Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca hayata geçirilen ‘Şampiyonların İzinde’ projesi, birbirinden başarılı sporcuları genç sporcularla buluşturmaya devam ediyor. Şampiyonların İzinde Projesi, farklı branşlarda spor hayatını sürdüren sporcuların, alanlarında ulusal veya uluslararası başarılar elde etmiş üst düzey sporcularla bir araya getirilerek bu kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalarını sağlamayı ve yıldız adaylarının spor hayatlarına katkı sağlamalarını amaçlayan bir gençlik ve spor projesi olarak hayata geçiriliyor. Son olarak Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu olarak Türkiye’ye çok sayıda madalya kazandıran Milli Atlet Yasmani Copello Escobar, Kahramanmaraşlı genç sporcularla buluştu. TRT Spor Spikeri Ersin Düzen’in moderatörlüğünde Osman Sayın Spor Salonu’nda gerçekleştirilen program öncesinde genç sporculara önleyici ve koruyucu çalışmalar kapsamında “Bağımlılık nedir ve bağımlılığın hayatımıza ve sağlığımıza olumsuz etkileri nelerdir” konularında farkındalık eğitimi verildi.

GENÇLERE HAYAT HİKAYESİNİ ANLATTI!

Programda Ersin Düzen’in sorularını yanıtlayan Milli Atlet Yasmani Copello Escobar, genç sporculara centilmenlik ilkelerine bağlı temiz sporun önemini anlattı. Hayatından da önemli örnekler veren milli atlet, kendisini başarıya ulaştıran yolda hayat hikayesini gençler ile paylaştı. Bir saat süren program sonunda mikrofonu gençlere verildi. Gençler ise milli atlet Escobar’a spor hayatı ile ilgili sorular sordu. Hoş sohbet ortamında devam eden programda milli atlet gençlerin sorulara samimi cevaplar vererek, sporcularına tavsiyelerde bulundu. Program sonunda Milli Atlet Yasmani Copello Escobar, tüm katılımcı çocuklara ‘Şampiyonların İzinde’ madalyası takdim etti. Escobar salondan çocukların büyük ilgisi ile ayrıldı. Öğrencilerin özçekim isteklerini de kırmayan Escobar ve Düzen, bol bol fotoğraf çektirdi.

YILMADAN VE USANMADAN ÇALIŞMALISINIZ”

Program sonrası açıklamalarda bulunan Milli Atlet Yasmani Copello Escobar, spor hayatının başlangıç evrelerini ve başarılarına nasıl ulaştığını, ne gibi zorluklarla karşılaştığını haltercilere aktardığını söyledi. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonluklarını kazanırken yaptıklarını anlattığını belirten Escobar, gençlere yılmadan ve usanmadan çalışarak bir yerlere gelebileceklerini anlattı. Escobar, “genç sporculara fedakarlıklarımızdan, yaşadığımız zorluklardan bahsettik. Onlarında bu tecrübelerden faydalanacaklarına inanıyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza da böyle etkinlikler düzenlediği için teşekkür ediyor ve devamını diliyorum” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’A BİR ŞAMPİYON GETİRDİK”

‘Şampiyonların İzinde’ programının moderatörlüğünü yapan TRT Spor Spikeri Ersin Düzen, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlattığı Şampiyonların İzinde programı kapsamında Türkiye’nin birçok iline gittik, böylelikle Kahramanmaraş’a da gelmiş olduk. Çok güzel bir program gerçekleştirdik. Sonuçta hem gençlerimiz hem çocuklarımız bu program esnasında salonda yerlerini aldı. Onlar, aynı branştan veya başka bir branştan olabilirler, sporcularımıza soru yöneltebiliyorlar, gelecek kariyerleri açısından da önemli bir program olduğu düşünüyorum. Kahramanmaraş’a bir şampiyon getirdik, hem olimpiyat, hem dünya hem de Avrupa şampiyonalarında ülkemizi başarıyla temsil eden ve madalyalar kazandıran Yasmani Copello Escobar’la birlikteydik. Ben çok keyif aldım, ilk defa tanıştım kendisiyle, çok mutlu etti bizi. Programda son derece keyifli geçti, öyle tahmin ediyorum ki gençler hiç bitmesin istemiştir. Kahramanmaraş’a da bize ev sahipliği yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Defalarca Kahramanmaraş’a geldim ben, hemen hemen her sene iki yada üç defa geliyorum şehrimizi çok seviyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen bir program bu. Öyle tahmin ediyorum ki bakanlığımızın da gençlerimize ve çocuklarımıza en faydalı programlarından bir tanesi” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz