Son yıllarda Türkiye’de önemli projelere imza atan Gençlik ve Spor Bakanlığı, şimdide tüm illerde yeni bir proje başlattı. Başlatılan projede gençlerin ve çocukların yeteneklerini belirleyip, onları kendi branşlarında gelişmesini sağlayan Bakanlık, sporsuz genç bırakmama hedefinde. “Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme” adlı proje Kahramanmaraş’ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından start aldı. Her gün farklı okullardan 3’üncü sınıf öğrencilerini tarama testine sokan Gençlik Hizmetleri, 25 günde 2 bin 500 öğrenciyi bu kulvardan geçirme hedefinde. Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” 1 ay boyunca Merkez Spor Kompleksinde devam edecek ve yetenekli olarak seçilen öğrenciler Performans Sporcusu olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, öğrencilerin spora yönlenmesi adına başlatılan bu projeden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

ÇOCUKLARIMIZIN ÖNEMLİ YETENEKLERİ VAR”
Projeye katılan çocukların ileride iyi işler yapacağını ve milli takıma girebileceğini söyleyen Kabakcı, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız “Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” adı altında 81 ilde başlatmış oldu. Tüm teknik ve elektronik ekipmanlarla daha öncede bizim de ilimizde yaptığımız on binlerce çocuğu spora yönlendirme projesi adı altında çalışmalara bugün itibariyle start verdik. Gerçekten güzel bir çalışma. Çocuklarımıza, geleceğimizin teminatı olan bu yavrularımıza hem spora yönlendirme hem de yeteneklerini keşfetmek adına önemli bir tarama olarak görüyoruz. Çünkü bizim çocuklarımızın önemli özellikleri ve önemli yetenekleri var. Biz de bu yetenekleri spora kazandırmak adına elektronik ortamlarda belirlenen istasyonlarda çok güzel çalışmalar yapılıyor. Uzman antrenörlerimiz ve beden eğitimi öğretmenlerimiz eşliğinde iyi bir çalışma içindeyiz. Esneklik olsun sprinter özellik olsun, dayanaklılık olsun, bunlarla ilgili tarama faaliyetleri sürüyor. 10 binin üzerinde belli bir yaş grubuna ulaşmayı hedefliyoruz. Bu çocuklarımızın özelliklerine göre de okullarımızla ve milli eğitimimizle birlikte bu yavrularımızı spora teşvik edeceğiz. Yetenek testinde de geleceğimizin teminatı olan bu çocukları milli takımlarımıza ve diğer branşlarımızın altyapısına geleceğin şampiyon ve olimpiyat sporcusu olma yolundaki ilk startı vermiş bulunuyoruz. İnşallah sonuca ulaşacağımız bir tarama faaliyeti olur” dedi.

ESKİDEN BİRKAÇ BRANŞ VARDI BUGÜN 40 BRANŞ VAR”
Kabakcı, “Biz aslında bu projeleri daha önce 2-3 yıl önceki tarama faaliyetlerinde okullara giderek yapmıştık ve sonuçlarını da almıştık. Bugün Kahramanmaraş’ta birçok branşta çok güzel sporcular çıktı. Eskiden birkaç branşta varken bugün 40 branşta biz sporcu yetiştiriyoruz. Özellikle de olimpik sporcular ve şampiyon sporcular yetiştiriyoruz. Ben bir spor adamı olarak bu hareketi başlatmış olmamış beni çok sevindirdi ve bu cıvıl cıvıl çocuklarımızı da yetenek taramasına hazır hale getirmemiz beni çok mutlu oldu. Bunun devamını geleceğine ve Kahramanmaraş’tan daha nice şampiyonlar çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Haber: HAKAN AYDIN


 


 

Editör: Mahmut Beyaz