Göllü Ortaokulu’nda beden eğitimi  öğretmeni olarak görev yapan Vakkas Çelik, Kahramanmaraş’ta ilk görev yerinde öğretmenliğe başladığında ayağının tozuyla hokey sporunu geliştirmeye ve yetiştirdiği öğrencilerle Kahramanmaraş Hokey Spor Kulübünü kurmaya adım atmıştı. Kulübü kurduğu günden bu yana 200’ün üstünde sporcu yetiştirerek, sporculara hokeyi tanıtan ve onların yetişmesinde her türlü desteği veren Çelik, kulübü Süper Lige çıkardı. Birkaç yıldır Hokey Süper Liginde mücadele eden Kahramanmaraş Hokey Spor Kulübü, geçtiğimi haftalarda Bölgesel Hokey Şampiyonasına katılmıştı. 60 takımın mücadele ettiği Bölgesel Şampiyonadan Türkiye Şampiyonasına yükselmeyi başaran Vakkas Çelik öncülüğündeki Hokey Takımı, 21-25 Mart tarihlerinde Amasya’da düzenlenen “U 16 Salon Hokeyi Türkiye Şampiyonası” final müsabakasında 9 takımı da eleyerek Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. Elde şampiyonlukla ilgili açıklama yapan Çelik, üst üste 5 yıldır final müsabakasında Türkiye Şampiyonluğunu kaybettiklerini, o yüzden de bu yılki şampiyonaya daha çok çalıştıklarını ve çalışmanın sonucunda da şampiyonluğu elde ettiklerini söyledi.

ÇALIŞMALAR SONUCUNDA İSTEDİĞİMİZİ ALDIK”
Türkiye şampiyonasına katılmadan önce ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Vakkas Çelik, son 5 yılda final müsabakasında kaybettikleri şampiyonluğu bu yıl daha iyi çalışarak elde ettiklerini ifade etti. Çelik, “İlk önce bölge şampiyonası yapıldı ve burada gruplarında dereceye giren takımlar Türkiye Finallerine gitmeye hak kazandı. Bu takımlarda 21-25 Mart tarihleri arasında Amasya’da Türkiye Şampiyonasına katıldılar. Burada da en iyi olan takım Türkiye şampiyonu oldu ve çok şükür Allah’ım da bunu bize nasip etti. Tabi bunun içinde iyi bir çalışma yaptık. Eylül ayından itibaren hem milli takımlar olsun hem kamplar olsun hem süper lig müsabakalarına bununla birlikte ciddi çalışmalar yaptık. Tabi ki oyuncularımız akşam demedi geç saat demedi, soğuk ya da sıcak demedi sürekli antrenmanalar iştirak ettiler ve bunun sonucunda da biz istediğimizi aldık. Tabi ki bu bizim için bir başlangıç oldu. Son 5 yılda U 16 ve yıldızlar kategorisinde 5 tane final kaybetti. Finalde hep penaltılarda kaybettik ve Türkiye ikincisi olduk sürekli. Bu sene ise Türkiye şampiyonu olduk. Birincilik, ikincilik, farklı yaş gruplarında şampiyonluklarımız var. Bu şampiyonluk ise aynı zamanda Kahramanmaraş’ın her yaş kategorisinde Türkiye’de çok iyi sonuçlar alacağını veya her zaman şampiyonluğun bir adayı olacağını göstermiş olduk” dedi.

HEDEFİMİZDE YİNE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU VAR”
Nisan ayında Osmaniye’de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasında yine dereceye girerek Türkiye Şampiyonu olmak istediklerini söyleyen Çelik, “Şuan salon sezonunu bitirdik. 1 Nisan itibariyle 2017-2018 sezonunu açık alan ligleri başlayacak ve devam edecek. Şuan U 16 yaş grubu, 12-15 Nisan 2018 tarihlerinde Osmaniye’de 5S dediğimiz U 16 yaş grubunun açık alan Türkiye şampiyonası olacak. Orada da yine hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu olacak” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZA YARDIM ELİ UZATILMALI”
Takımının şuan Süper Ligde oynayan tek şahıs takımı olduğunu, henüz takım için yardım almadıklarını vurgulayan Çelik, takımdaki sporcuların çoğunun maddi durumlarının iyi olmadığını o yüzden yetkili kişilerden sporculara yardım eli uzatılması gerektiğini ifade etti. Çelik, “Türkiye’de şuan Süper Ligde oynayan tek şahıs kulübüyüz. Yani bir yerden yardım almadan kendi gücümüzle bu şampiyonluğun vesilesiyle de ve sporcularımızın gerçekten maddi durumları çok az olduğu için iş adamlarımızın bu çocuklara malzeme olarak olur, ya da gidiş geliş yol sorunu olur ya da konaklama olur, hangi durumlarda yardım edecek olursa olsun bu çocukların ellerinden tutulup hem eğitim olarak hem de sportif çalışmalarında başarılı olabilmek için yardımcım olmaları gerek. Ben buna inanıyorum, bu çocuklarımız gelecekte bir ışık olacaktır. Çocukların kötü alışkanlıklarla dışarı da olmamaları için mutlaka bu çocuklara destek çıkılması lazım. bu sadece Hokeyde değil diğer branşlardaki sporcularımıza da destek çıkılmaları gerek” ifadelerini kullandı.

Haber: HAKAN AYDIN


 

Editör: Mahmut Beyaz