Çift eleme usulü olan ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde Medipol Başakşehir’e 3-1 mağlup olan temsilcimiz Kahramanmaraşspor, rövanş maçını ise önceki gün 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynadı. Süper Ligin güçlü ekibine karşı ilk yarıyı 0-0 bitiren Kahramanmaraşspor, ikinci yarıda yediği golle 1-0 mağlup olarak kupanın dışında kaldı.

Bu sezon Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor, lige kötü bir başlangıç yaparak üst üste yenilgiler almış ve bir türlü toparlanamamıştı. Alınan mağlubiyetlerle birlikte Ligin ilk devre bitmeden 3 Teknik adam değişikliğine giden Kırmızı-Beyazlı ekip, son olarak Teknik Direktör Mehmet Erdal Alparslan ile anlaşmış ve Alparslan yönetiminde çıktığı ilk maçta Zonguldak Kömürspor’u kendi evinde 2-0 mağlup etmişti. Daha sonra ki hafta da ise Niğde deplasmanından bir puanla dönen Kahramanmaraşspor, ligde oynadığı son iki maçta 4 puan almayı başarmıştı. Ligde oynadığı 14 maçta sadece 7 puan alan Kahramanmaraşspor, son oynadığı iki maçta 1 galibiyet ve 1 beraberlik alarak taraftarları umutlandırmıştı. Alınan puanlarla birlikte Kupa maçı için moral bulan Kırmızı-Beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında ise Başakşehir deplasmanından farklı galip gelip kupada son 16 turuna kalmak istiyordu. Ancak, istediği oyunu ortaya koymasına rağmen Başakşehir’e rövanş maçında da 1-0 mağlup olan kırmızı-Beyazlıların kupa hayali sona erdi. Karşılaşmada ev sahibi takım Başakşehir’in, cezası nedeniyle karşılaşmayı seyircisiz oynadı.


GENÇ OYUNCULARDA YETMEDİ
Başakşehir karşılaşmasında 1920 Maraşspor altyapısından yetişen 2000 doğumlu forvet  İbrahim Koca ile Kahramanmaraşspor altyapısından yetişen 1997 doğumlu solbek İsa Baltacı 90 dakika forma giydi. Karşılaşmaya tek forvet olarak çıkan Kahramanmaraşspor, kale önünde İbrahim Koca ile gol yollarını aradı ama etkili olamadı. Kale önünde mutlak gol pozisyonlarını kaçırmasına rağmen yine de taraftarlar ve Teknik Sorumlu Erdal hocadan alkış alan Koca, ilk defa Ziraat Türkiye Kupası’nda 90 dakika boyunca ter döktü. Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur ilk maçında Tokatspor’a karşı ve Çaykur Rizespor maçında da forma giyen İsa Baltacı, Başakşehir maçında ki performansı ile büyük alkış aldı ve ilk defa o da İbrahim Koca gibi bir karşılaşmada 90 dakika mücadele etmiş oldu.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz