Kahramanmaraş Amatör futbol tarihinde bir ilk yaşandı, Büyüksırspor Kulüp Başkanı İsmail Avanoğlu, savcılık kararı ile spor müsabakalarından men edildi.
Büyüksırspor Kulüp Başkanı İsmail Avanoğlu’na Kahramanmaraş Spor Savcılığı tarafından, ömür boyu spordan men cezası verildi.
Kahramanmaraş'ta Büyüksırspor ve Afşin Belediyespor arasında 24.01.2016 tarihinde Batıpark futbol sahasında oynanan 1. Amatör Küme Büyükler ligi maçının 38. dakikasında hakemin yanlı karar verdiği gerekçesi ile sinirlerine hakim olamayan Büyüksırsporlu 5 futbolcu, maçın orta hakemi Mustafa Kekeçdil'e saldırmış ve maç tatil edilmişti. Maçın hakemi Mustafa Kekeçdil, 5 futbolcu ve Büyüksırspor Kulüp Başkanı İsmail Avanoğlu’nunda kendisine sardırdığını raporuna yazmış ve kendisine saldırı gerçekleştiren kişilerden şikâyetçi olarak olayı mahkemeye taşımıştı. Dosyayı inceleyen Spor Savcısı, Büyüksırspor Kulüp Başkanı İsmail Avanoğlu’na ömür boyu futboldan men cezası verdi. Verilen bu karar, Kahramanmaraş futbol tarihinde bir ilk olarak hafızalara kazındı.

AMATÖR FUTBOL DİSİPLİN KURULU‘DA CEZA VERMİŞTİ
Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu, olaylı maçla ilgili geçtiğimiz günlerde kararını açıklayarak Büyüksırspor Kulübü Başkanı İsmail Avanoğlu'na 400 gün hak mahrumiyeti, 5 futbolcuyada toplam 106 maç ceza vermişti.
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz