Ukrayna'da düzenlenecek olan Uluslararası Klitchko Kardeşler Turnuvası'nda ülkemizi 10 sıklette temsil edecek Genç Milli Takımı Ukrayna'ya gitti. Düzenlenecek olan turnuvada Kahramanmaraş’ın başarılı genç boksörlerinden Abdullah Kuzu +91 kiloda milli forma ile ülkemizi temsil edecek.

GAYRETİ İLE MİLLE TAKIMA YÜKSELDİ

 Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Abdullah Kuzu’ya başarılar diledi. Kuzu’nun alt yapıdan yetişerek gayretli çalışmaları sonrası Milli Takıma yükseldiğinin altını çizen Kabakcı, “Abdullah Kuzu’yu çok yakından takip ediyoruz, Liseler arası ve Gençlerde Türkiye şampiyonluğu gibi başarılara imza atmış başarılı bir boksörümüzdür. Alt yapıdan yetişmiş gayretli çalışması ile Milli Takıma kadar çıkmayı başarmış bir boksörümüz. Boksta ilimizde yükselen bir ivme yakaladık. Muhammet Tayyar Türkoğlu, Halil Bucak Abdullah Kuzu gibi sporcularımız Türkiye Şampiyonaları ve Avrupa Şampiyonalarında dereceler aldılar. Abdullah Kardeşimizde inşallah Ukrayna’dan en iyi dereceler ile dönecekler. Bu Sporcularımız Şimdi Alt Minikler ve Gençler Kategorilerinde mücadele ediyorlar İnşallah 2020 ve 2024 Olimpiyatlarına katılacak ve Ülkemizi temsil edecekler temennimiz bu yönde. Şimdiden kendilerini uluslar arenada gösteriyorlar ve tecrübe elde ediyorlar. Bizler Kurumsal olarak her zaman yanlarındayız. Çıktıkları bu uzun yolda boksörlerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Turnuvada ülkemizi temsil edecek diğer isimler şu şekilde; 46-49 kg Fırat Dayan, 52 kg Azat Demirhan, 56 kg Ahmet Çikot, 60 kg Necat Ekinci, 64 kg Tuğrulhan Erdemir, 69 kg Bera Doğan Kılıç, 75 kg Egemen Başar, 81 kg Ozancan Aslantaş, 91 kg Berat Acar, +91 kg Abdullah Kuzu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz