2017-2018 Futbol sezonuna Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta başlayan 18 takım arasından, bitime 3 hafta kala ligden düşen 3 takım Silivrispor, Karşıyaka ve Nazilli Belediyespor oldu. Ligde şampiyon olmaya ve Play-Off’a çıkmaya aday takımlar ise Gümüşhanespor, Şanlıurfaspor, Altay, Sakaryaspor, Bandırmaspor, Bugsaşspor ve Hacettepespor, lig bitimine 3 hafta kala kritik maçlara çıkacak. Ligde son 3 haftadır lider durumda bulunan 60 puandaki Gümüşhanespor, ligde şampiyon olmaya en yakın aday durumunda bulunurken, onu en yakın takip eden 58 puanla 2. sıradaki Şanlıurfaspor bulunuyor. Ligde 3 haftan sonra şampiyon takım belli olacak, diğer şampiyon olmaya aday takımlar ise Play-Off’a kaldığı takdirde, Play-Off takımları ile karşı karşıya gelecek ve en fazla puanı alan takım şampiyon olup, PTT. 1. Lige yükselecek.


KARŞIYAKA’DA TARİHİ HÜZÜN
2003-2004 sezonunda PTT. 1. Ligde mücadele eden Karşıyaka, 2016-2017 sezonuna kadar yaklaşık 13 yıl boyunca PTT. 1. Liginde yer aldı. 13 yıl sonra 2016-2017 sezonunda PTT. 1. Ligden düşen Karşıyaka, geçtiğimiz sezon PTT. 2. Lig Kırmızı Grupta oynamıştı. 13 yıl sonra ligden düşmenin hayal kırıklığını yaşayan Karşıyaka, bu sezonda yine 2. Lig Beyaz grupta yer aldı. Sezona iyi bir başlangıç yapamayan Karşıyaka’nın, bitime 3 hafta kala ligden düşmesi kesinleşti. Futbol tarihinde daha çok PTT. 1. Ligde yer almasıyla akıllarda kalan Karşıyaka, 2018-2019 futbol sezonunu Spor Toto 3. Ligde geçirerek. Büyük bir tarihi hayal kırıklığı yaşayan Karşıyaka’da, ligin 31’inci haftasında karşılaştığı Karagümrük’ten kaybettiği puanla oyuncular gözyaşlarına hâkim olamadılar.

NAZİLLİ NE YAPTIYSA OLMADI
Bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Nazilli Belediyespor, sezona iyi bir başlangıç yapamamıştı. Ligde oynadığı 31 maçta sadece 5 galibiyet aldı. Lig bitimine 3 hafta kala 16’ncı sırada 23 puanla yer alan Nazilli Belediyespor, bitime 3 hafta kala Karşıyaka ve Silivrsipor’dan sonra Ligden düşmesi kesinleşen son takım oldu. Nazilli Belediyespor, 2018-2019 sezonunu TFF 3. Ligde geçirecek.

SİLİVRSİPOR’UN UMUDU ERKEN BİTTİ
Geçtiğimiz sezon TFF. 3. Ligden 2. Lige yükselen Nazilli Belediyespor, bu sezon tekrar ligden düşmesi kesinleşti. Sezona diğer düşen takımlar gibi henüz iyi bir başlangıç yapamayan Nazilli Belediyespor, ligde son 3 haftaya girilirken 16’ncı sırada bulunuyor. 31’inci haftada Hacettepespor’a konuk olan Nazilli Beldiyespor, karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrılarak 2. Lige veda etti. Nazilli Belediyespor, diğer düşen takımlar gibi gelecek sezon 3. Ligde mücadele edecek.

Haber: Mesut Benli


 


 

Editör: Mahmut Beyaz