TFF. 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden ve son üç sezondur istediği hedefi yakalamayarak küme düşmeme mücadelesi veren Kahramanmaraşspor, bu sezonda ligde ki aldığı kötü sonuçlarla son sıralarda yer alıyor. Lige Nazilli yenilgisiyle başladıktan sonra toparlanmakta güçlük çeken Kırmızı-Beyazlı ekip, daha sonraki oynadığı 15 karşılaşmada ise 2 galibiyet, 4 beraberlik alarak 10 puan toplayabildi. Diğer yandan Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 ve 4’üncü turu geçerek 5’inci tura adını yazdıran Kahramanmaraşspor, 5’inci tura yükselmenin heyecanını yakalamıştı. 5’inci turda ise Süper ligin güçlü temsilcisi Medipol Başakşehir ile eşleşen Kırmızı-Beyazlılar, çift eleme usulü olan ilk maçında Başakşehir’e kendi evinde 3-1 mağlup oldu. Başakşehir’e mağlup olduktan sonra Kupadan ümitlerini rövanş maçına taşıyan Kahramanmaraşspor, güçlü rakibini farklı skorla yenerek bir üst turu hedefliyor. Ziraat Kupası maçlarında taraftarlara büyük sevinç yaşatan Kahramanmaraşspor, Kupa maçında ki performansını lige yansıtamadığından dolayı kentte ki vatandaşların tepkisini çekiyor. Kahramanmaraş’taki sporseverler ise Kahramanmaraşspor’un her sezon ligde kalmak için mücadele verdiğinden yakınarak, kupa maçında oynadıkları futbolu lige de yansıtmalarını istiyor. Bize Manşet Gazetesi olarak Kahramanmaraşspor’u yakından takip eden esnaf ve vatandaşların Kahramanmaraşspor’un gidişatıyla ilgili açıklamalarını sizler için derledik.


İşte vatandaşların Kahramanmaraşspor hakkındaki açıklamaları…


Mehmet Akif Purtaş
Kahramanmaraşspor ligde bu sezon istediği hedefi yakalayamadı, aslında bu her sezon böyle. Yani her sezon büyük umutlarla ligde başlıyorlar ama bir türlü şampiyonluğu yakalayamıyorlar. Bizde vatandaş olarak yankından takip ediyoruz ama bizim istediğimiz sonuçlarda bu değil. İlk maçımız da yenilgiyle başladıktan sonra bir türlü toparlanamadık. Daha sonra ki maçları da güzel oynadık ama yine galip gelemedik. 15 maçta sadece iki galibiyet aldık. Yani 6-7 galibiyet olsaydı belki play-off ya da şampiyonluk için bir umut olurdu ama şuan çok zor. Oyuncularımız güzel oynuyor ama takımda bir sorun var. Yönetimde ya da teknik anlamda bir sorun var ama bir türlü çözüme kavuşmuyor bu. Daha ligin ilk devresi bitmeden 3 tane teknik hoca değişikliğine gidildi. Dolayısıyla takıma iyi bir teknik hoca gelmesi lazım, yoksa bu gidişle Kahramanmaraşspor’u özleyeceğiz. Ziraat Türkiye kupasında çok iyi bir çıkış yakaladı. 5’inci tura kadar yükseldi mesela. Başakşehir ile maç yaptı, o maçta oynadığı futbolu ligde de oynayabilse gerçekten şuan 2’inci ya da 3’üncü olurdu ligde. Ama dediğim gibi takım olarak güzel şeyler ortaya koyulmalı. Yönetim hiçbir şeyden kaçınmamalı. Eğer bir şehrin profesyonel futbol takımı varsa, o takım şehri adına bütün gücünü ortaya koymalı. Umarım bundan sonra ki maçlar da futbolcularımız daha iyi mücadele eder. Başakşehir’i yenebilirsek bizim için çok daha iyi olur. en azından ligde ki performansı unutup kupa maçında bir sevinç yaşarız. Dediğim gibi temennimiz Kahramanmaraşspor’un daha iyi yerlerde olmasından yana.


Tevfik Daş
Bu sezon lige çok iyi başlamadı Kahramanmaraşspor. Önceden de hep kötü başlardık ama ikinci devreler de toparlanırdık. Yani her sezon bu böyle oluyor. İlk maçlar da hep galip gelerek başlasak daha iyi olmaz mı? Takım kötü başladığı için toparlanmak biraz zaman alıyor ama bundan sonra şampiyonluğa oynamak biraz daha zor. Dolayısıyla bu saatten kümeden çıkmak için mücadele vereceğiz. Kadro olarak kötü bir oyuncumuz yok. Takım olarak iyi bir durumdayız ama teknik yönetim olarak bazı sorunlarında üstesinden gelmemiz lazım. Gerçekten Kahramanmaraşspor iyi bir takım, taraftarlarında desteği var, takımda bu desteklerle daha iyi yerlere gelmek zorunda, çünkü koskoca bir şehrin profesyonel tek takımı. Bu sezon belki iyi başlayamadılar ama ikinci devrede toparlanırlar diye düşünüyorum. Mesela Ziraat Türkiye Kupası’nda çok iyi bir performans ortaya koyduk. O performansı Lige de yansıtmamız lazım. Başakşehir maçında çok iyi bir oyun ortaya koyduk, eğer o maçta oynadığımız futbolu ligin diğer maçlarında da oynarsak, büyük ihtimal önümüzde ki karşılaşmaların çoğunu kazanırız. Ben tekrar Kahramanmaraşspor’u daha üst liglerde görmek istiyorum.

