Bu aldığımız farklı galibiyeti önümüzdeki maçlara da yaymak istiyoruz. İnşallah bu turnuvayı kayıpsız olarak atlatırız ve şampiyon oluruz" dedi.



KARAKIZ: 'AMACIMIZ HER ŞEY'DEN ÖNCE İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK'

Toki 21.Yüzyıl Mesleki ve Teknik And.Lisesi'ni 11-1 gibi çok farklı bir skorla mağlup eden İbrahim Çalık Anadolu Lisesi'nin Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Karakız'da, Şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi. Bu okul müsabakalarının amacının yarışmak olduğunu kaydeden Karakız şöyle devam etti: "Okul sporları faaliyet kapsamında düzenlenen bu turnuvaların amacı bir yarıştır. Bizde bu yarışa dahil olduk. Amacımız her şeyden önce iyi insan yetiştirmek ve bu anlaşıyla hareket ediyoruz. Futbol takımımız zor şartlarda çalışma ortamı içinde bu lige hazırlandı. O zor çalışma şartlarına rağmen ilk maçımıza çıkarak, galibiyetle tanıştık. Saha da ortaya koyduğumuz disiplin ve oyun farklı galip gelmemize sebep oldu. Bu aldığımız galibiyet bize gelecek maçlar için umut verdi. İnşallah lig sonunda şampiyonluğa ulaşarız."

MAHSUN PENALTI KURTARDI
A grubu takımlarından Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi'ni 5-2'lik skorla mağlup ettiği karşılaşma da, Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi kalecisi Mahsun, bir penaltı atışı kurtararak ve maç içerisinde rakibin pozisyonlarına gol izni vermeyerek, takımının galip gelmesinde büyük rol oynadı.

ABDULSAMET, 3 GOLLE 'HATTRİCK' YAPTI
Yine Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin gol yollarında en etkili isimlerinden birisi olan Abdulsamet Gevşek, oynadığı bu maçta 3 gol, 2 asist yaparak galibiyetin en önemli mimarlarından birisi olurken, attığı 3 golle 'hattrick' yaptı.    
Haber: Mahmut Beyaz

 

Editör: Mahmut Beyaz