Pandemiye rağmen çalışmalarına aralıksız sürdürün Kahramanmaraş Gençlik ve Spor Kulübü yüzme sorcuları 11-13 Aralık tarihleri arasında Kırşehir’de düzenlenen Türkiye Turkcell Kısa Kulvar Bölgesel Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonası katıldı. 46 ilden gelen sporcu, antrenör ve idarecilerin yer aldığı müsabaka, koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. 3 gün süren yarışmada Kahramanmaraş’ı temsil eden sporculardan Özde Deniz Özdemir, 50 metre sırt üstünde dördüncülük, 100 metre sırt üstünde de üçüncülük madalyasının sahibi olurken, Mustafa Taha Sevim ise 50 metre kurbağada üçüncülük 50 metre serbestte dördüncülük madalyasını aldı. Yarışmada derece elde eden 2 sporcu, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası’nda birincilik için yarışacak. Toplam 4 madalya ile şehre dönen sporcuları ziyaret eden Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, sporcuları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

“PANDEMİ SÜRECİNE RAĞMEN ANTRENMANLARINA DEVAM ETTİLER”

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, elde edilen başarı ve sporcular hakkında şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle bu yarışmaya katılan gençlerimizi, çocuklarımız tebrik ediyorum. Çocuklarımızın yetişmesi için emek harcayan arkadaşlarımı da tebrik ediyorum ellerinden geldiğindece bu pandemi sürecine rağmen antrenmanlarına devam ettiler. İl Müdürlüğümüze ait elimizdeki tek yarı olimpik havuzumuzda antrenmanlarını aksatmadan çalışmalarına devam ettiler. Bölgesel yarışmada da üçüncülük ve dördüncülük elde ettiler. Öncelikle kendilerini tebrik ediyorum. Biz pandemi süreci başladığından itibaren yeni normalleşme süreciyle birlikte ilimizde lisanslı müsabık sporcularımızın antrenmanlarının devam etmesini sağladık. Antrenmana geleceğim ben sporumu devam ettirmek istiyorum diyen bütün çocuklarımız havuzlarda antrenörümüz eşliğinde antrenmanlarına devam ettiler. Kırşehirde düzenlenen yarışmada üçüncülük ve dördüncülük elde ettiler. İnanıyorumki bir sonrakilerde bu süreç daha da rahatlığa kavuştuktan sonra daha güzel derecelerle ilimizi temsil edeceklerine ben inanıyorum. Önümüzdeki dönemde yine milli takım seçmeleri var, orayaya gidecek kardeşlerimiz var, inşallah millet takıma seçilirler. İstanbulda düzenlenecek Türkiye Şampiyonası var oraya gidecek yüzücülerimiz var. inşallah oradan da güzel neticelerle gelmelerini temenni ediyorum.”

“2 TANE SPORCU MİLLİ TAKIM SEÇME BARAJLARIN GEÇTİ”

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor Kulübü yüzme antrenörü Mehmet Eskalen, ise toplamda 4 madalya ile şehre döndüklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Sporcularımızla A takım ve B takım olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda alt yapı grubumuzda var. Pandemi döneminde biraz zorluklar çekmiş olsakta her türlü zorluklara rağmen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz olsun personel müdürlerimiz Onikişubat İlçe Müdürümüz olsun her türlü destekleri bize sundular. Havuzlarımıza sporcularımızın lisanslarından dolayı izinleri olduğu için havuzu kullanabiliyoruz, antrenmanlarımızı yapabiliyoruz. Türkiye Turkcell Kısa Kulvar Bölgesel Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonasına katıldık. Toplamda 4 madalya ile döndük. Özde Deniz Özdemir 50 metre sırt üstü ve 100 metre sırt üstünde üçüncülük ve dördüncülük aldı. Mustafa Taha Sevim, 50 metre kurbağalama ve 50 metre serbestte olmak üzere yine üçüncülük ve dördüncülükle toplamda 4 madalya ile şehrimize döndük. 2 tane sporcu milli takım seçme barajların geçtiler. Önümüzdeki hafta Türkiye Şampiyonası arkasından milli takım seçeme yarışmamız var. 2 sporcuyla katılacağız inşallah orada barajları geçerek milli takım yolunda ilerleyeceğiz.

“KAHRAMANMARAŞ’A MADALYALAR GETİRDİM”

Yarışmada 2 madalya kazanan Kahramanmaraş Gençlik Spor Kulübü sporcusu Özde Deniz Özdemir, 4 yıldan bu yana yüzmeyle ilgilendiğini belirterek, Bu sene düzenlenen Türkiye Şampiyonasında 50 metre sırt üstü ve 100 metre sırt üstü Kahramanmaraş’a madalyalar getirdim. 50 metre sırt üstünde dördüncü 100 metre sırt üstünde ise üçüncü oldum. Hedeflerim kendimi daha çok geliştirerek Kahramanmaraş’ı ve Türkiye’yi daha iyi temsil etmek” dedi.

“İLERİDE TÜRKİYE’Yİ ULUSLARARASI YARIŞMALARDA TANITMAK İSTİYORUM”

50 metre kurbağada üçüncü 50 metre serbestte dördüncü olan Mustafa Taha Sevim de yaptığı konuşmada, hedefinin milli takıma seçilip ileride Türkiye’yi Uluslararası yarışmalarda tanıtmak olduğunu söyledi.

“İLERİDE BENİ MİLLİ TAKIMDA GÖREBİLİRSİNİZ”

6 yıldır yüzme sporuyla ilgilenen ve milli takım seçme yarışmasına hazırlanan Enes Ongün, ise şu ifadeler yer verdi: Hedeflerim her zaman kendimi daha da ileriye taşıyıp hem ülkemi hem şehrimi onurlandırarak, kendi adıma da güzel bir başarı elde ederek, kendimi de sevindirmek istiyorum. Biz burada geleceği hazırlık yapıyoruz aslında. Hedeflerimize doğru gidiyoruz. Herkes umuduna bağlı kalsın hiçbir zaman hayallerinden vazgeçmesinler spor çok güzel bir şey, özellikle bu yüzme olunca daha da daha da zevk veriyor. Hedefim ilerleyen dönemlerde milli takımda olmak. İleride beni milli takımda görebilirsiniz. Umutla bekliyoruz bunları.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz