Kahramanmaraşspor, Süper Lig takımlarından Atiker Konyaspor’u Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur mücadelesinde 3-0 mağlup ederek, kupanın dışına itmişti. Tüm Türkiye’nin dikkatini çeken dev galibiyetin ardından basın toplantısı düzenleyen Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş’ın ileri gelenlerini tribünde yanlarında görmek istediklerini belirten Başkan Ceyhan, eleştirilerde bulundu. “Nedir bizim suçumuz, nedir bu arkadaşların suçu” diye soran Başkan Ceyhan, sorunun kendi şahsı olması halinde kulüp başkanlığını bırakabileceğini söyledi.

ŞEHRİN BÜYÜKLERİNE SİTEM EDİYORUM”

Geçtiğimiz yıl yine Türkiye’nin dev takımlarından biri olan Rizepor’u elediklerini hatırlatan Başkan Ceyhan, bütün maddi imkansızlara rağmen mücadele ettiklerini söyledi. Şehrin ileri gelenlerinin kendilerini yalnız bıraktığına dikkat çeken Ceyhan, “Bu galibiyetin bence iki önemli unsuru var. Birincisi, geçen sene de Atiker Konyaspor seviyesinde bir takım olan Rizespor’u elemiştik. Onda da biz yine özgüven kazandık. Özellikle de ulusal kanallar aracılığıyla da takımızın gücünü, takımımızın ne olduğunu bütün futbol kamuoyuna göstermiştik. Bugün de yine hem oyuncularımız, hem teknik heyetimiz bu forma için kahramanlığı tescillenmiş bu şehir için ve bu şehre yakışır bir şekilde aslanlar gibi oynadıkları için hepsine teşekkür ediyorum. Tüm maddi imkansızlıklara rağmen ve hala beşinci sene olmasına rağmen, maçımızı gelip izlemeyen bu şehrin büyükleri olan herkese bir Kahramanmaraşlı olarak sitem ediyorum. İzlemeyenin pozisyonu ne olursa olsun, Kahramanmaraşlı olarak söylüyorum bunları. Bunun hiçbir siyasi tarafı yok, hiçbir sebebi yok, burada bugünkü taraftarı gördünüz, bu taraftar aslanlar gibi sahadaki kardeşlerimle birlikte beş yıldır iyi günde kötü günde, yağmurda çamurda hep birlikte olduk ve bu takımı buralara kadar getirdik” ifadelerini kullandı.

ESKİ YÖNETİMLERİN BORÇLARINI SIFIRLADIK”

Kahramanmaraşspor’un önceki yönetimlerde kaynaklanan borçlarını sıfırlamak üzere olduklarına değinen Ceyhan, “Takım mali fair play noktasında şuanda borcunu sıfırlamak üzere, malum eski Fatura Vizyon yönetimi takımı şampiyon yapmış ama takımın mali yönünde ciddi sıkıntılara sokmuş. O ekibinin bütün borçlarının sıfırladık, ama geçen sene o arkadaşlar kendine yakışanı bir kere daha yaptılar ve 5 milyon TL’lik bir senet çıkardılar. Ferudun Kolat arkadaşımız takıma 5 milyon TL para vermiş güya, bu senedi de tekrar kardeşi Kubilay Kolat’a ciro etmiş ve takımımızı icraya verdiler. Biz bunu mahkemeye verdik, son süreç bu. Forma sponsorumuz Piserro ile yaptığımız anlaşma sırasında takımın borçlarıyla olan listeyi herkese vermiştim. Fatih Mehmet Ceyhan’ın bu takım için bütün imkansızlıklara rağmen ne yaptığını, arkamda aslanlar gibi hocam ve oyuncularımız burada, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kimileriyle iyi, kimileriyle kötü ayrıldık, benden yana herkese hakkım helal olsun” ifadelerini kullandı.

NEDİR BİZİM SUÇUMUZ?”

Sözlerinin devamında kentin ileri gelenlerine eleştirilerde bulunan Başkan Ceyhan, “Bu dünya iki günlük bir dünya, bu şehrin değerleri, bu şehrin ileri gelenleri, kanaat önderleri, bu şehrin bir değeri olan ve 1969’da ben doğmadan kurulmuş bu takıma, renklerini yine şehrimizin değerleri olan renklerini de dondurma ve biberden alan bu şehrin takımına niye sahip çıkmıyorlar? Lütfen bunu sorun, bu şehrin takımına niye sahip çıkmıyorsunuz. Cevabı da bana getirin. Eğer benimle ilgili bir şeyse yarından tezi yok imzayı atar, bırakır giderim. Lütfen bunun sebebi, Kahramanmaraşlı olarak, bu şehirde yaşayan bir fert olarak sorun. Benim artık söylemekten dilimde tüy bitti, cevabı gelmeyen sorunu nasıl çözersiniz. Lütfen bana desinler ki şundan dolayı. İki yıl oldu valimiz hala maçımıza gelmedi, teşekkür ediyorum sayın valime. Milletvekillerimiz gelmedi, şehrimizde kaç kere bir Süper Lig takımıyla maç yapıyoruz arkadaşlar. Allah binlerce kere yine bu taraftarımızdan razı olsun. Ben onların en küçüğünden en büyüğüne kadar gözlerinden öpüyorum. Bu şehir kahraman bir şehir, bugün 31 Ekim 1919’da Sütçü İmam’ın Fransız’a ilk kurşunu attığını güne denk geldi. Böyle bir güne denk gelen bu maça, böyle bir zafere, böyle bir şölene niye katılmazlar bu şehrimizin ileri gelenleri, bu kanaat önderleri, bu şehrimizin ağabeyleri. Lütfen bu soruyu benim adıma sorun. Nedir bizim suçumuz, nedir bu arkadaşların suçu” şeklinde konuştu.

ÖZEL UÇAĞA ÖDEDİKLERİ PARAYLA 4-5 OYUNCU ALIRIZ”

Atiker Konyaspor’un bütçesinin büyüklüğüne değinen Başkan Ceyhan, sahada rakamların değil de yüreklerin konuştuğunu söyledi. Ceyhan sözlerini şu şekilde tamamladı, “Bu şehri daha nasıl temsil edebiliriz, bütün imkansızlıklara rağmen. Dün Konyaspor’u kaldıkları otelde ziyaret ettik, Konya-Kahramanmaraş arasındaki bağları güçlendirelim diye, orada özel uçakla geldiklerini duydum. Özel uçağa ödenen parayla biz 4-5 tane oyuncu alırız arkadaşlar. Oynadığımız takımın bütçesini sordum, 100 milyon TL dediler. Ama sahaya çıktığında rakamlar konuşmuyor, gördüğünüz gibi futbolun matematiği yok. Sahaya çıkıldığında sahadaki aslanlar konuşuyor, yürek konuşuyor. Bu günkü galibiyet bize çifte mutluluk olmuştur. Hem atalarımız, dedelerimizin bize bıraktığı kahraman unvanını, aslanlarımız kahraman gibi sahada futbol ya şehrin takımına destek olalım.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz