Kentte üç yıl önce bir grup sporsever tarafından kurularak faaliyete başlayan ve Kahramanmaraş Amatör futboluna renk katan Kurtuluş 1920 Spor, adeta futbolcu fabrikası gibi çalışıyor. Büyükler Ligi 2’nci Amatör Küme’de boy gösteren ve diğer alt yapı kategorilerine de katılım sağlayan Kurtuluş 1920 Spor, geçen sezon U14 Ligi’nde Kahramanmaraş il şampiyonu olarak ilk başarısını elde etmişti. Güçlü alt yapısıyla dikkat çeken mavi beyazlı ekipte üç futbolcu Türkiye’nin önemli kulüplerinden biri olan Gençlerbirliği izleme komitesinin dikkatlerini çekmeyi başardı. Geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş’a gelen Gençlerbirliği Futbol İzleme Komitesi, Kurtuluş 1920 Spor’dan Emre Akpınar (14), Mert Ustamazman (13) ve Mustafa Sezai Gülmez (12) ve kulüp yönetimiyle yaptıkları görüşmeler sonrasında transfer etti. Önümüzdeki ay Gençlerbirliği tesislerine giderek antrenmanlara katılacak olan üç futbolcu, Kahramanmaraş’ı Ankara’da temsil edecek. Kahramanmaraş’ta antrenörleri Fatih Demir nezaretinde çalışmalarını sürdüren üç futbolcu güç depoluyor.

KISA ZAMANDA BÜYÜK MESAFE KAT ETTİK”

Kurtuluş 1920 Spor antrenörü Fatih Demir amaçlarının Kahramanmaraş’tan daha çok futbolcu yetiştirmek olduğunu söyledi. Demir, “Amatör spor bir gönül işidir, biz de üç-beş arkadaşımızla üç yıl önce bir araya gelerek bu kulübü kurduk ve gönüllü olarak bu işi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bizim ilk aşamadaki hedefimiz Kahramanmaraş’ın kurtuluşu olmaktı. Bu yüzden de takımımızın ismini Kurtuluş 1920 yaptık. Bu şekilde bir isim belirledik ve amatör spor kulüplerinde eksik olan ne varsa onları tamamlamaya çalışarak başladık işimize. İlk yılımızda Kahramanmaraş ikincisi olduk. Kısa zamanda büyük yol kat ettiğimiz düşüncesindeyim. Bunun en büyük örneğini geçen yıl yaşadık. Kahramanmaraş U14 Ligi’nde bütün rakiplerimizi geride bırakarak şampiyon olduk. Grup müsabakalarında Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil ettik ama asla yılmadan yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YETİŞTİRDİĞİMİZ FUTBOLCULARLA ÖRNEK OLUYORUZ”

Zorluklar içerisinde Kahramanmaraşlı gençleri Türk sporuna kazandırdıklarını dile getiren Demir, “Biz buraya tamamen kendi imkânlarımızla büyük zorluklar çekerek geldik. Dolayısıyla burada ki en büyük sıkıntı maddi destek. Belediye takımı olmadığınız zaman maddi bir destek bulamıyorsunuz zaten. Zor şartlarda buraya gelmek daha iyi bir mutluluk verdi bizlere. Futbolcular maddiyata bakmıyor ve iyi oynuyorlar. Sahaya kazanmak için çıkıyorlar. Bizlerde elimizden geldiği kadar eksik bırakmamaya çalışıyoruz. Bu zorluklar içerisinde de yetiştirdiğimiz futbolcularla diğer takımlara adeta örnek oluyoruz. Bunun en son örneğini futbolcularımızdan Emre Akpınar, Mert Ustamazman ve Mustafa Sezai Gülmez’in Gençlerbirliği’ne transfer ederek yaşadık. Bu bize ve Kahramanmaraş adına onur ve gurur verdi. İnşallah önümüzdeki yıllarda Emreler, Mertler, Mustafalar yetiştirmeye devam edeceğiz. üç futbolcumuz önümüzdeki ay Ankara’ya giderek Gençlerbirliği ile çalışmalarına başlayacaklar. Sporcularımıza spor hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Mahmut Beyaz