Kahramanmaraş’ta düzenlenen “Metin Türel C Lisans Futbol Antrenör Kursu” tamamlandı.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak, kursun sona ermesi dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, “Karakterli futbolculardan efsane futbolcular çıkacaktır, antrenmanda göstermediğiniz hareketi futbolcunuzdan beklemeyin” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) işbirliğiyle düzenlenen “Metin Türel C Lisans Futbol Antrenör Kursu” 17 Aralık Pazartesi günü başlamıştı. 10 gün boyunca devam eden kursta adaylar geleceğin antrenörü olmak için ter döktü. Futbol kursuna Kahramanmaraş’ın yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Antalya, Elazığ, Gaziantep illerinden 30 kursiyer katıldı. Kursta, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kurs eğitmenleri Nedim Karadeniz ve Murat Kaya tarafından antrenör adaylarına spor yönetimi, organizasyon, teknik ve ilk yardım gibi konularda eğitim verildi.

HAK ETMEDEN ELDE ETMEYE ÇALIŞMAYIN

Kursun sone ermesi nedeniyle antrenörlere tecrübelerini aktaran TÜFAD Başkanı Mesut Çanak,  "Bu son sizler için yeni bir başlangıç olacak. Hocalarımız yapılan eğitimler sonucunda sizleri değerlendirmeye tabi tutacak. İnşallah hepiniz başarılı olmuşsunuzdur. Gittiğiniz her yerde de TÜFAD’ı kendinizi, futbolu ve Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Hak etmeden elde etmeye çalışmayın. Hak etmek için çok çalışmak gerekiyor, ayrıca "Yetenekli sporculardan iyi futbolcular çıkabilir, Karakterli futbolculardan EFSANE futbolcular çıkacaktır. Aynı zamanda antrenmanda göstermediğiniz hareketi futbolcunuzdan beklemeyin. Şimdiden hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum."

Haber: Aziz Çevlik

Editör: Mahmut Beyaz