Bu sezon Türkiye Basketbol Kadınlar 2. Ligi C grubu (TKB2L) de mücadele eden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Spor Kulübü Bayan Basketbol takımı, maddi imkansızlık nedeni ile ligden çekilecek mi?

2014-2015 Bayan Basketbol Ligi’nde Niğde ve Nevşehir de yapılan bölge birinciliklerinde gruplarında  üçüncü olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Spor Kulübü, genç bayanlarda tüm kriterleri yerine getirerek, 2. Lige girmeye hak kazanmıştı. Bu sezon Türkiye Basketbol Kadınlar 2. Ligi (TKB2L) de mücadele eden KSÜ Spor Kulübü Bayan Basketbol takımı, maddi imkansızlıkla boğuşuyor. Kahramanmaraş'ın tarihinde ilk defa bir Bayan Basketbol takımıda, profesyonel ligde mücadele veriyor. Ligde ise, 5'inci hafta karşılaşmaları bu hafta sonu oynanacak olan maçlarla devam edecek. KSÜ Spor Kulübü Bayan Basketbol takımı, hafta sonu grubun güçlü takımlarından Bodrumspor'la Batıpark Kapalı Spor salonunda karşılaşacak. Bünyesinde yıldız, genç ve büyüklerde Milli olmuş birçok sporcuyu barındıran Bodrumspor, daha önce oynadığı 3 maçta rakiplerine en az 40 - 50 sayı fark atarak galip geldi. KSÜ Spor Kulübü'nünde ligde 1 galibiyet ve 2 mağlubiyeti bulunuyor.

Köklü, '15 bin TL'lik bir Devlet yardımıyla sefilleri oynuyoruz'

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan KSÜ Spor Kulübü Başkanı Faruk Köklü, rakipleri Bodrumspor'un kaliteli bir takım olduğunu kaydetti. Köklü, "Rakibimiz Bodrumspor bu maçlar için bir milyon TL bütçe ayırdı. Bu bütçe ile birçok Milli sporcuyu renklerine bağlamış, biz ise 15 bin TL'lik bir Devlet yardımıyla sefilleri oynuyoruz. Bu durum karşısında ligden çekilme dışında bir seçeneğimiz kalmıyor. Üniversitemiz yasal prosedürler çerçevesinde gereken yardımı yapıyor. Mado ve Alpedo'da bize desteğini esirgemiyorlar. Kahramanmaraş'ta spora ayrı bir renk ve hava katan bu güzelliği kaybetmemek adına siyasilerimize, Belediye Başkanlarımıza ve işadamlarımıza takıma destek olmaları konusunda bir kez daha çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Haber: Mahmut Beyaz



Editör: Mahmut Beyaz