Kahramanmaraşspor, sezon açılış maçında Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Fidanspor’u 4-1 mağlup etti.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Kahramanmaraşspor, 2016-2017 futbol sezonunu açtı.  İkinci etap kamp çalışmaları kapsamında 19 Ağustos’ta Afyonkarahisar kampını tamamlayarak kente dönen ve 3 Eylül’de başlayacak olan lig maçları öncesinde hazırlıklarını kendi evinde sürdüren temsilcimiz, işi sıkı tutuyor. Geçtiğimiz sezonki kadrosundan hemen hemen birçoğu ile yollarını ayıran ve tamamen yeni bir kadro kuran temsilcimiz,  bu hafta sonu başlayacak olan lig maçı öncesi Kahramanmaraş’ın köklü Kulüplerinden olan ve yeni sezonda BAL’da mücadele edecek olan Fidanspor ile sezon açılış maçında karşılaştı. 12 Şubat Stadyumunda oynanan ve çok az sayıda taraftarın izlediği karşılaşmanın ilk yarısını kırmızı-beyazlılar, 2-1 önde kapatırken maçın ikinci yarısında ise 2 gol daha bularak sahadan 4-1’lik skorla ayrıldı.

 

KAHRAMANMARAŞSPOR MAÇA HIZLI BAŞLADI

Karşılaşma öncesi soyunma odasından her iki takım oyuncuları “HER ŞEY VATAN İÇİN” pankartı ile sahaya çıkarak birlik beraberlik mesajı verdi. Taraftarlar ise her iki takımı da alkış yağmuruna tuttu. Serkan Gürbüz, Yusuf Karakoyun ve Ahmet Ulaş hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşma ev sahibi ekip Kahramanmaraşspor’un vuruşu ile başladı. Daha maçın başlamada düdüğü ile birlikte kırmızı-beyazlılar, rakibi kalesinde etkili olmaya başladı. Maçın 14. Dakikasında yeni transferlerden Aykut ile 1-0 öne geçen Kahramanmaraşspor,  18. Dakikada bir başka yeni transfer olan golcü futbolcu Uğur ile bu kez durumu 2-0 yaptı. Kırmızı-beyazlılar, bulduğu gollerden sonra birçok pozisyonları cömertçe harcadı. Aradaki farkı indirmek için Kahramanmaraşspor kalesine yüklenen Fidanspor, aradığı golü 32. Dakikada Mesut Tozkopar ile bularak aradaki farkı bire indirdi. Bu dakikadan sonra her iki takımında çabası gol için sonuç vermezken karşılaşmanın ilk yarısı Kahramanmaraşspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

 

SKOR İKİNCİ YARIDA BELİRLENDİ

Geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan iki takımda karşılaşmanın ikinci yarısına çeşitli oyuncu değişiklikleri ile başladı. İkinci yarının hemen başlarında oyuna ağırlığını koyan taraf Fidanspor olurken, bir türlü istediği golü Kahramanmaraşspor kalesinde bulamadı. Maçın 62. Dakikasında Kahramanmaraşspor’un genç oyuncusu Semih Kazancı, Kahramanmaraşspor’un 3. Golüne imza attı. Kahramanmaraşspor Teknik Sorumlusu Mehmet Bulut, bu dakikadan sonra oyuna genç oyuncuları dahil etti. Daha koşan, daha top yapan bir görüntü veren kırmızı-beyazlılar, 82. Dakikada Mehmet Tuğrul Başkan ile 4’üncü golü bularak sahadan 4-1’lik farklı bir skorla ayrılmasını bildi. Maç sonunda her iki takımı da taraftarlar tribünü çağırarak tezahüratta bulundular.

 

HER İKİ TAKIMDA ÜMİT VERDİ

Spor Toto 2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor ve BAL temsilcimiz Fidanspor oynadığı futbol ile gelecek için umut verdi. Bilindiği üzere Kahramanmaraşspor, iki sezondur küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, bu sezon ise işi sıkı tutuyor. Geçtiğimiz sezonki kadrosundan 17 futbolcunun sözleşmesinin sona ermesi sonrası 7 futbolcu ile tekrar anlaşan Kahramanmaraşspor da, Ali Osman Aydoğan, Menderes Önkuzu ve son olarak ta Volkan Bekçi ile takımdan giden isimler olmuştu. Tamamen yeni kadro ile kırmızı-beyazlılar maça çıktı. Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Fidanspor ise, futbol tarihinde bu sezon ilk kez BAL’da mücadele edecek. Geçtiğimiz sezonki kadrosundan bazı futbolcularla yeniden anlaşan Fidanspor, eksik mevkilere de gerekli transferleri yaparak, şampiyonluğun en güçlü adaylarından olduğunu gösterdi.

Haber: Mahmut Beyaz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz