Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz yıl kurulan ve daha ilk yılında Futbol'da şampiyon olarak 1. Amatör Küme'ye yükselen ve Bölgesel Basketbol Ligi'ne de katılan Kahramanmaraş Gençlerbirliğispor, şimdide Voleybol takımını kurdu.
Erkekler Voleybol Bölgesel Ligi'nde mücadele edecek olan Kahramanmaraş Gençlerbirliğispor'un yeni kurulan Voleybol takımı basın toplantısı ile tanıtıldı. Gerçekleşen tanıtım toplantısına, Voleybol takımı teknik ekibi ve oyuncuları ile çok sayıda gazeteci katıldı. Voleybol'da hedefini 3. Lig olarak belirleyen Kahramanmaraş Gençlerbirliğispor, çıtayı yükseltti.
 
BURSALI: 'KAHRAMANMARAŞ'IMIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ'
Düzenlenen toplantıda konuşan Kahramanmaraş Gençlerbirliğispor Kulüp Başkanı Serdar Bursalı, “Kahramanmaraş Gençlerbirliğispor olarak Futbol ve Basketbolun ardından şimdi de Voleybol da büyük hedefler için takım kurduk" dedi. Kahramanmaraş Gençlerbirliğispor'un şuanda şehrimizi hem futbol noktasında, hem Basketbol noktasında, hemde voleybol noktasında temsil ettiğini kaydeden Bursalı şöyle konuştu: "Kahramanmaraş'ımızı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz, bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Bugünde Kahramanmaraş Gençlerbirliği Voleybol takımımızın yemeğinde sizlerle bir araya geldik. Basketbolda Bölgesel ligdeyiz. Yine Kahramanmaraş'ı biz temsil ediyoruz, erkeklerde şehrin tek temsilcisiyiz. 1 milyonu aşkın nüfuslu şehri biz temsil ediyoruz bunuda gururla söylüyorum. Orada sezonumuz tamamlanmak üzere futbolda şuanda 1.Amatördeyiz BAL hedefiyle oynuyoruz. 6 oyuncumuzu Kahramanmaraşspor'a göndermenin gururunu yaşıyoruz. Kurulmuduğumuz günden beri tarih yazdığımıza inanıyorum, şehrimiz için çalışıyoruz, şehrimizin çocukları ile beraber çalışıyoruz, her alanda antrenörlerimiz, oyuncularımız tamamı kendi şehrimizin çocukları ve herkesin hem oyun anlamında, hem kurumsal yapı anlamında takdir ettiği bir yapıyı kazandık. Şu anda maddi destek problemimiz var kendi çapımızla, kendi maddi gücümüzle ayakta durmaya çalışıyoruz. İnşallah bu kurmuş olduğumuz omurga, bu yapı, bu hedef gerçekleşirse inşallah daha da iyi olacağına inanıyorum."
 
BURSALI: 'YAPTIKLARIMIZ ORTADA VE HERKES YAKINDAN TAKİP EDİYOR'
Amatör Kulüplerin çilesi maddi desteksizlik diyen Kahramanmaraş Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Serdar Bursalı, “Biz Amatör kulüplere de büyük bir örnek olduk. Verdiğimiz emek bütün şehirde büyük takdir topluyor. Sadece 1,5 yılda bu kadar büyük yol kat etmemizi hayranlıkla takip edenler var. Maalesef şehrimizde hiçbir başarı cezasız kalmıyor. Ben kendi gücümle parayla yapılamayacak işler yapıyorum. Şehrimizin çocuklarını geleceğe hazırlıyoruz. Oyuncularımız hem yetenekleri, hem de karakterleri ile örnek gösteriliyor. Bizim takımlarımızda bulunan bütün oyuncular spor kültürü ve ahlakı ile yetiştiriliyor. Üst düzey sporcu olamayanlar da gelecekte memleketine faydalı birer vatan evladı olsun, pislikten, bataktan uzak dursun diye çaba harcıyoruz. Yaptıklarımız ortada ve herkes yakından takip ediyor. Kısa zamanda yaptığımız başarılara ve büyük icraatlara rağmen hiç destek alamadık. Şehrimizde yüzlerce devasa sanayi kuruluşu var ama içlerinden hiçbiri maalesef bir amatör takımın yada başarının yanında olmuyor. Bu işlerde dev bütçelere de gerek yok. İnanın ufak tefek paralarla büyük işler başarılıyor bunun en büyük örneği biziz. Bana soruyorlar bu kadar büyük işler yaptın hangi parayla başardın diyorlar. Emin olun kendi cebimden harcadığım paralarla ve yanımda olan Ruhi Bilgi, Yılmaz Yanık, Serkan Altunbaş, Abdurrahman Saklayıcı, İsmail Coşkun gibi dostlarımın da emekleri ile Kulübü bu noktaya kadar getirdim. İnşallah devamı da gelecek. Şuanda bir tane bir reklam veya sponsor bulamadık” diye konuştu.
 
 
SAKLAYICI: 'EMEK VEREREK ÇALIŞIYORUZ'
İki yıldır Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor'un alt yapı koordinatörlüğünü ve alt yapı Antrenörlüğünü yaptığını ifade eden KM Gençlerbirliğispor Voleybol Baş Antrenörü Abdurrahman Saklayıcı'da şöyle konuştu:" Serdar Bursalı başkanım bundan 1 ay önce Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor yönetimi ve teknik kadrosuyla görüşerek bir pilot takım olarak mücadele etmek istediğini ve kendisine destek vermemiz noktasında neler yapabileceğini söyledi. Büyükşehir Belediyespor idarecilerimizin ve büyüklerimizin teknik kadrodaki hocalarımın beni layık görmelerinden gurur duydum. Bu yükü omuzlarıma verdiler, yaklaşık bir ay içerisinde inanılmazı başardığımızı düşünüyorum, gerçekten şehrimizin faydasına dokunacağını inandığımız on dört tane pırıl pırıl çocukları toparladık ve şuan çok güzel bir takımımız var. Haftanın 7 günü gerçekten emek vererek, gerçekten inanarak antrenmanlarımızı sürdürüyoruz ve inşallah hedefe adım adım yaklaştığımızın inancındayız. 12, 13, 14 Şubat'da inşallah 3.Lige terfi maçlarımızın ilk etabı var.
Allah nasip ederse buradan birinci olarak Türkiye finallerine gitmeyi amaçlıyoruz 4-5-6 Mart'ta da
Kilis ilinde dörtlü finalde inşallah birinci olarak çıkıp 3.Lige takımımızı taşımayı hedefliyoruz."
 Haber: Mahmut Beyaz
 
 
 
Editör: Mahmut Beyaz