2019-2020 futbol sezonunun ilk yarısını 22 puanla 11. sırada tamamlayan Piserro Kahramanmaraşspor, devre arasında iyi bir hazırlık dönemi geçirerek ikinci yarıya iddialı giriş yaptı. İkinci yarı için hedefini Play-Off olarak belirleyen ve bu kapsamda da hedefine adım adım ilerleyen temsilcimiz, ikinci yarının ilk maçında Uşakspor’u 2-1 yenip, sonraki haftalarda Ankara Demirspor’a mağlup olurken taraftarı önünde ise Sivas Belediyespor’u 2-0 yenmişti. İkinci yarıda yakaladığı bu çıkışı kalan maçlarda da göstermek ve Play-Off’a 1 adım daha yaklaşmak isteyen aslanlar son oynadığı maçta deplasmanda Etimesgut Belediyespor’u 2-1’le geçerek 8. Sıraya yükselip puanını ise 31 yaptı. Alınan bu galibiyet sonrası Kahramanmaraşspor’da son yılların en büyük başarısı sergilenirken Teknik Adam Bülent Akan, maç hakkında açıklamalarda bulundu. Akan, alınan galibiyet nedeni ile  oyuncularını tebrik ederek bu galibiyeti taraftarlara armağan ettiğini söyledi.

“BİZİM İÇİN STRATEJİK BİR MAÇ OLDU”

Takım olarak Etimesgut maçına çok iyi hazırlandıklarını belirten Akan, “Rakibin artılarını ve eksilerini iyi analiz etmiştik. Etimesgut kendi sahasında ayağa iyi pas yapan, kanat varyasyonlarını iyi yapan ve sentetik sahayı avantaja çeviren iyi bir takımdı. Bizde hafta başından bu yana yaptığımız çalışmalarda bu konu üzerinde durduk. Maçın genelinde rakip topla daha fazla oynayan taraf olarak görünse de bizim stratejimiz 2. bölgede bekleyip hızlı oyunla 3. Bölgeye atacağımız sızma toplarla sonuca gitmekti ve bunu başardık. Son 10 dakika rakibin şuursuzca doldur boşalt oyununu doğru pozisyon alarak ve iyi mücadele ederek savuşturduk. Bu tarz durumlarda daha çok pas yapıp topun bizde kalmasını sağlamalıyız. Pas oyunumuzu ve hücumda savunmada geçişleri geliştirmemiz gerekiyor zamanla çok daha iyi olacak diye düşünüyorum. Bizim için stratejik bir maç oldu. Play-Off hattına yaklaşmak için mutlak kazanmamız gereken bir maçtı. Güzel bir galibiyet aldık Kazandığımız için mutluyuz. Oyuncularımı tebrik ediyor her zaman yanımızda olan başta başkanımız Sayın Fatih Mehmet Ceyhan’a, yöneticilerimize, kulüpte görev yapan idari ve yardımcı mesai arkadaşlarımıza taraftar gruplarımıza ve basınımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

VAN MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Öte yandan Kahramanmaraşspor hafta sonu kendi sahasında Van Belediyespor’u konuk edecek. Etimesgut maçı sonrası ara vermeden kendi tesislerinde Van maçına galibiyet parolası ile hazırlanan Kahramanmaraşspor’da futbolcuların oldukça moralli oldukları gözlemlendi. Takıma yeni transfer edilen futbolcuların antrenmanlarda uyum sorunlarının aşılması için çalışmalar yapılırken birkaç oyuncunun Van Belediyespor karşılaşmasında ilk 11’de görev alacağı bekleniyor.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz