Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor’da 7 yıldır kulüp başkanlığını sürdüren Fatih Mehmet Ceyhan, geçtiğimiz ay başkanlık görevinden istifa etmişti. Başkan Ceyhan’ın istifası sonrası kulüp gönüllü yöneticiler tarafından yönetilirken, Fatih Mehmet Ceyhan, kulübü devretmeyi düşündüklerini belirtmişti. Ceyhan’ın bu söylemleri üzerine Bursa ilinde tekstil üzerine faaliyet gösteren firmanın Kahramanmaraşlı yöneticisi Mustafa Doğan Kahramanmaraşspor’a talip olduğunu duyurmuştu. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta İstanbul’da Fatih Mehmet Ceyhan ile bir araya gelen Doğan, görüşmenin olumlu geçtiğini belirtmişti. Yaşanan bu gelişmeler üzerine nihai kararı vermek üzere Mustafa Doğan ekibi ile birlikte Kahramanmaraş’a gelerek, Fatih Mehmet Ceyhan ile bir araya geldi. Yapılan görüşme sonrası Mustafa Doğan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek görüşmeyi değerlendirdi.

BAŞARI ÖYKÜLERİ YAZMAK İÇİN TALİP OLDUK”

Bursa’da tekstil ile uğraşan arkadaşı Dinçer Akyel ile birlikte Yaşar Pastanesinde düzenlenen toplantıda konuşan Mustafa Doğan, görüşmenin şu an itibariyle olumsuzlukla sonuçlandığını söyledi. Mustafa Doğan açıklamasında; “Biz bir adım attık, teklifimizi sunduk. Kulübü borçları ile kabul ettiğimizi söyledik ama başkan Ceyhan kabul etmedi. Oysa biz dersimize çalışıp gelmiştik. Biz kulübe talibiz ve bundan da vazgeçmeyeceğiz. Takımın şu anda bir güven sorunu var. Biz kulübü aldığımızda bu meseleyi çözeceğiz. Başarı öyküleri yazmak için talip olduk. Biz takımı aldıktan sonra, futbol ile sınırlı kalmayıp, diğer spor dallarını da harekete geçirerek, bir spor endüstrisi kuracağız.”

KALİTELİ BİR YÖNETİM OLUŞTURMAK NİYETİNDEYİZ!”

Bursa kent merkezi ve çevresindeki ilçe takımları ve yöneticilerini çok iyi tanıdığını, onlarla futbolcu alış-verişinde bulunabileceklerini kaydeden işadamı Dinçer Akyel ise görüşmelerinin olumlu geçmediğini, ancak kendilerinin ısrarlı ve kararlı olduklarını ifade ederek, “Evet, biz Mustafa Bey ile talibiz. Hem de tüm borçları ile kabul ediyoruz da üstelik. Amacımız, kulübü aldıktan sonra bir denetim firması ile anlaşıp, 6 ayda bir denetlenmesini sağlayacağız. Yani şeffaf bir yönetim oluşturmak arzusundayız. Önce altyapı bizim kırmızı çizgimiz olacak. Bu şehrin evlatlarını takıma kazandırmak gibi niyet içindeyiz!” diye konuştu.

DERNEKLEŞMEK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”

Borçlar için eski başkan Feridun Kolat ile de görüştüklerini, sorunu çözeceklerini, kulübü borçları ile almaya kararlı olduklarının altını çizen, bu takımı bu şehrin bakanları, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu kanaat önderleri, Büyükşehir belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanları ile zirveye taşıyacaklarına dikkat çeken Dinçer Akyel, şunları söyledi; “Bunun için pilot takım oluşturup, ilçelerdeki takımların teknik adamlarının maaşını da vererek, kendilerinde futbol oynayan kaliteli oyuncuları Kahramanmaraşspor’a kazandırmayı amaçlıyoruz. Ama bunun için kulübün mali tablosunu görmek istedik. Ve tabi dernekleşmek en büyük hedefimiz. Kaliteli bir yönetim, sivil toplum kuruluşlarını da içinde barındıracak, şehri tanıtacak, şehri canlandıracak bir camia oluşturmak için yola çıktık.”

Editör: Mahmut Beyaz