Ümit Kayabaşı
Önceden Kahramanmaraşspor iyi oynuyordu ve daha üst lig de mücadele ediyordu ama birkaç sezondan bu yana sürekli kötü bir performans sergiliyor, bu daha çok yönetimsel ve teknik nedenlerden dolayı kötü durumda. Yani oyuncular gayet iyi bireysel olarak, kupa maçında da zaten iyi oynuyorlardı ama lige gelince durum çok iyi değil. Şuan zaten bildiğim kadarıyla en alt sıralarda bulunuyor takım. Ama bu böyle giderse bu sene takım ligden düşer, daha iyi bir performans sergilemeleri lazım. Takım kötü değil ama daha iyi de oynayabilirler. Yeni gelen teknik hoca ile birlikte bunun üstesinden gelecekler diye düşünüyorum. Zaten Ziraat Türkiye Kupası’nda da çok iyi oynadılar dediğim gibi. 3 ve 4’üncü turu da geçerek neredeyse çeyrek finale yükseleceklerdi ama umutları, şansları hala devam ediyor. Dediğim gibi kötü takım değil başarabilirlerse daha iyi yerlerde olurlar be en azından şehrimiz adına sevindirici bir şey olur.

Ali Kaya
Takımımız şuan iyi durumda değil, birkaç sezondur kötü bir gidişat sergiliyor. Bunun nedenini bilmiyorum ama ben daha iyi yerlerde olmasını isterdim. Yoksa takımımız kötü bir takım değil ama istenilen performansı sahaya yansıtmıyorlar. Mesela kupa maçında çok iyi bir oyun oynadılar ama Başakşehir maçını kazanamadılar. Orada ki oynadıkları futbolu gerçekte de oynasalar iyi sonuçlar gelir. Umarım takımız iyi yerler gelir. İyi yerlere gelsin ki en azından şehrimizin ismini her yer duysun. Daha iyi yerlere gelirsek şehir adına bir kazanım olur, marka olur. Temennimiz bu yönde. Oynanacak olan diğer karşılaşmalarda da takıma başarılar dilerim.


Bedir Sertel
Takım kötü değil ama benim seyrettiğim kadarıyla bir uyum sorunu var diye görüyorum takımda. Eğer bu uyum sorununu da aşarsa takımımız daha iyi yerlere gelir. Yani birkaç hafta oynadıktan sonra kendine gelir diye düşünüyorum. Kupa maçında başakşehir ile oynamıştı, o maçta ki oyunu ligde de yansıtsa inşallah daha iyi bir konumda olur. Dolayısıyla eğer o şekilde oynarlarsa puan farkı da çok açılmadan Play-Off’un zor olmayacağı kanaatindeyim. Benim düşüncem bu yönde. İkinci devrede eğer kupa maçında ki gibi oynarsa daha iyi bir başlangıç yapacak diye düşünüyorum. Bugün iyi bir takım kurmayı düşünüyorsanız eğer, elinizi cebinize atmanız lazım. elinizi cebinize atmadığınız sürece her şey istediğiniz gibi gitmeyebilir. Onun için iyi bir takım olmasını istiyorsanız imkanları seferber etmeniz gerekir. Ligde ki son oynadığımız Zonguldak Kömürspor karşılaşmasında da iyi bir oyun ortaya koyduk. Aslında o maçta ki oyunumuzu diğer oynayacağımız karşılaşmalarda da oynarsak daha iyi olur. Bundan sonra bu futbolu oynadığımız sürece, azimli, inançlı, hırslı bir futbol oynadığımız sürece Kahramanmarasşor Play-Off’unda kapısını açacaktır, ayrıca üstteki takımlarında puan kaybetmesi lazım. Dediğim gibi temennimiz takımımızı daha iyi yerlerde görmek.


 

Abdullah Ciğerlioğlu
Futbolcular oynamak isterse gerçekten daha iyi oynuyor. Gerçek anlamda oynadıkları oyunu sahaya yansıttıkları takdirde iyi olacağını düşünüyorum. Genelde takımın gidişatının kötü durumda olması yönetimle ilgili, çünkü her hafta bir tane teknik adam değiştiriyorlar. Bir gelen bir hafta durup geri gidiyor. Daha çok dediğim gibi takım olarak değil de yönetimsel olarak bir sorun var. Bu sorunu biran önce çözmeleri gerekmektedir. Ayrıca kupa maçında da iyi oynadık ama çeyrek finale çıkmamız imkânsız gibi bir şey. Çünkü Başakşehir’i deplasmanda 4-1 yenmemiz lazım, o da çok zor. Umarım ligde Play-Off oynayıp tekrar TFF. 1. Lige çıkarız.
Haber: Hakan Aydın


 


 

Editör: Mahmut Beyaz