Kahramanmaraş Amatör Küme U17 Ligi A grubunda Kahramansarayspor, Elbistan AELspor’u 1-0 mağlup ederek, liderlik koltuğundan indirdi.

Kahramansarayspor, lideri koltuğundan etti: 1-0

Kahramanmaraş Amatör Küme U17 Ligi A grubunda Kahramansarayspor, Elbistan AELspor’u 1-0 ile geçti. Amatör Küme U17 Ligi’nin 5’inci hafta mücadelesinde Elbistan AELspor’u konuk eden Kahramansarayspor, maçın 75’inci dakikasında penaltıdan kazandığı golle rakibini 1-0 mağlup ederek bu haftayı da 3 puanla kapattı.

Ligde oynadıkları karşılaşmalarda hiç mağlubiyeti bulunmaya Kahramansarayspor ve Elbistan AELspor hafta sonu Batıpark futbol sahasında karşı karşıya geldiler. Her iki takım açısında da liderlik için büyük önem arz eden karşılaşmanın başlama vuruşunu Elbistan AELspor yaptı. Maçın başlama düdüğü ile birlikte rakibi kalesinde sağlı sollu ataklar geliştiren Elbistan AELspor, bu ataklardan sonuç alamadı. Karşılaşmanın ilk 20 dakikası boyunca rakibine oranla daha ayağa pas yapan ve daha atak oynayan taraf Elbistan AELspor olurken, 20 dakikadan sonra Kahramansarayspor, oyunun kontrolünü eline alan taraf oldu. Geliştirdiği cılız ataklarla rakibi kalesinde tehlikeli ataklar geliştirmeye başlayan Sarı-kırmızılılar, bu pozisyonlardan sonuç alamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

GOL 2’İNCİ YARIDA GELDİ

İlk yarıda rakibine oranla daha vasat futbol ortaya koyan Kahramansarayspor, ikinci yarıda fırtına gibi esti. Rakibini ikinci yarıda pozisyona boğan Sarı-kırmızılılar, ortaya koyduğu futbolla izleyenlerden tam not aldı. İkinci yarıda çeşitli oyuncu değişiklikleri yaparak, oyuna ağırlığını koyan Kahramansarayspor, rakibini kendi yarı sahasına hapsetti. Karşılaşmanın 75’inci dakikasında Elbistan AELspor ceza sahası içinde pozisyonda Kahramanmarayspor futbolcusu Ali rakibi tarafından düşürüldü. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Sefa, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu dakikadan sonra kendi yarı sahasına çekilen Sarı-kırmızılı ekip, rakibinin pozisyonlarına izin vermedi ve maçın 90 dakikası Kahramansarayspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sonuçla Kahramansarayspor, puanını 12 yaparak, grubunda ise 20 golle en çok gol atan takım arasına girdi.

Editör: Mahmut Beyaz