Bölgesel Amatör Lig 2. Grupta mücadele eden kentin köklü Kulüplerinden Fidanspor, devre arasında Suriye'nin 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda ve 1. Lig ekiplerinden El-İttihad'ta forma giyen 30 yaşındaki Müslümani’yi kadrosuna kattı. Fidanspor’un kalesini başarı ile koruyan Müslümani, Türkiye'yi çok sevdiğini ve burada futbol oynamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

‘TÜRKİYE BİZE KUCAK AÇTI’

Ülkesinde yaşanan savaş nedeniyle vatanını terk etmek zorunda kalarak 4 yıl önce Kahramanmaraş'a yerleştiğini kaydeden milli kaleci Samir Müslümani, “Suriye'de yaşanan bombalı saldırıda 11 yaşındaki kardeşimi kaybettim, babamda da iç savaşın ardından yaşanan kargaşada eve giren hırsızlar tarafından öldürüldü. Bende annem ve kardeşlerimle Türkiye'ye sığındık ve Türkiye bize kucak açtı. Türkiye'nin bize gösterdiği dostluğu ve kardeşliği hiç bir zaman unutamam” dedi.

‘OLİMPİYATLARDA ÇİN'E GİTTİM’

Suriye'de 17 yıl futbol oynadığını ve bu sürede milli takımın kalesini koruğunu belirten Samir Müslümani, Ülkesindeki futbol yaşamını Türkiye'de sürdürdüğü için mutlu olduğunu kaydetti. Müslümani, “Burada futbol yaşamımı BAL takımlarından Fidanspor da sürdürüyorum, kazandığım parayla da ailemi geçindiriyorum. Türkiye'yi çok seviyorum. İnşallah Türk vatandaşı olmak istiyorum. Türk vatandaşı olduğumdan daha rahat edeceğim. Suriye'de hiçbir şeyim kalmadı. Suriye ile hiçbir irtibatım kalmadı. 20 yaşında Suriye Milli Takımı'nda oynadım. Olimpiyatlarda Çin'e gittim. Fidanspor da futbol oynamayı seviyorum. Burada arkadaşlarım ve hocalarım bana çok yardımcı oluyorlar" şeklinde konuştu.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz