23 ve 24 Aralık Tarihleri arasında Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ve Masa Tenisi Kahramanmaraş İl Temsilciliği tarafından Kahramanmaraş’ta düzenlenen Türkiye Şampiyonası şehirlerarası Masa Tenisi Takım seçmelerinde birinci olan Maraşgücüspor Kulübü, İstanbul’da düzenlenecek olan Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda Kahramanmaraş’ı temsil edecek.


Geçtiğimiz hafta Osman Sayın Spor Salonu’nda düzenlenen Masa Tenisi Seçmeleri yoğun bir katılımla gerçekleşmişti. Toplam 12 Erkek Takımın yer aldığı seçmelerde Takım grubu olarak birinci olan Maraşgücüspor Kulübü, ileriki tarihlerde İstanbul’da düzenlenecek olan Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmıştı. Bunun üzerine takımla ve düzenlenecek olan şampiyonayla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Maraşgücüspor Kulübü Kurucu Başkanı Mustafa Dağlı, Masa tenisinde Kahramanmaraş’ın hak ettiği yerde olmadığından yakınarak, Maraşgücüspor Kulübünün hiçbir destek almadan buralara kadar geldiğini belirtti.


“MASA TENİSİ KAHRAMANMARAŞ’TA HAK ETTİĞİ YERİ BULMUYOR”
Masa tenisinin Kahramanmaraş’ta sporculara teşvik edilmesi gerektiğini belirten Dağlı, “En azından her okula bir tane masa tenisi alınmalıdır” dedi. Dağlı, “Maraş’taki sporcular şuan da her yerde olduğu gibi futbola daha çok yöneliyor ama yine de Masa tenisi gibi buna benzer spor dallarına da yönelmelidirler. Öncelikle masa tenisinin Kahramanmaraş’ta hak ettiği yeri bulduğuna inanmıyorum. Bunun için insanlarımızın taşın altına elini biraz daha koymaları lazım. Özellikle de değerli iş adamlarımızın, şehrin önde gelen büyüklerinin bu konuda biraz daha duyarlı davranmalarını beklerim. Ayrıca her okula masa tenisi alınarak hem sporcularımızı masa tenisine yönlendirmek adına hem de spora teşvik etme adına faydalandırmak lazım. Biz kendi imkânlarımızla sporcularımıza bir şeyler yapmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince ama bazı noktalarda yetersiz kaldığımız oluyor, dolayısıyla bu konuyla ilgili sporcularımızın ve gençlerimizin spora daha fazla katılım sağlamaları için bu tür yardımların yapılmasını isterim” şeklinde konuştu.

MARAŞGÜCÜ İLKLERİN TAKIMIDIR”
Maraşgücüspor Kulübü’nün Masa Tenisinde nasıl şampiyon olduğunu açıklayan Dağlı, Şampiyon olmanın ayrı bir gurur olduğunu belirterek, Maraşgücü’nün daha iyi yerlere geleceğini söyledi. Dağlı, “Biz 3 arkadaşla bir ekip kurduk ve bu masa tenisi branşında uğraşıyoruz. Arkadaşlar bize destek olur musunuz dediler bizde bu desteği esirgemeden vereceğimizi söyledik ve bu şekilde de arkadaşlar kulübümüz adına yarıştılar. Daha sonra da yarışan arkadaşlarımız Turnuvada şampiyon oldular, bu şampiyonlukta arkadaşlarımızın gayretleri ile olan bir şampiyonluk. Şehirden şampiyon olarak çıkıp İstanbul’da ilimizi temsil edecekler, Türkiye Şampiyonasında İstanbul’da ilimizi temsil etmek zaten ayrı bir gurur. Çünkü Maraşgücü Kulübü ilklerini takımıdır. Biz takım olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Maraşgücü kentte her zaman bir fark yaratmıştır. Gereken desteği şehir de çok kimseden görmemesine rağmen, çok pozitif bir enerji olmamasına rağmen dimdik ayakta durarak bunu insanlara yansıtmadan yoluna devam eden bir takımdır Maraşgücü. Tenis takımımızda şuan 3 kişi var. Bu 3 oyuncular mesai saatleri dışında kendi çabaları ile hazırlanıp buralara kadar geldiler. Kulübe destek verilmemesine rağmen yine de oyuncularımız bu gayreti başararak Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edecekler. İstanbul’daki şampiyonalara kaç takım katılacak şuan tam belli değil ama bizim takım yine de elinden gelen gayreti gösterip iyi bir sonuç alacak diye düşünüyorum” dedi.
Haber: Hakan Aydın


 


 

Editör: Mahmut Beyaz