Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ve Kahramanmaraş Tenis İl Temsilciliği tarafından organize edilen Masa Tenisi Turnuvası, 23 ve 24 Aralık tarihlerinde Osman Sayın Spor Salonu’nda düzenlendi. 12 erkek ve 2 kız takımı ile birlikte toplam 14 takımın yer aldığı karşılaşmada ayrıca bireysel olarakta 70 sporcu katılım sağladı. 12 erkek takımdan 3’ü şampiyon olurken, diğer kız takımlarından ise bir tanesi şampiyonluğu elde etti ve toplamda 4 takım şampiyon oldu. Diğer yandan ise bireysel olarak katılan 70 sporcudan 4 erkek ve 4 kız dereceye girerken, 1’inci ve 2’inciler İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’na girmeye hak kazandı. Dereceye girenlere ise ödülleri düzenlenen törenle verildi. Oynanan karşılaşmalar ve daha sonra İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonaları ile ilgili açıklama yapan Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mehmet Fatih Yüksel, Masa Tenisi’nin diğer oyunlara çok benzemediğini söyleyerek, “7’den 70’e herkesin oynadığı, engel tanımayan, ister ortopedik engelli olsun, isterse spastik olsun her yaştan ve erkek-bayan ayrımı olmayan bir spor dalıdır tenis” dedi.

7’DEN 70’E HERKESİN OYNADIĞI BİR OYUN”

Masa Tenisinin diğer spor dallarına göre daha çok avantajlı olduğunu belirten Yüksel, “Masa Tenisinde kadın erkek ayrımı olmadığı için diğer sporlara göre daha avantajlıdır” dedi. Yüksel, “Masa Tenisi çok farklı bir spordur. Bu spor diğer sporlara benzemiyor, daha çok diğer sporlara göre şöyle bir avantajı var. 7’den 70’e herkesin oynadığı, engel tanımayan, ister ortopedik engelli olsun, isterse spastik olsun her yaştan ve erkek-bayan ayrımı olmayan bir spor dalıdır tenis. Gençlerde ve çocuklarda dikkat eksikliğini engelliyor. Yaşlılarda ise Alzheimer’ı engelliyor. Bizim düşüncemiz ve hedefimiz bu sporu Kahramanmaraş ilimizde yaygınlaştırarak, yetkin sporcular yetiştirmektir. Şuan da Takımlar arası Türkiye Şampiyonası ile Türkiye Şampiyonası’na katılacak oyuncularımızı bu şampiyonalarla belirliyoruz. İlk gün takımlar arası şampiyona düzenlendi, 12 takım katıldı. Bu takımlar içerisinde birinci Maraşgücü, ikinci SGK, üçüncü takım ise Umut Otizm oldu” diye konuştu.

HEDEFİMİZ 20 BİN SPORCU YETİŞTİRMEK”
Masa Tenisinin Kahramanmaraş ilinde daha çok yaygınlaşacağını ifade eden Yüksel, “Masa tenisine şu anda yaklaşık 150 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Bu sayı İnşallah daha da çok olacak, seyircilerimiz de artacak. Bunlarla ilgili başka çalışmalarımız var. Yakında okul sporları maçlarımız var, kurumlar arası Türkiye Şampiyonası düzenlenecek. Bu spor dalı ilerledikçe gençlerimiz, özellikle de sporla uğraşanların kendilerine olan güveni artıyor. Hani meşhur bir laf vardır, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diye. İnşallah hem ahlaklı hem sağlam kafalı, hem de vatanımızı, milletimizi seven sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kahramanmaraş’ta da bu git gide yaygınlaşıyor. Türkiye’de iki milyon kişiye masa tenisi oynatmayı düşünüyoruz federasyon olarak. Türkiye’de yaklaşık olarak bizim hedefimiz Kahramanmaraş olarak 20 bin sporcu yetiştirmek. Hedefimize hem alt yapı olarak hem de veteran olarak halkımıza herkese oynatmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla tüm Kahramanmaraş halkımızı masa tenisi oynamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.


Şampiyon olan takımlar ise şu şekilde;
Maraşgücü Spor Kulübü
SGK Spor Kulübü
Umut Otizm
bayanlar da ise; Gençlik Spor Kulübü takımı şampiyon oldu.

Bireysel olarak Şampiyon olanlar ise şu şekilde;
Mustafa Demir
Mehmet Saylak
Mustafa Palta
Fatih Kaya

Bayanlarda ise;
Ümran Gözükara
Feriha Çardaklı
Gözde Dilara Temiz
Zümral Gözükara
Haber: Hakan Aydın


 

Editör: Mahmut Beyaz