Kahramanmaraşspor, 2013-2014 sezonunda PTT 1. Ligde mücadele etmiş ve aynı sezonda küme düşmüştü. Mücadele ettiği Spor Toto 2. Ligde 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalan temsilcimiz, bu sezon Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele ederek ligi 40 puanla 14. sırada tamamlayarak ligde kalmayı haftalar önce garantiledi. Bu sezon sıkıntısız bir lig geçiren temsilcimiz, sezonu da uzun bir aradan sonra tek Teknik Adam ile tamamlayarak Teknik Direktör yönünden de istikrar yakaladı. Sezon başında Kahramanmaraşspor’un başına getirilen Teknik Adam Mehmet Bulut, 34 maçta takımın başında çıktı ve 9 galibiyet, 13 beraberlik, 12’de mağlubiyet aldı. Böylelikle bir sezonda 2,3 Teknik Adamla sezonu tamamlayan Kırmızı-beyazlılar, bu sezon ligi tek Teknik Adamla tamamlamış oldu.

KADROSUNDA 35 FUTBOLCU BARINDIRDI

Sezon başından itibaren 35 futbolcu takımda yer aldı. Kahramanmaraşspor’a geçtiğimiz yıl eski futbolcu alacaklarından dolayı transfer yasağı gelmiş ve bu transfer yasağı son gün açılmıştı. Elindeki mevcut kadro ile yola çıkan temsilcimiz, transferin son gününde gerekli olan parayı yatırmış ve transfer yasağı böylelikle kalkmıştı. Transfer yasağının kalkmasıyla birlikte 12 futbolcu transferi gerçekleşti. Ligin ilk yarısında fazla bir varlık gösteremeyen Kırmızı-beyazlılar, devre arasında tekrar 3 futbolcu ile yolunu ayırmış 11 futbolcu ile anlaşmıştı. Böylelikle temsilcimiz, bu sezon 35 futbolcuyu kadrosunda barındırmış oldu.

TARAFTARIN KATKISI BÜYÜK OLDU

Bilindiği üzere Kahramanmaraşspor taraftarı birçok Süper Lig ve PTT 1. Lig takımlarının taraftarından daha çok sayıya sahip. Her sezon olduğu gibi bu sezonda özellikle iç saha maçlarında Kahramanmaraşspor taraftarı maçlarda takımını yalnız bırakmayarak tribünde 12. Adam görevi yaptı. Neredeyse bu sezon temsilcimiz iç saha maçlarında ortalama 5 bin taraftara oynarken, temsilcimizin kümede kalmasında taraftarın etkisi büyük oldu.

GELECEK SEZON NE OLACAK?

Bu sezon bir takım olumsuzluklara karşın ligi iyi yerde bitiren Kahramanmaraşspor da, gelecek sezon için nasıl bir yol izleneceği önümüzdeki aylarda belli olacak. Bilindiği üzere Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, son 3 sezonda Kulübün Başkanlığını yürütürken, aynı zamanda maddi olarak ta takımın borcunu aza doğru indirdi. Şu anda takımın tamamının izinli olduğu ve Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ın bir basın toplantısı yaparak önümüzdeki sezon planlaması hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz