Aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettiren ve katıldığı organizasyonda da favori olarak görülen Maraşgücüspor, bir organizasyonu daha geride bıraktı. Adana’da 23-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen U14 Türkiye Şampiyonası’nda Kahramanmaraş’ı, Maraşgücüspor temsil etti. U14 Türkiye Şampiyonası Adana grubunda finale temsilcimiz Maraşgücüspor’un yanı sıra Mersin Akdenizgücüspor, Mersin Camspor, Hatay Ekincispor, Karaman Başakspor ve Konya Kasırgaspor çıkmıştı. A grubunda Konya Kasırgaspor ve Mersin Akdenizgücüspor ile aynı grupta mücadele eden Maraşgücüspor, ilk maçta Konya Kasırgaspor ile karşılaştı. 3’ncü dakikada Osman Ceyhan’ın golü ile 1-0 öne geçen temsilcimiz, Konya Kasırgaspor 7’nci dakikada kalesinde golü gördü ve skor 1-1 oldu. Maç boyu üstün oynayan Maraşgücüspor skoru değiştiremedi ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Grubun ikinci maçında ise Mersin Akdenizgücüspor’la karşılaşan Maraşgücüspor, Mustafa Zencir’in golüyle rakibini 1-0 mağlup ederek grup finaline kaldı. Grup finalinde ise Hatay Ekincispor'la karşılaşan Maraşgücüspor, sahadan 2-0’lık sonuçla mağlup ayrılarak grup finalinde şampiyonaya veda etti. Final aşamasına gelene kadar aldığı başarılı sonuçlarla Kahramanmaraş’ın adını duyuran Maraşgücüspor kupadan elense de gönülleri kazandı.

“ŞEHİR OLARAK EKSİĞİMİZ SAHİPSİZLİĞİMİZ”

Maraşgücüspor’un U14 Türkiye Şampiyonası elenmesinin ardından açıklamalarda bulunan Maraşgücüspor kurucu başkanı Mustafa Dağlı, “Teşekkürler Kahramanmaraş, teşekkürler Aslanlar. Galiptir Bu yoldaki mağlup...” dedi. Dağlı sözlerine şu şekilde devam etti, “Kurucu başkanlığını yaptığım Maraşgücüspor olarak 2018-2019 Futbol Sezonu U14 Türkiye Adana Grup Şampiyonasında Konya Kasırgaspor, Mersin Cam Spor, Mersin Akdenizgücüspor, Karaman Bifa-Başakspor ve Hatay Ekinci takımlarımızın bulunduğu gruplarda final oynayarak rakiplere korku salan, yüreklerini ortaya koyarak mücadele veren Maraşgücü aslanları Hatay Ekincispora 2-0 mağlup olarak turnuvaya ikincilikle veda etti. Adana’da kaldığım 5 gün boyunca şunu gözlemledim, Hakemlerin tribünlerle hiç alakası yok gayet güzel maçlar çıkardılar. Toplam turnuvada gösterdikleri kart sayısı 4, kırmızı kart yok. Gayet hoşgörülü adilane maç yönettiler onlara teşekkür ediyorum. Ayrıca Hatay’dan spor adamları aileleri takımlarını yalnız bırakmama adına 30 kişiye yakın anne baba tribünde yerlerini aldılar ve takımlarını desteklediler ve Hatay temsilcisi daha çok istedi ve kazandı. Demem o ki şehrimizde bu kültürü geliştirmemiz lazım. Şehir olarak eksiğimiz sahipsizliğimiz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“FUTBOLCULARIMIZIN ALINLARINDAN TEK TEK ÖPÜYORUM”

Maraşgücüspor’a destek veren isimlere teşekkür eden Dağlı, sözlerine şu şekilde devam etti, “Ayrıca ilimiz hakemlerinin durumunu daha net görme fırsatı bulduk. Tribündeki adamı muhatap bile almayan hakemler var, bizde tribündeki adama rapor yazanlar var. Senin bir hatanı duvara asanlar kendi hatalarını çuvala sokuyorlar, bu da şehrimize kaybettiriyor. Futbolcularımızın alınlarından tek tek öpüyorum. Bu takımda yoğun emeği olan Antrenörümüz Mehmet Çanak hocamıza, Yöneticimiz Orhan Külek ve kardeşimiz Onur Alperen Külek’e, Kaptanımız Nuri Abiye emekleri için tek tek teşekkür ediyorum. Rakibimiz Hatay temsilcisine de şampiyonada başarılar diliyorum. Turnuva öncesinden sonrasına kadar bizlere destek olan İçişleri Komisyon Başkanımız Celalettin Güvenç vekilimize, Kahramanmaraş Valimiz Vahdettin Özkan’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e, Türkoğlu Belediye Başkanımız, gençliğin ağabeyi Osman Okumuş’a, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ali Ihsan Kabakcı’ya, final yolunda destek mesajlarıyla bizlere moral veren MÜSİAD Kahramanmaraş Başkanı Sami Kervancıoğlu’na, bizleri Adana’da yalnız bırakmayan efsane müdürüm Yusuf Kılınç’a, gerek sosyal medyadan gerekse telefonla arayıp mesaj gönderen gönülleri bizlerle olan spor adamı dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şehrimizi çok iyi temsil ettik. Bu çocuklarla geleceğe yürünecektir.”

(Haber: Mustafa Bilgiç)

Editör: Mahmut Beyaz