Kurulduğu günden bu yana Kahramanmaraş’ta çok sayıda çeşitli branşlarda sporcunun yetişmesini, gelişmesini ve yetenekli sporcular çıkmasına katkı sağlayan Maraşspor Kulübü, geçtiğimiz günlerde ise Kahramanmaraş 2. Amatör Küme Büyükler Ligi futbol kategorisinde ise şampiyon olarak 1, Amatör Kümeye yükselmişti. Elde edilen bu başarı sonrası Kulüp Başkanı Salih Solak’ın öncülüğünde bütün kategorilerde yer alan sporcular ve antrenörler akşam yemeğinde buluştular. Programda Kulübün antrenörlerinden olan ve kurulduğu günden bu yana Kulüpte önemli işlere imza atan Hüseyin Eralp, Kulübün büyük başarılara imza attığını ve Kulübün içerisine sadece futbol basketbol değil, Jimnastik gibi farklı branşlarında açılacağının müjdesini verdi. Kulüp Başkanı Salih Solak ise yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sayılı önemli kulüplerinden olacaklarını söyledi.

MARAŞ’A İYİ BİR HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”
Kulüp Başkanı Salih Solak konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Maraş’a iyi bir hizmet etmek istiyoruz. Nasıl ki Altınordu kendini Avrupa’ya açarak adından söz ettiriyorsa biz de iyi bir altyapı hazırlayarak iyi bir çalışmalar yaparak Kahramanmaraş’ta ve Türkiye’de adımızdan söz ettireceğiz. Bunun için daha çok çalışmamız ve daha çok başarmamız lazım.”

“ÇALIŞMALARIN MEYVELERİNİ ARTIK ALIYORUZ”
Teknik Direktör Hüseyin Eralp ise yaptığı açıklamada, “Maraşspor ailesi olarak 4 yıl içerisinde oluşturduğumuz bu çerçeve, şuanda mevcut ve arkadan gelen çerçevenin nihai görünen kısmı. Sizlerle birlikte 4 yıldan beri omuz omuza, sırt sırta vermiş olduğumuz çalışmaların meyvelerini yavaş yavaş alıyoruz. Bizler 4 yıl önce bir hayalle başladık. Futbol okuluyla başladık. Futbol okulumuzun içerisinde 8 tane sporcuyla başladığımız bu ayı şuanda 150 futbol okulu, 100’e yakın basketbol okulu ve 150’ye yakın lisanslı sporcumuzla devam etmekteyiz. Yaş kategorimiz çok düşük. Takımımız çok genç. Bu gençlerimiz içerisinde çıkartabildiğimiz en güzel olgulardan bir tanesi de sizin yakalamış olduğunuz başarılardır. Bu başarı, yarın ve yarınlar için zincirlere halkalanmış, zincir halkaları olarak devam edecektir. Sizlerle beraber çıktığımız bu yolda, aramızda büyük abilikler yapan ve bugün aramızda olanlar yarın kurulduğumuz bu topla ile büyük bir manevi haz yaşayacaklardır. Arkamızdan gelen 9-10 yaşındaki çocuklar yarın sizleri büyük bir minnetle anacaklardır. Sizler bugün yakalamış olduğunuz bu başarıyı ileriki yıllarda, evet ben bu kulübün oyuncusuyum, bu başarı bizimler beraber başladı ve beraber kenetlendi diyerek gurur duyacaksınız. Belki de yarın sizler birer yönetici, birer antrenör vasfında bu kulübe geçeceksiniz. Bu kulübün daimi olması, sizin buraya vermiş olduğunuz sahiplikle olacaktır” dedi.

JİMNASTİK OKULU AÇACAĞIZ”
Ayrıca genç yeteneklere müjde de veren Eralp, “Futbolla başladığımız spor hayatına basketbolla devam ettik. Şuan da şu bulunduğumuz ortamda burası bir hayaldi. Bu hayali gerçekleştirmek için arkadaşlarımızla birlikte çok çalıştık. Kimimiz sahalarda, kimimiz mali konularda, kimimiz idari konularda devirdaşlık yaptık. Şuanda futbol, basketbol ve yüzmeyle birlikte, Kids Fit adı altında 3-6 yaş grubu adı altında çocuklara hizmet verecek jimnastik okulunu da açacağız inşallah. Bunun yanında masa tenisi ve voleybol gibi branşlarımızda faal olarak devam etmektedir. Yani 4 yıl içerisinde bu kadar başarıyı nasıl elde ettik derseniz, kadromuz ile elde ettik. Arkadaşlarımızın profesyonel düşüncesiyle verdiği emekler sayesinde başarılar yakaladık. Başarılar elde ederken de sağlıklı ve nitelikli sporcular yetiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“BÜNYEMİZDE 300 TANE SPORCU VAR”
Basın Sözcüsü Hacı Fedakar ise şu ifadeleri kullandı: “Kurulduğumuz yıllarda vizyon ve misyon çerçevesinde belirttiğimiz hedeflere doğru her gün bir adım daha yaklaşıyor olmanın onurunu yaşamaktayız. Akademi Spor Okulları olarak çeşitli branşlarda futbol, basketbol, jimnastik, bale gibi branşlarda bünyemizde 300 tane sporcu barındırmaktayız. Okulların kapanmasıyla birlikte artan taleplere karşı gerekli önlemleri almış olmakla birlikte 500 öğrenciye ders verecek kapasitemiz vardır. Kısa sürede Akademi Spor olarak tesisleşmeye gittik ve bunların meyvelerini de almaya başlıyoruz. Yine tesisleşme çalışmalarımızda devam etmektedir.”

Haber: HAKAN AYDIN


 

Editör: Mahmut Beyaz