Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile ortak yürüttüğü “Bağımlılığı Aşalım, Sporda Buluşalım” projesi kapsamında 80 izcisiyle Cumartesi günü Kılavuzlu Kent Ormanda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Lider gençlik Spor ve İzcilik kulübü Derneği proje kapsamında, her hafta sonu farklı bir yerde yaptığı faaliyeti, çeşitli okullardan seçilmiş öğrencilerden oluşan, 80 kişilik izci gurubuyla Kılavuzlu Kent Ormanda doğa yürüyüşü, tırmanma ve çeşitli eğlenceli yarışmalarla tamamladı. Faaliyet hakkında bilgi veren dernek başkanı Ahmet Özkul, “Bağımlılığı Aşalım, Sporda Buluşalım” projesi kapsamında her hafta sonu şehrimizin farklı yerlerinde yaptıkları çalışmalarını, bu hafta tarihi Taş Köprüden başlayarak Kent Ormanlarında ve Kılavuzlu Barajı çevresinde güzel doğal ortama sahip alanlarda gerçekleştirdiklerini belirtti. Özkul, izcilerimizle yaptığımız bu çalışmalar vesilesiyle, halkımızda sağlıklı yaşamak için doğa yürüyüşü konusunda farkındalık oluşturarak, onları sağlıklı yaşam konusunda duyarlı hale getirirsek, gelecek nesillerimiz açısından güzel kazanımlar elde etmiş oluruz dedi.

DOĞAL ORTAMLARDA KEYİFLİ YÜRÜYÜŞ

Doğa Yürüyüşü ile ilgili izciler; şehirde betonların arasına sıkışıp kaldıklarını, evden okula ,okuldan eve tekdüze bir hayatın içerinden hafta sonlarında da olsa kurtulup, doğayla baş başa kalarak, çam ormanlarının arasında yürüyüş yapmaktan büyük keyif aldıklarını dile getirerek, bu faaliyetlerin yapılmasından dolayı liderlerine teşekkürlerini ilettiler. Yaklaşık üç saatlik yürüyüşün ardından izciler servislerle şehir merkezine döndüler. Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz