Kahramanmaraş Amatör Kümede hafta sonu oynanan U17 B kategorisinde Maraşspor futbol takımı, rakip oyuncunun kırmızı kart görmesi sonucu kendiside bir oyuncusunu dışarı alarak centilmenlik örneği sergiledi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Belediye Futbol sahasında Maraşspor ve Bertizspor U17 takımları karşı karşıya geldiler. Karşılaşmanın ilk yarısının 33'üncü dakikasında Bertizsporlu futbolcu Nadir Samer, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maraşspor teknik heyetide Bertizspor takımının 10 kişi kalmasına göz yummadı ve maçın devre arasında hakemin izni ile kendi oyuncusundan birini oyundan çıkarttı. Maraşspor yaptığı bu hareket ile Türk futbol tarihinde ender görülen bir fair-play örneği sergiledi. Kırmızı-beyazlıların yaptığı bu hareket maçı izleyenler tarafından taktirle karşılandı. Maçı ise, Maraşspor U17 takımı, 5-0 kazanarak grupta liderliğini sürdürdü.

'KÜÇÜK YAŞTAKİ SPORCULARA CENTİLMENLİĞİ AŞIMALIYIZ'

Maraşspor Kulüp Başkanı Salih Solakoğlu, Kendilerinin herzaman centilmenlikten yana olduğunu söyledi. Solakoğlu, bu yaptıkları hareketin tüm takımlara örnek olması gerektiğini kaydederek, "U17 takımında oynayan sporcularımız daha küçük yaştalar. Onlar bu yaşlarında kırmızı karta alışmamalılar. Küçük yaşta jentirmenliği onlara aşılamalıyız. Futbol sahalarımızda ve tribünlerimizde o kadar çok olaylara şahit oluyoruzki gençlerimizin sırtında yükselen futbol endüstrisinin içler acısı durumu geleceğimizin teminatı gençlerimiz adına bizleri endişelendirmektedir.Kulübümüz sadece maç kazanma, galip gelme düşüncesinde değildir. Futbola gönül veren gençlerimize, taraftarlar, antrenörler ve yöneticiler olarak güzel davranışlarla örnek olmaktır; futbolda bunun adı Fair-Play’dır. Biz Maraşspor olarak Amatör futbolu her kategorisinde tüm kulüplerimizle birlikte bir aile olarak görmekteyiz. Bu bilinçle saha içerisinde ve tirübünlerde Fair-Play bizim için çok önemlidir" dedi.

'KULÜPLERİMİZ HER TÜRLÜ OLUMSUZ ŞARTLARA RAĞMEN FAİR-PLAY’I ÖN PLANA ÇIKARACAKTIR'

Solakoğlu şöyle devam etti: "Hafta sonu oynadığmız maçta Belediye sahasında Bertizspor-Maraşspor U17 maçının 33'üncü dakikasında Bertizsporlu futbolcu Nadir Samer’in Kırmızı kart görmesi ile rakip 10 kişi kalmıştır. İlk yarı oyun üstünlüğünü elinde bulundurarak 3-0 önde kapatan takımımız hem futbolcularımıza örnek olması, hem de müsabakanın denk mücadele şeklinde geçmesi için maçın 2. Yarısına 10 kişi ile başlayarak büyük bir centilmenlik örneği göstermiştir. Antrenörümüz Hüseyin Eralp’i bu düşüncesinden dolayı tebrik ediyoruz. Sayın hocamızın bu davranışı şehrimiz futbolunda futbolseverlerin özlem duyduğu görüntülerden sadece bir tanesidir. Amatör futbolun bu ve benzeri görüntüleri sık sık yaşayacağı ümidindeyiz. Umuyorum ve temennim odur ki kulüplerimiz her türlü olumsuz şartlara rağmen Fair-Play’ı ön plana çıkaracaktır. Bu konuda değerli kulüp başkanlarımızın gerekli özveride bulunacağından hiç şüphemiz yoktur. 2015/2016 sezonunda sadece tüm maçlarımızı kazandığımızla değil, ne kadar Fair-Play bir takım olduğumuzla da anılmak istiyoruz. Saha içerisinde hocalarımız ve futbolcularımız, tirübünde tarafatarlarımız ve biz yöneticiler Fair-Play için her zaman elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."
Haber: Mahmut Beyaz

 

Editör: Mahmut Beyaz